پرسش خود را بپرسید

معادل فارسی برای ضرب المثل " doubt is often the beginning of wisdom"

تاریخ
١ ماه پیش
بازدید
١,٢٢٠

معادل فارسی برای ضرب المثل

 " doubt is often the beginning of wisdom"

٢,١١٤
طلایی
٠
نقره‌ای
١
برنزی
١٠١

٨ پاسخ

مرتب سازی بر اساس:

شک ، در بعضی اوقات می تواند شروعی برای خردمند شدن باشد . 

منظور کسانی هست که دارای علم و  فهم و شعور بالائی هستند و بخاطر قدرت تشخیص در مسائل ، می توانند ابعاد دیگری از جواب سوالات را پیدا کنند .

وگرنه  ِ هر آدمِ معمولی  می تواند به هر جوابی شک کند و از آن هزار سوال بسازد .

زمانی که شخص جواب دیگری داشته باشد می تواند به جواب هائی  که برای عوام شک بر انگیز نیست ، شک کند . حالا این شخص به جواب خردمندانه ای رسیده ، که دیگران جواب را با عقل پیدا کرده اند . 

٢,٣٣٨
طلایی
٠
نقره‌ای
٣٩
برنزی
٢٤
تاریخ
١ ماه پیش

«تردید خاستگاه خرد است»

این عبارت، بیانی عمیق از فیلسوف مشهور رنه دکارت است که جوهر تفکر انتقادی و جستجوی دانش را در بر می گیرد.

وقتی ما جوان هستیم، ذهن ما مانند اسفنج است. ما اطلاعات و دانش را به سرعت جذب می کنیم و در درک مفاهیم و ایده های جدید مشکل کمی داریم. با این حال، با بزرگتر شدن، یادگیری چیزهای جدید سخت تر می شود. مغز ما در مورددریافت  اطلاعات  گزینشگرتر می شود. هر چه سن ما بالاتر می‌رود، پذیرش ایده‌ها یا ادراکات جدید از دنیای اطرافمان سخت‌تر می‌شود، زیرا مغز ما هر چیزی را که با آن چیزی که قبلاً می‌دانیم یا فکر می‌کنیم نمی‌دانیم همخوانی ندارد، فیلتر می‌کند. رنه دکارت گفت: "تردید منشأ خرد است."  دکارت در کتاب خود «تأملاتی درباره فلسفه اول» ایده شک را مورد بحث قرار می دهد. او می گوید بدون شک ما حتی نمی‌توانستیم وجود چیزی خارج از ذهن خودمان را تصور کنیم. دکارت معتقد بود شک و تردید سرچشمه حکمت است. او گفت: «اگر می‌خواهی حقیقتاً جوینده حقیقت باشی، لازم است که حداقل یک بار در زندگی خود تا آنجا که ممکن است به همه چیز شک کنی.» شک اولین قدم در کسب علم است; بدون آن ما نمی توانستیم پیشرفت کنیم. شک به این معناست که ما باورهای خود را زیر سوال می بریم و آماده یادگیری چیزهای جدید هستیم. همچنین به این معنی است که ما حاضریم به دنبال گزینه های جدیدی برای بهبود زندگی خود باشیم.

٤٦,٦٠٠
طلایی
٥٥
نقره‌ای
١,٠٢٨
برنزی
٣١٦
تاریخ
١ ماه پیش

شاید زبانزد (ضرب‌المثل) هر گردی گردو نیست  شایست‌ترین باشه برای نمونه در نمار (اشاره  به)  اینکه  سخنی در نگر (ظاهراً)، سخن راستی‌ست وانگهی از دید گنجه (محتوا) سراسر  لاف و پوچه

٧,٩٨٦
طلایی
٣
نقره‌ای
٣٤
برنزی
٧٩
تاریخ
١ ماه پیش

معادل فارسیش می‌تونه این‌ها باشه:

شک، مقدمهٔ دانایی‌ست.

تردید، آغاز خرد است.

از شک است که راه شناخت باز می‌شود.

هر دانایی با پرسش و تردید آغاز می‌شود.

٢,٦٤٩
طلایی
٢
نقره‌ای
٣٦٣
برنزی
٥٥
تاریخ
١ ماه پیش

معادل زیبا و فارسی‌پسند برای ضرب‌المثل
"Doubt is often the beginning of wisdom"
(شک اغلب آغاز خرد است)، می‌تونه یکی از گزینه‌های زیر باشه:


🌱 معادل‌های پیشنهادی:

    «شک، نخستین گام در راه دانایی‌ست.»«از تردید است که فهم زاده می‌شود.»«آن‌که نمی‌پرسد، نمی‌فهمد؛ و آن‌که شک نمی‌کند، نمی‌آموزد.»«شک، دروازهٔ خرد است.»«نخستین نشان دانایی، پرسش و تردید است.»

این‌جور ضرب‌المثل‌ها ریشه در فلسفه دارند، و می‌شه گفت در فرهنگ ما هم حکمایی مثل ابن‌سینا، رازی، و حتی ملاصدرا نگاهی مشابه داشتن؛ به‌ویژه در تاکید بر "تردید" به عنوان ابزار جستجوی حقیقت.

١,٣٦٨
طلایی
٠
نقره‌ای
٢٦
برنزی
١٣
تاریخ
١ ماه پیش

معادل مستقیمی در فارسی نداره.

شک، اغلب آغاز خردمندی است

٢١,٥٧٧
طلایی
٢٢
نقره‌ای
٣٣٨
برنزی
٤١
تاریخ
١ ماه پیش

شک، سرآغاز دانایی است

١٣٠,٥٣٧
طلایی
١٩
نقره‌ای
١,٧٥١
برنزی
٨٨٨
تاریخ
١ ماه پیش

معادل:

شک کردن، آغاز دانایی است.

شک، مادر حقیقت است.
٤,٤٩٨
طلایی
٢
نقره‌ای
٦٣
برنزی
١٥
تاریخ
١ ماه پیش

پاسخ شما