به چه مواد غدایی میگن "genetically modified food"
به چه مواد غدایی میگن
"genetically modified food"
١ پاسخ
غذاهایی هستند که از جاندارانیتولید شدهاند که با استفاده از روشهای مهندسی ژنتیک تغییراتی در DNA آنها ایجاد شدهاست. فنون مهندسی ژنتیک امکان مقایسه صفات جدید و همچنین کنترل بیشتر صفات را در مقایسه با روشهای پیشین مانند پرورش انتخابی و تولید جهشفراهم میکند.
فروش تجاری غذاهای اصلاحشده ژنتیکی از سال ۱۹۹۴ آغاز شد، هنگامی که مونسانتوبرای اولین بار گوجه فرنگی با ماندگاری بلندمدت خود Flavr Savr را به بازار عرضه کرد. بیشتر اصلاحات مواد غذایی در درجه اول روی محصولات مورد تقاضای زیاد کشاورزان مانند سویا، ذرت، کلزا و پنبهمتمرکز شدهاست. محصولات اصلاحشده ژنتیکی برای مقاومت در برابر پاتوژنها و علفکشها و پروفایلهای مغذی بهتر مهندسی شدهاند. دامهای اصلاحشده نیز تولید شدهاند، اگرچه، تا تاریخ نوامبر ۲۰۱۳هیچکدام در بازار نبودند.
یک اجماع علمی وجود دارد که در حال حاضر مواد غذایی موجود در محصولات غذایی اصلاحشده ژنتیکی (GM) از نظر غذای معمولی خطر بیشتری برای سلامتی انسان ندارند، اما این که هر ماده غذایی GM قبل از معرفی باید مورد آزمایش قرار گیرد.
با این وجود، اعضای جامعه بسیار کمتر از دانشمندان احتمال دارد غذاهای GM را بیخطر بدانند. وضعیت قانونی و نظارتی غذاهای اصلاحشده ژنتیکی در کشورها متفاوت است، در حالی که برخی از کشورها آنها را ممنوع یا محدود میکنند، و برخی دیگر مجازاتهای مختلفی را برای آنها اعمال میکنند.
با این وجود نگرانیهای عمومی در رابطه با ایمنی مواد غذایی، تنظیم مقررات، برچسب زدن، تأثیرات زیستمحیطی، روشهای تحقیق و این واقعیت وجود دارد که برخی از بذرهای اصلاحشده به همراه کلیه گونههای جدید گیاهی، مشمول حقوق پرورش دهندگان گیاه هستند که متعلق به شرکتها میباشد.
* باز نشر از سایت ویکیپدیا: 👇