پرسش خود را بپرسید

نوع زبان فارسی استفاده شده در شاعرانی مثل فردوسی مولانا حافظ سعدی

تاریخ
٨ ماه پیش
بازدید
١٣٩

زبان حافظ فردوسی مولانا و دیگر شاعران آن زمان  فارسی دری محسوب میشود؟

٧٢٩
طلایی
٠
نقره‌ای
٤
برنزی
٢٦

٣ پاسخ

مرتب سازی بر اساس:

زبان فارسی استفاده شده توسط شاعرانی مانند فردوسی، مولانا، حافظ، و سعدی، به فارسی دری معروف است. این زبان در دورههای مختلف تاریخی تکامل یافته و شکلهای مختلفی به خود گرفته است. فارسی دری در دورههای میانه و جدید، زبان ادبی و دیوانی در ایران و بخشهایی از آسیای مرکزی بوده است . این زبان دارای ویژگیهای خاص خود بوده و در آثار شاعران بزرگی چون فردوسی و حافظ به کار رفته است که امروزه نیز از ارزش بالایی برخوردار است .  فردوسی در شاهنامه خود از فارسی دری استفاده کرده که نمونهای از زبان فارسی کهن است. مولانا (رُمی)، حافظ، و سعدی نیز در آثار خود از این زبان بهره بردهاند، ولی با تأثیرپذیری از سبکها و ویژگیهای زمان خود . به عنوان مثال، سعدی در آثار خود مانند گلستان و بوستان، از زبانی ساده و روان استفاده کرده است که باعث شده آثار او برای مخاطبان گستردهتری قابل فهم باشد . این زبان، با گذشت زمان و تحولات فرهنگی و اجتماعی، به زبان فارسی معاصر تبدیل شده است که امروزه در ایران و برخی دیگر از کشورها به کار میرود.

٢٥,٢٥٢
طلایی
٣٩
نقره‌ای
٦١٦
برنزی
١٩٧
تاریخ
٨ ماه پیش

درود؛ لازم به ذکر است که زبان این شعرای بزرگ همگی فارسی دری(مربوط به دربار) است البته در سبکهای مختلف چون خراسانی و عراقی. از سوی دیگر زبان فارسی اگرچه نام آن فارسی یا پارسی است اما متعلق به قوم خاصی نیست بلکه متعلق به همه ایرانیان و فارسی زبانان است. در ایران باستان زبان پهلوی به تدریج به زبان فارسی باستان و سپس به فارسی میانه و پس از آن به فارسی دری تبدیل می‌شود. زبان فارسی برای مدت‌های طولانی زبان غالب و مسلط در خاورمیانه امروز و شبه قاره هند بوده است و شاعران پارسی گوی بسیاری از شبه قاره ظهور کرده‌اند مانند: امیر خسرو دهلوی، بیدل دهلوی و اقبال لاهوری. سلجوقیان و غزنویان با آنکه خود ترک زبان بوده‌اند ولی کلیه مکاتبات درباری و اداریشان به زبان فارسی بوده است؛ و حتی سلطان محمود غزنوی به این مسئله افتخار می‌کند. همینطور صفویان که خاستگاهشان اردبیل و زبان مادریشان آذری بوده است ولی کلیه مکاتبات و حتی نامه‌ها و پیامهایی که به سلاطین عثمانی می‌فرستاده‌اند به زبان فارسی بوده است. تندرست باشید.

تاریخ
٤ روز پیش

ما فارسی غیردری نداریم، پارسی دری گویشی بوده از پارسیگ  که پیش از اسلام در نواحی جنوب غربی ایران (پارس و هرمزگان و...) رواج داشته و پس از اسلام کم‌کم جای پارسیگ را بعنوان زبان رسمی و ملی گرفته، دری نیز پسوندی‌ست به معنای اهلِ در بودن، درباری بودن؛ چون دربار ساسانی در جنوب غربی ایران بوده و پارسی دری از آن‌جا برخاسته، این زبان را پارسی دری (درباری) می‌نامند.

٣,٢٤٢
طلایی
١
نقره‌ای
١٤
برنزی
٢٩
تاریخ
٨ ماه پیش

پاسخ شما