منظور از « مرغ اسیر » چیست ؟
در بیت زیر منظور از
« مرغ اسیر »
چیست ؟
« ناله ی مرغ اسیر این همه بهر وطنن است / مسلک مرغ گرفتار قفس ، هم چون من است »
٣ پاسخ
در بیت مورد نظر، منظور از «مرغ اسیر» خود شاعر است که در وطن خود اسیر و گرفتار است. او با این استعاره، احساسات خود را به تصویر میکشد و از وطن خود که در آن اسیر شده است، سخن میگوید.
مرغ در فرهنگ ایرانی نماد آزادی و آزادگی است. بنابراین، مرغ اسیر نماد انسانی است که در وطن خود اسیر و گرفتار است. شاعر با این استعاره، از وطن خود که در آن اسیر شده است، سخن میگوید و از هموطنان خود میخواهد که برای آزادی وطنشان تلاش کنند.
در بیت دوم، شاعر با تشبیه، خود را به مرغی گرفتار در قفس تشبیه میکند. این تشبیه نیز بر احساسات شاعر و اسارت او در وطنش تأکید میکند.
بنابراین، منظور از «مرغ اسیر» در این بیت، خود شاعر است که در وطن خود اسیر و گرفتار است.
در بیت زیر، منظور از «مرغ اسیر» انسان آزادیخواه است که در شرایطی قرار گرفته است که نمیتواند آزادانه زندگی کند. این انسان، مانند پرندهای است که در قفس اسیر شده است و نمیتواند پرواز کند.
در بیت اول، شاعر میگوید که نالههای پرندهی اسیر، همه برای وطن است. این پرنده، به یاد وطن خود است و آرزو دارد که بتواند دوباره آزادانه در آن پرواز کند.
در بیت دوم، شاعر خود را با پرندهی اسیر قفس مقایسه میکند. او نیز مانند آن پرنده، در شرایطی قرار گرفته است که نمیتواند آزادانه زندگی کند. او نیز آرزو دارد که بتواند دوباره آزادانه در وطن خود زندگی کند.
در این بیت، شاعر از زبان استعاری استفاده کرده است. او پرندهی اسیر را به عنوان نماد انسان آزادیخواه به کار گرفته است. این استعاره، معنای بیت را قویتر و تأثیرگذارتر میکند.
منظور خود شاعر است