پیشینه زبان پارسی
کدام یک از شاهان سلسله ای ایرانی همانند فردوسی در پروراندن زبان پارسی نقش بسزایی داشت؟
1.شاه منصور مظفری
2.سلطان محمود غزنوی
3.پور رادمان شاه (یعقوب لیث)
4.امیر اسماعیل سامانی
٧ پاسخ
گزینه ی سوم
او یکی از پادشاهان ایران از دودمان ایرانی صفاری بود و بنیانگذار این شاهنشاهی بود که در سیستان حکومت میکرد و مرکز آن در زرنج بود که امروزه در افغانستان قرار دارد. از آنجایی که او یک مسگر بود، به «صفار» معروف شد. تبار او به خسرو پرویز شاه بزرگ ساسانی میرسید.
یعقوب پسر لیث در روستای قرنین در سیستان به دنیا آمد


گزینه ۳ ((پوررادمان شاه )) اولين شاه ایرانی بود که به شعر گفتن و شاعر یت علاقه بسیار داشت و برای زبان فارسی در میان کشورهای عرب و هندو و روسی و سایر کشورها .. ارزش و احترام ویژه و زیادی قائل بود و از آنجایی که خود به سرودن شعر علاقه داشت مردم سرزمین آریا را هم به گفتن و سرودن شعر وا میگذاشت
گزینه ۳ پاسخ صحیح است (( پو رادمان شاه))
یعقوب لیث نقش بسزایی در رشد زبان ایرانی دری داشته است و ما وامدار و دِین دار این مرد بزرگ هستیم اما از نقش دولت سامانیان نیز نمی توان به راحتی چشم پوشی کرد.
یعقوب لیث صفاری، بنیانگذار سلسله صفاریان، از نخستین فرمانروایانی بود که بهطور رسمی استفاده از زبان فارسی را در دربار و مکاتبات حکومتی جایگزین زبان عربی کرد. او با دستور مشهور خود مبنی بر اینکه «چرا چیزی گویید که من ندانم، مگر پارسی را چه شده است؟» نقش مهمی در احیای زبان فارسی پس از سلطهی زبان عربی در دورهی خلافت عباسی ایفا کرد.
پاسخ درست: گزینه ۳، پور رادمان شاه (یعقوب لیث صفاری)
او نخستین کسی بود که پس از دوران تسلط زبان عربی، دستور داد شعر به زبان پارسی سروده شود. جملهی معروفی از او هست که:
«چیزی خواهم که هر ایرانی آن را بفهمد، نه عرب!»
یعقوب لیث نقش بسیار مهمی در زندهسازی زبان فارسی پس از سلطهی عربها داشت، مثل همان کاری که فردوسی در شعر انجام داد.
پور رادمان شاه (یعقوب لیث)
یعقوب لیث صفاری، بنیانگذار سلسله صفاریان، یکی از نخستین شاهان ایرانی پس از اسلام بود که به احیای زبان فارسی علاقه نشان داد. گفته میشود وقتی شعری به عربی برایش خواندند، گفت: «چیزی بگویید که من بفهمم» و از آن پس شاعران را به سرودن شعر به زبان فارسی تشویق کرد. او نقش مهمی در پایهگذاری دورهای داشت که به رستاخیز زبان فارسی مشهور است.