معنی ضرب المثل خرس در کوه بو علی سیاست چیست؟؟
٣ پاسخ
ضرب المثل فوق « خرس در کوه بو علی سینا ست ». خرس در کوه بو علی سینا است. اینو میرسونه که: قطره ی آبی که به دریا و یا رود خانه ای می افته، اثری ازش دیده نمیشه؛ در صورتیکه همین قطره ی آب بر روی برگ درختی بیفتد، می درخشد. در نتیجه آدمی در موقعیت مناسب خویش، شکوفایی در بر دارد. 😉
"خرس در کوه بو علی سیاست" مثل اینه که مثل خرسی که وقتی در کوه پنهان میشه، بوی اون حضور نداره، بعضی افراد هم وقتی در مسائلی مثل سیاست هستند، نظرات یا علاقههایشون رو به دلیل ترس یا نگرانی از نقدها پنهان میکنند، تا بوی این نظرات به دور از گوشهای دیگران نرسه.
۱- یعنی در جایی که دیگران توانایی های ما را ندارند، اندک توانایی ما غنیمت است.
۲- در مکانی که همگان بی سواد و نادان اند، کمترین اطلاعات انسان مفید و سودمند است.
۳- وقتی قطره آبی داخل دریاچه ای می افتد، هیچ اثری از آن دیده نمی شود؛ اما اگر همین قطره روی برگی بیفتد، می درخشد. پس هر انسانی اگر در موقعیت مناسب خود قرار بگیرد، شکوفا خواهد شد.
۴- خرس در کوه، بوعلی سینا است در معنای ظاهری ضرب المثل خرس کنایه از آدم بی سواد و نادان است و کوه، کنایه از جای غریب و ناآشنا. می توان اینطور نیز معنا کرد: یعنی آدم بی سواد در خلوت و تنهایی، خودش را همچون دانشمند دانا می داند.
۵- این ضرب المثل با ضرب المثل ” لنگه کفشی در بیابان نعمت است” قرابت معنایی دارد؛ هردو به این مطلب اشاره دارند که چیزهایی که به ظاهر کم ارزش یا بی ارزش تلقی می شوند وقتی در موقعیت درست و لازم خود قرار گیرند، سودرسانی خواهند داشت.