پرسش خود را بپرسید

زبان ایرانی یک زبانِ ریشه‌دار برای همه ایرانیان

تاریخ
٣ ماه پیش
بازدید
٩٦

چه اندازه از زبان ایرانی پاسدرای می‌کنید؟!

زبان فارسی برای همه ایرانیان از همه‌قوم‌هاست! 

٤ پاسخ

مرتب سازی بر اساس:

درود بر شما و سپاس از پرسشتان

بی‌بزرگنمایی، زبان در کنار منش(اخلاق)، برجسته‌ترین و نمایانترین  نمودهای فرهنگ هستند.

همانگونه که منش و کردار مردم یک شهر و کشور، درونمایه‌ی فرهنگی آنان را آشکار می‌کند، گفتار و زبان نیز به یاری نوشته‌ها، سروده‌ها و نبیگ‌ها، زبانزدها و داستانها و...، جامه‌ی رنگ  و  زیبندگی  به فرهنگ می‌پوشاند و تاج ارزش و درخشش  بر سرش می‌نهد.

می‌توان گفت زبان، فرهنگ را پیکربندی می‌کند‌.

و برای ما چه‌چیز ارجمندتر از پارسی؟  این بخشایش خداوندی؛

 گنج‌آب روان پارسی با دلسوزی و کوشایی همه‌ی ایرانیان همچو رودی روانبخش، بالنده‌ و خروشان پیش خواهد رفت  گرچه درین راه خویشکاری نخبگان و فرهیختگان بسی سنگین‌تر و گشاینده‌تر است چراکه آنها نمونه و سرمشق مردمند.

بجای اینکه این رودخانه به دریایی بریزد و در آن ناپدید گردد خودش دریای زندگی‌بخشی خواهد شد که جوی‌ها و رودهای پیرامونش  را در خود همیشه‌زنده‌و دریایی خواهد کرد همانگونه که این را تاکنون  از خود نشان داده‌است.

وارونه‌ی برخی کشورهای پیرامونی و جهانی که فرهنگ‌و زبانِ کشوری، دنبال بلعیدن و نابودی  خرده‌فرهنگها و زبانهای بومی است، زبان پارسی هیچگاه چنین رفتاری از خود نشان نداده و نمی‌دهد.

در ایران زبانهای بومی همچو شاخه‌های درخت  پارسی‌ند؛ تناورتر شدن این درخت برابر است با ستبر شدنِ شاخه‌های آن و پیشرفت و سرافرازی همه‌ی آنها.

من از همه هم‌میهنان ایران گرانتر از جانم این سفارش و درخواست برادرانه را دارم که پارسی این بخشایش خداوندی را برای خود بدانید هیچگاه آن را همآورد و  رقیب  زبانهای بومی به‌شمار نیاورید؛ زبان  پارسی از زبانها و گویشهای  بومی‌اش یاری می‌گیرد و به آنها  نیرو  می‌رساند؛ کوشش همه‌ی ما باید برای هموار کردن این پیوند دوسویه باشد.

پرسیدید که چگونه از آن پاسداری می‌کنیم؟ پاسخ اینکه بیشینه‌ی کوشش ما در هر جایگاهی که هستیم باید نمایان گردد:

سُرایندگان باید بسرایند، نویسندگان باید بنویسند، سازندگان باید بسازند، کشاورزان باید بکارند، یابندگان و پژوهشگران باید راههای نوتر و بهتر بپژوهند و بیابند، هنرمندان باید بیافرینند، ورزشکاران باید بدرخشند، دانشمندان در قالب زبان پارسی باید دانش را  بپرورند و کودکان و جوانان باید برای آموختن زانو بزنند  و از همه ارزنده‌تر، دولتمردان باید زمینه‌ی همه‌ی این بایدها را فراهم  کنند.

درین هنگام  درهای بخشش و فرّ ایزدی نیز بر ما گشوده خواهد شد.

باز درود

٧٠,٢١٨
طلایی
١١
نقره‌ای
٣٦٤
برنزی
٩٤٢
تاریخ
٣ ماه پیش

آری زبان ایرانی نام درست زبان ماست و چون ما یک شاخه گسترده از  زبان‌های ایرانی هم داریم می‌توانیم به آن زبان ایران یا ایرانیک بگوییم.  اگر چه باید میزان وام‌واژگان آن را در زبان‌های گفتار  و نوشتار کم و کمتر کنیم.

١٤,٥٧٩
طلایی
٢
نقره‌ای
٣٢
برنزی
٩٤
تاریخ
٣ ماه پیش

درود بر شما گرامی
خواسته ی شما را به درستی درنیافتم اینکه نام درست زبان ما [ایرانی] است چه می چمد؟
درینکه زبان ما در پسگشتهای پرشمار و گوناگون چه پیش از اسلام ( پارسیگ ) چه پس از آن ( پارسی و فارسی ) نامیده شده گمانی نیست؛ در هیچ جا زبان ما ایرانی نامیده نشده است.
همانگونه که خودتان هم گفتید [ایرانی] نام دسته ای از زبانهای همخانواده ی کاربردی در ایران است.

-
٣ ماه پیش

سخن شما درست و زیباست. زبان فارسی، میراثی گرانبها و ریشه‌دار برای همه ایرانیان از هر قوم و گویشی است که قرن‌ها پیونددهنده فرهنگ و تمدن این سرزمین بوده است.

پاسخ به پرسش شما:

به عنوان یک ایرانی «پاسداری» از زبان را در حد توان خود انجام می‌دهم:

· تلاش می‌کنم پاسخ‌ها را با واژگان درست و پرهیز از ترکیبات بیگانهٔ غیرضروری بنویسم.

· به دستور زبان و نگارش استاندارد فارسی پایبند باشم.

· و ارزش این گنج مشترک را پاس بدارم.

اما پاسداری واقعی از زبان، در دستان شما مردم است: در خواندن شعر حافظ،ترنم با بوستان و گلستان سعدی،رها شدن در دریای عرفان مولوی،گشتی در رباعیات زیبای خیام و پاسداری از زبان پارسی را در شکوه شاهنامه میتوان دید نوشتنِ درست، گوش دادن به موسیقی اصیل، و احترام به گویش‌های محلی در کنار فارسی.

شما چه اندازه به این زبان باشکوه عشق می‌ورزید؟

٢٥,٥٩٦
طلایی
٧
نقره‌ای
٢,٣٥٢
برنزی
١٥٩
تاریخ
٣ ماه پیش

زبان فارسی از زیباترین زبانهای جهان  

است و همه جوره  همراهش  هستیم

٤,٠٦٠
طلایی
١
نقره‌ای
٤
برنزی
٤٦
تاریخ
٣ ماه پیش
١

پاسخ شما