معنی "Book crossing" چیست؟ آیا رفتارِ " Book crossing " را می توان در ایران پیاده سازی کرد؟ و آیا این روش در اعتلای" فرهنگ کتابخوانی" موثر خواهد بود؟
📚
-- Book Crossing
کسی که کتابش را در مکانی عمومی رها میکند، ادعایی بابت قیمت کتاب ندارد، اما از خوانندگان احتمالی بعدی یک درخواست با مضمون ی بشرح ذیل خواهد داشت :
"من این کتاب را با علاقه خواندم و در همان مکان که آنرا به آخر رسانده بودم رهایش کردم.
اگر از آن خوشتان آمد بخوانید و گرنه در همان نقطهای که پیدایش کردهاید، بگذارید بماند.
اگر کتاب را خواندید در صفحه اول آن شمارهای به تعدادِ خوانندگانِ آن اضافه کنید و با ذکر محل پایان مطالعه، در جایی رهایش کنید."
رول هورنباکر نخستین کسی بود که این حرکت را انجام داد. او فروشنده کامپیوتر در ایالت میسوری امریکا بود و نام این رفتار را Book Crossing گذاشت یعنی کتاب در گردش.
جا گذاشتن کتاب در مکانهای عمومی در ایتالیا و فرانسه هم رو به فزونی گذاشته، بطوری که تعداد این کتاب ها در فرانسه از ۱۰،۰۰۰ جلد فراتر رفته است.
برای این روشِ جدیدِ کتابخوانی، سایت اینترنتی راهاندازی شده تا علاقمندان با عضویت در آن، بتوانند کتابهایی را که رها کردهاند، رهگیری کنند. توصیه می شود سری به سایت bookcrossing.com بزنید.
طبق اطلاعاتِ موجود، در حال حاضر بیش از 2 میلیون و 500 هزار جلد کتاب که اطلاعات آنها در این سایت ثبت شده در حال گردش هستند.
هدف گردانندگان سایت تبدیل کردن دنیا به یک کتابخانهی بزرگ است.
این رفتار جدید را میشود نوعی کمپین کتابخوانی در نظر گرفت. کمپینی که میتواند پروژه ای قابل تامل در حوزه ی فرهنگ قلمداد شود.
به نظر شما :
آیا رفتارِ " Book crossing " را می توان در کشور مان پیاده سازی کرد؟ و آیا این روش می تواند در " اعتلای فرهنگ کتابخوانی" اثری قابل توجه داشته باشد؟
کتاب ضربدری
کتاب صلیبی
کتاب در گردش
چهار راه کتاب
٤ پاسخ
کتاب خوانی ( کتابهای غیر درسی) یکی از عوامل عقب ماندگی جهان سومیهاست ...برای ایرانیها یه فاجعست
اگر از خانواده شروع شود و ابتدا والدین سپس فرزندان فرهنگ سازی شوند ، شاید در نسل سوم فرهنگ سازی شده باشد