زبان فارسی واژه ها
نام گذاری حروف الفبا را اولین بار چه قومی یا چه شخصی انجام داد ؟ مثلا آ را چه کسی الف نامید ؟ ج را چرا جیم نامید؟ د را چرا دال نامید ؟ و تمام حروف همینطور ، چرا الف بلف تلف ثلف پلف جلف خلف ....... نام گذاری نکردند ؟ آیا حقیقتا جواب این سوال را کسی میداند ؟ اگر کسی میداند این بنده حقیر را آگاهی دهد که خداوند عوضش را به شما خواهد داد !
٢ پاسخ
درود جناب الهیاری؛
راستش من با توجه به پاسختون به پاسخ خودم به پرسش اولیهتون، به خودم شک کردم که نکنه من در خوانش و فهم سوال اولیه دچار اشتباه یا لغزشی شدم و برای نوشتن این جواب نزدیک به پنج شش بار رفتم پرسش اولیه و پاسخ خودم و پاسخ شما رو نگاه و بررسی کردم، ولی باز هم چیزی از پاسخ شما دستگیرم نشد!
شما در سوال اولیهتون چرایی نامگذاری یا شیوه خوانش "صرفاً" واژههای الفبا و البته ریشههای اونها دغدغهتون بود.
که من صرفاً به دلیل ساده بودن، عیناً پرسشهای شما رو به هوش مصنوعی دادم و با ذکر این مهم، عین پاسخ هوش مصنوعی رو به اینجا منتقل کردم. (در تصویر پیوست عین این اتفاق رو میتونید ببینید!)
دلیل ذکر "پاسخ توسط هوش مصنوعی"هم این بوده که در صورت کامل نبودن یا صحیح نبودن اون پاسخ ، شما و احیاناً سایر خوانندههای این جستار، در جریان باشید، که این موضوع خیلی رایج و البته کار متعارفی هست!
و شما در پاسختون به پاسخ من، بحث رو کشوندید به علوم خفیه و حروف مقطعه و کتابهای آسمانی!!!
اگر پرسشتون درباره علوم خفیه و کیمیا و سیمیا و... هست که پرسش اولیهتون به هیچ عنوان این مسئله رو منتقل نمیکنه!
و اگر هم دغدغهتون کتابهای آسمانی! هست که باز هم پرسشتون در این زمینه ابتر طرح شده!
• و در مورد پرسشتون: "مگر هوش طبیعی چی شده که رفتیم سراغ هوش مصنوعی؟"
هرچند که این پرسش به ذات سوال نامربوطیه، ولی هیچ کسی احیاناً نگفته و نمیگه هوش طبیعی (به زعم شما) چیزیش هست. ولی هوش مصنوعی صرفاً یک ابزاره که میتونیم با رعایت نکاتی برای زودتر حل کردن مسائلمون ازش استفاده کنیم یا کلاً استفاده نکنیم.
• و در مورد پرسشتون: "... حال از هوش مصنوعی بپرسید چرا حروف نون ، واو ، میم را خیلی ارزش دارند ؟"
اولاً مشکلش چیه؟ هوش مصنوعی مد نظر ما که در اینجا "مدلها بزرگ زبانی یا LLMها" هستند که برای یادگیری اتفاقاً از منابع طبیعی (به زعم شما) البته مکتوب در اینترنت استفاده میکنند.
که باز هم تکرار میکنم من برای پیش نیومدن سوتفاهمی، بهکارگیری از هوش مصنوعی رو ذکر کردم.
دوماً همونطور که پیشتر هم اشاره شد ، نه در سوال اولیه و نه در جواب هوش مصنوعی، هیچ نشانی از ارزشگذاری روی واژهها نبوده.
فلذا فکر میکنم میتونیم در نظر بگیریم که این پرسش به ذات نامربوط و بیاساس هستش.
• و در مورد پرسشتون: "آیا کلام خدا حادث است یا قدیم ؟"
آیا مطمئنید که هیچ پیوندی بین چرایی این پرسش فلسفی با این جستار وجود داره؟
اگر شما ارتباطی میبینید، مشخصاً بنده تو جایگاه درک درست و پاسخگویی نیستم!
... ووووو خواهش میکنم!
حال جنابعالی خود مد نظر داشته باشید که خداوند پیامبران را با زبر و بینه به سوی ما فرستاده ، طبق روایات حروف هجایی مثلا س را زبر و ین را که میشود سین ، بینه نام نهاده اند ، من خود کم کم به این اعتقاد میرسم که تمام حروف را علّم آدم الاسماء کلّها ، تعلیم آدم علیه السلام نمود و ایشان نیز بر طبق روایات به جانشین خلف خود و تا به خلیفه الله و صاحب الزمان رسیده است ، والله اعلم بالصواب
این پاسخ پرسشهای شما از هوش مصنوعی است:
حروف الفبای فارسی و بسیاری از دیگر الفباهای جهان، از الفبای عربی برگرفته شدهاند.
الفبای عربی خود از الفبای نبطی و در نهایت از الفبای آرامی نشأت گرفته است. الفبای آرامی یکی از قدیمیترین سیستمهای نوشتاری جهان است و در قرن هشتم پیش از میلاد در امپراتوریهای آشور و بابل استفاده میشد.
در مورد نامگذاری حروف، این نامها در طول تاریخ و در طی تکامل و تغییر زبانها و سیستمهای نوشتاری به وجود آمدهاند.
به عنوان مثال، حرف "الف" در الفبای عربی و فارسی از الفبای آرامی "آلف" گرفته شده که به معنای "گاو" بوده است.
هر حرف در الفباهای باستانی یک نماد تصویری داشته که نشاندهنده صدای حرف و معنای آن بوده است. به مرور زمان و با تحول زبانها، این نامها به نامهای امروزی تبدیل شدهاند.
بنابراین، نامگذاری حروف الفبا یک فرایند تدریجی و طولانی بوده که توسط فرهنگها و تمدنهای مختلف در طول تاریخ انجام شده است و به این ترتیب، شکل و نامگذاری امروزی حروف به وجود آمده است.
سلام ، مگر هوش طبیعی چی شده که رفتیم سراغ هوش مصنوعی ؟ در بین اساتید به این علم سیمیا یا علم حروف گفته میشود ، جزو حروف خفیه یا غریبه ست ، و دلیل اینکه به راز به آن نگاه میکنند ، حروف مقطعه در کتب الهی چه در زبور چه در تورات و چه در انجیل و در نهایت در قرآن کریم که به نظر برخی اساتید فن کل قرآن حروف مقطعه ست ، حال از هوش مصنوعی بپرسید چرا حروف نون ، واو ، میم را خیلی ارزش دارند ؟ آیا کلام خدا حادث است یا قدیم ؟ ووووو ممنونم
سلام ، ببخشید فقط مزاح کردم ، هوش مصنوعی رو بکار می بریم مشکلی هم نیست ، فقط جهت مزاح عرض کردم مگه هوش طبیعی مشکلی داره ، و ثانیا همه این سوال ، از حروف مقطعه کتاب خدا در ذهن من شکل گرفت، چه ، اگر تلفظ س ، سین نبود آیا بازهم در مورد شخص پیامبر بکار برده میشد ؟ و از اینجا فکر اینکه کلام خدا حادث اگر باشد یعنی از کلامی که انسان ها طی سالیان دراز تکامل بخشیدن در کلام خدا ، از کلمه و الفبای انسانی استفاده شده و این مغایر ست با علم خدا ، و تمام مسائل بعدی هم به همین نحو در ذهنم شکل گرفته اند ،