فلسفه وجود خیر و شرّ
الخیرُ فی ما وقع ، هر آنچه که در حال وقوع است خیر است ، هر تجربه ای و در هر چیزی ، آنچه در بدو امر به دیده و نظر ما می آید خیر است یا این فقط یک جمله اخلاقی ست که در نزد همه انسان ها و در همه زمان ها درست نیست و نمیتوان با قطعیت این جمله را گفت ؟
٢ پاسخ
نظر خود شما چیه؟
حتما شما میدانید که سوفسطائیان چه کسانی هستند ، خود کلمه سوفسطایی را لطفاً ریشه یابی می فرمایید ؟
خیر خداوندی با خیر انسانی متفاوت است .
در خیر خداوندی چرخش و سیکل طبیعت و زندگی اهمیت دارد اما در خیر انسانی رسیدن و قیاس با منافع شخصی.
اون جمله هم داره میگه از هر حادث و حضوری که پیش میاد از اون تو ایندت استفاده کن.به نظر شما خدا میخواد به بنده هاش اسیب بزنه؟؟؟ نه ..... اگر بیاد دخالت کنه و جلو اسیب رو بگیره که اختیارات ما از بین میره پس سپرده به خودمون یعنی از تجربه / تلاش و ... باید به بهتر شدن برسیم . ایا عقلی ک شما دارید با همه یکسان است؟؟؟ نه
باید یکسان باشد؟؟؟ نه
شما تلاش کردید و این عدل خداوند است که به هرکسی به همون اندازه میبخشد . اگر قرار بود به یک اندازه میفهمیدیم پس پرسش و تلاش های شما چه معنایی دارد؟؟؟
خداوند قائم به قسط است نه به عدل ، تفاوت قسط و عدل چیست ؟
در عدل به برابری اشاره شده اما در قسط به بخشندگی . الزاما خداوند به همه ما به یک اندازه توانایی و امتیاز نداده اما به ازای آنچه که به ما داده عدالت حکم میکند به همان اندازه تکلیف بخواهد.
چیزی شبیه به عدل و انصاف
به نظر خودم حقیقتا هر امری که واقع میشود خیر محض است ولی اگر میخواهید هر چیزی یا هر امری یکسره بی اهمیت بشود و حتی ارزش بررسی نظری هم نداشته باشد آن امر را به آدمی بی ربط بسپارید ، اگر آن امر یا آن چیز برتری کامل هم داشته باشد آنرا ضایع میکند ،