پرسش خود را بپرسید

روانشناسی و موسیقی

تاریخ
١ ماه پیش
بازدید
١٩٣

چرا هر چه سن شخصی بالاتر می‌رود شخص علاقه کمتری به موسیقی های جدید پیدا میکند و بیشتر به همان موسیقی و سبک قدیمی علاقمند است؟ 

٥,١٨٤
طلایی
٣
نقره‌ای
١٠٥
برنزی
٩٠

٢ پاسخ

مرتب سازی بر اساس:

علاوه بر همراهی با مطالب مطرح شده توسط کاربر گرامی، سما، من فکر می‌کنم یکی از علل این تغییر حالت در سن بالا، حس نوستالژیکی است که در همه‌ی چیزهای قدیمی در آدم‌های پا به سن گذاشته وجود دارد. مضاف بر این مطلب اطلاعاتی در سایت زیر وجود دارد که قابل ملاحظه است: 

https://myelin.ms/ارتباط-سن-با-علاقمندی-به-موسیقی/

هیجان گوش دادن به آهنگ‌های جدید و صداهای جدید می‌تواند افراد در هر سنی را به وجد آورد.

اما برای افراد با سن بالاتر ممکن است موضوع فرق کند. تمایل ما برای کشف موسیقی جدید یا ناآشنا با افزایش سن کاهش می‌یابد. 

کاوش در موسیقی جدید در چه سنی شروع می‌شود؟

دانشگاهیان از اصطلاح “گوش باز” برای توصیف تمایل ما برای کشف موسیقی جدید استفاده می‌کنند. در سراسر زندگی ما این تمایل افزایش می‌یابد و سپس از بین می‌رود.

تا حدود ۱۱ سالگی، کودکان معمولاً تمایل به گوش دادن به موسیقی ناآشنا دارند. اوایل نوجوانی شاهد کاهش علاقه به کشف موسیقی جدید هستیم، اما به طور کلی همچنان علاقه شدید به موسیقی را خواهند داشت. تمایل به کشف موسیقی جدید در دوران بلوغ کمی افزایش می یابد، سپس با افزایش سن کاهش می‌یابد.

چرا با افزایش سن علاقه‌ی افراد به گوش دادن به موسیقی جدید کم می‌شود؟

نوجوانان از موسیقی به عنوان یک فاکتور تعیین کننده هویت استفاده می‌کنند و با آن در حلقه‌های اجتماعی راه می‌یابند. درحالیکه بزرگسالان جایگاه و شخصیت خود را در اجتماع پیدا کردند.

همچنین محققان به تغییرات شنوایی در سنین بالا به ویژه کاهش تحمل صدای بلند و فرکانس بالا به عنوان یکی از دلایل کاهش علاقه به موسیقی جدید برای برخی افراد اشاره می‌کنند.

بزرگسالان به دلیل مشغله کاری و زندگی، نسبت به افراد جوان زمان کمتری برای کشف علایق موسیقی خود دارند.

در چه سنی افراد سلیقه موسیقی خود را پیدا می‌کنند؟

اغلب دانشمندان با این باور موافق هستند که سلیقه موسیقایی افراد زمانی شکل می‌گیرد که اولین بار در نوجوانی با آن مواجه می‌شوند.

نوجوانی طعم موسیقایی را شکل می‌دهد اولاً به این دلیل که مغز ما به حدی رشد کرده است که می‌توانیم آنچه را که می‌شنویم به طور کامل پردازش کنیم و ثانیاً به این دلیل که احساسات شدید در دوران بلوغ باعث ایجاد پیوندهای قوی و پایدار خاطرات می‌شود.

همچنین ، طعم موسیقی به آشنایی می‌رسد. دانیل لویتین، عصب شناس، در کتابش می‌نویسد:

هنگامی که ما عاشق یک قطعه موسیقی می‌شویم، ما را به یاد موسیقی دیگری می‌اندازد که شنیده ایم، و ردی از خاطرات لحظات احساسی زندگی ما را فعال می‌کند.

٤٣,٩٥٢
طلایی
٥٤
نقره‌ای
١,٠٠٠
برنزی
٢٩٣
تاریخ
١ ماه پیش

سلام ، سپاسگزارم بابت توجه و پاسخ واضح شما ،

-
١ ماه پیش

ارادتمند🙏

-
١ ماه پیش

سلام، به نظر من اینطوریا هم نیست. بستگی به شخصیت طرف داره، چند وقت پیش اتفاقا آقایی که پنجاه و اندی سنشون بود می‌گفتند یا رپ یا هیچ چیز دیگه! 😊 همه ش به روحیه شما بستگی داره.  (برداشت من از "جدید" سبکِ جدید بود، اگه منظورتون  اینه که با بالا رفتن سن آدم به تکرار علاقمند میشه و منظورتون از قدیمی ترانه های تکراریه بازم فکر نمیکنم. تکرار ملال آوره!)

٦,٢١٣
طلایی
٤
نقره‌ای
٨٢
برنزی
٢١
تاریخ
١ ماه پیش

سلام ، بنده هم عرض نکردم مطلقا اینطوریه ، خودم هم دیدم ، چرا راه دور بریم دیوید گیلمور ، الان چند سالشونه؟ ولی تو سبک راک هنوز هم پیش تازه ، ممنونم بابت توجه و لطف شما

-
١ ماه پیش

پاسخ شما