پرسش خود را بپرسید

اسم شهر کرمان درگذشته

تاریخ
٩ ماه پیش
بازدید
١,٠٦٣

شنیده ام در گذشته به علت اقدام محمدقاجار برای کور کردن مردم کرمان نام آن شهر کورمان شده وبعد به کرمان تغییر یافته؟

٣٨
طلایی
٠
نقره‌ای
٠
برنزی
٢

٦ پاسخ

مرتب سازی بر اساس:

کریمان یا دیارکریمان.کارمانیا.کارمان..و به تدریج  کرمان  شده

٦١,٠٧٢
طلایی
٧١
نقره‌ای
١٥٨
برنزی
٦٩٨
تاریخ
٢ ماه پیش

    درود 

اگر به تاریخ کرمان علاقه‌مندید، منابع معتبری مانند «تاریخ کرمان» نوشته احمدعلی خان وزیری یا «جغرافیای تاریخی کرمان» می‌توانند اطلاعات دقیق‌تری در اختیار شما بگذارند.

             کرمان  از دیرباز با همین نام شناخته می‌شده و در منابع تاریخی معتبر، هیچ اشاره‌ای به چنین رویدادی وجود ندارد. این  مطلب که  کرمان، کورمان بوده  است یک داستانه و این داستان بیشتر شبیه به افسانه‌های محلی یا شایعاتی است که گاهی در بین مردم دست به دست می‌چرخد و هیچ پایه تاریخی ندارد.

       درمنابع تاریخی، مانند کتاب‌های جغرافیایی و تاریخی دوران اسلامی و پیش از اسلام، همواره از کرمان با همین نام یاد کرده‌اند. همچنین، در دوره قاجار، هیچ سندی مبنی بر تغییر نام این شهر به «کورمان»  و یا بر عکسش وجود ندارد.

٥٣٥,٤٣٩
طلایی
٥٣٠
نقره‌ای
٣,٩٣٢
برنزی
٥,٤٧٨
تاریخ
٦ ماه پیش

درود  

این بیت رو  اگر اشتباه نکنم   باید از سنایی باشد که این ادعا رو   باطل می‌کنه.

عاشقانت سوی تو تحفه اگر جان آرند# به سر تو که همه زیره به کرمان آرند

٤٥,١٣٣
طلایی
٢٤
نقره‌ای
٦١١
برنزی
٤٢٦
تاریخ
٩ ماه پیش

با توجه به عدم وجود متنی محکم، یکی از گزینه هاست

وگرنه وجه تسمیه نام هر شهر،خیابان ،و... پر از این قصه هاست 

٢٠١,٦٠٦
طلایی
٢١٨
نقره‌ای
١,٦٤٨
برنزی
١,٧٠١
تاریخ
٩ ماه پیش

با سلام 

مستندترین منبع برای نام «کارمانیا» (Karmanā) در دوره هخامنشی، کتیه  بیستون (داریوش بزرگ) است.

نام «کارمانیا» در کتیبه‌های هخامنشی به خط میخی پارسی باستان ثبت شده و پس از اسلام به صورت «کرمان» عربی‌سازی شد. این موضوع نشان می‌دهد نام این شهر دست‌کم ۲۵۰۰ سال قدمت دارد.

در کتاب  «از زبان داریوش»، ترجمه دقیق کتیبه بیستون و ذکر نام کرمانیا آورده شده است.

٣٧,٩٧٢
طلایی
٢٣
نقره‌ای
٣٩٧
برنزی
٢٦٥
تاریخ
٩ ماه پیش

عده‌ای وجه تسمیه کرمان را شهر کوران نامیده‌اند زیرا آقامحمدخان قاجار در برابر مقاوت مردم کرمان هفت من و نیم چشم از اهالی کرمان درآورد. لذا این شهر، شهر کوران اطلاق کرده‌اند که هیچ قرابتی بین این دوکلمه وجود ندارد و از طرفی کلمه کارمانیا که در عصر هخامنشی به کرمان گفته می‌شد، این وجه تسمیه را باطل می‌کند.

باز نشر از سایت 👇

https://www.haftvadkavir.com/وجه-تسمیه-کرمان/

مطلب زیر هم توسط هوش مصنوعی گوگل ارائه شده است: 

 شهر کوران کرمان:

به واقعیت اشاره به واقعه‌ای تاریخی دارد که در آن آقا محمدخان قاجار پس از فتح کرمان، دستور کور کردن حدود ۲۰ هزار نفر از مردان شهر را به دلیل حمایتشان از لطفعلی خان زند صادر کرد. این واقعه که در سال ۱۲۰۹ قمری اتفاق افتاد، یکی از تلخ‌ترین وقایع تاریخی ایران به شمار می‌رود و باعث ویرانی و بحران جمعیتی در کرمان شد. 



 

٥٣,٤٦٦
طلایی
٥٨
نقره‌ای
١,١٠٦
برنزی
٣٧٨
تاریخ
٩ ماه پیش

پاسخ شما