فیزیک ، الکتریسیته و میدان ها
بین زمین و هوای اطراف زمین همیشه اختلاف پتانسیل وجود دارد مثلا در فاصله یک متری از زمین اختلاف پتانسیل به 200 ولت هم میرسد ، ولی چرا ما را برق نمیگیرد ؟ یا بهتر است بگوییم چرا تخلیه الکتریکی از طریق بدن ما انجام نمیگیرد ؟
٢ پاسخ
درود
در بیشتر زمانها این اختلاف پتانسیل از چند ولت بیشتر نیست ولی در برخی شرایط ویژه مانند هوای بارانی و آذرخش و یا در زیر شبکههای فشار قوی برق، شاید اختلاف به چند صد ولت هم برسد.
حتا با بودن چنین اختلاف پتانسیلی، بهخاطر مقاومت بالای بدن و هوا، اندازهی جریان(آمپر) زیر یکهزارم آمپر خواهد بود که حس هم نمیشود.
اگر اختلاف ولتاژ بسیار بالا رود مانند برخورد آذرخش به بدن که اختلاف پتانسیل چند میلیون ولتی ایجاد میکند جریان الکتریکی در این حالت به چند آمپر رسیده و کشنده خواهد بود.
برای بوجود اومدن یه جریان از هوا به زمین از طریق لازمه که جریان الکتریکی بوجود بیاد ، مقاومت بالای بدن انسان و هوا خودش جلوگیری میکنه از بوجود اومدن چنین جریانی . برای برق گرفتگی حداقل یه جریان در حد میلیآمپر لازم هست که عدم وجود هادی مناسب و اتصال مناسب به زمین باعث بوجود نیومدن این جریان میشه . مسیر های خیلی رسانا تری برای تخلیه این انرژی وجود داره در نتیجه انسان دچار برق گرفتگی با این انرژی نمیشه