پرسش خود را بپرسید

بیماری "هموروئید" چیه و درمان هاش چیا هستن ؟

تاریخ
١ ماه پیش
بازدید
٦٤

بیماری

 "هموروئید"

 چیه و درمان هاش چیا هستن ؟

١,١٧٤
طلایی
٠
نقره‌ای
٠
برنزی
٤٩

٣ پاسخ

مرتب سازی بر اساس:

بَواسیر یا هِموروئید (به انگلیسی: Hemorrhoid ) به گشاد شدن رگ‌های وریدی در مجرای مقعدی می‌گویند که به کنترل مدفوع کمک می‌کنند. آن‌ها زمانی‌که متورم یا ملتهب می‌شوند «بیمارگونه» یا همان بواسیر می‌شوند. آن‌ها در حالت فیزیولوژیک خود مانند بالشتکی مرکب از مجرای سیاهرگی و بافت همبند عمل می‌کنند.واسیر یا هموروئید به رگ‌های متورم شده در قسمت تحتانی مقعد و راست روده گفته می‌شود. زمانی که این رگ‌های کشیده شوند، تحریک خواهند شد. از آنجایی که این عارضه با گذشت زمان بدتر می‌شود، پزشکان پیشنهاد می‌کنند که به محض بدتر شدن شرایط حتما به متخصص مراجعه کنند.
(منبع این بخش بیمارستان زایشگاه مریم:)اغلب افراد اطلاعات کافی در خصوص این بیماری ندارند، به همین جهت اطلاعاتی را در ادامه مقاله در اختیار شما قرار خواهیم داد.

حقایقی در رابطه با بواسیر که باید بدانید

برخی از نکات مهم در رابطه با این بیماری وجود دارد که در ادامه برای شما ذکر خواهیم کرد:
خانم‌ها در بارداری بیشتر دچار بواسیر می‌شوند.
احتمال بروز بواسیر با بالاتر رفتن سن افزایش می‌یابد.
بواسیر هنگامی رخ می‌دهد که رگ‌های اطراف مقعد متورم و بزرگ شوند.
گاهی اوقات جهت درمان بواسیر به دارو و جراحی نیاز است.

بواسیر چیست؟

منظور از بواسیر در واقع رگ‌های متورم شده در پایین‌ترین قسمت راست روده و مقعد شماست. گاهی اوقات دیواره رگ‌های خونی در این قسمت از روده به قدری نازک می شود، که رگ‌ها ملتهب و دردناک خواهند شد. به‌طور کلی بواسیر به‌عنوان یکی از مهم‌ترین دلایل خونریزی مقعدی شناخته می‌شود.
در اغلب مواقع این بیماری خودبه‌خود یا به روش‌های خانگی برطرف می‌شود و تنها در موارد معدود درمان بواسیر توسط پزشک انجام می‌گیرد.

علت بواسیر:بارداریهموروئید بیشتر در خانم‌های باردار مشاهده می‌شود؛ چراکه با بزرگ‌تر شدن رحم به رگ‌های روده فشار وارد شده و منجر به تورم رگ‌ها می‌شود.افزایش سنبواسیر در میان بزرگسالان بین سنین ۴۵ تا ۶۵ سال بیشتر مشاهده می‌شود؛ اما، به این معنی نیست که جوانان و کودکان کم سن و سال دچار این عارضه‌ای نمی‌شوند.اسهالبواسیر می‌تواند پس از اسهال مزمن ایجاد شود.یبوست مزمن

زمانی که برای دفع مدفوع زور می‌زنید، فشار زیادی به دیواره رگ‌های خونی وارد می‌شود.

بیش از حد نشستن

اگر به مدت طولانی یکجا بنشینید، احتمال بروز بواسیر وجود خواهد داشت.

بلند کردن اجسام سنگین

بلند کردن مداوم اجسام سنگین منجر به هموروئید در افراد می‌شود.

رابطه مقعدی

چنین رابطه‌ای منجر به بواسیر می‌شود یا در صورت وجود این بیماری اگر از مقعد رابطه وجود داشته باشد، این شرایط بدتر خواهد شد.

چاقی

چاقی مرتبط با رژیم غذایی نادرست می‌تواند منجر به بواسیر شود.

ژنتیک

گاهی اوقات تنها به‌دلیل ژنتیک، برخی از افراد این بیماری را به ارث می‌برند.

علائم بواسیر

در اغلب موارد علائم مشابهی که وجود دارد به شرح زیر است:
خونریزی بدون درد
خارش یا سوزش در ناحیه مقعد
احساس درد در ناحیه مقعد
وجود توده یا تورم در ناحیه مقعد
نشت مدفوع
این علائمی که برای شما ذکر کردیم شاید نگران‌کننده به نظر برسند؛ اما، جای نگرانی نیست و خطری شما را تهدید نخواهد کرد. در این مواقع می‌بایست به پزشک متخصص مراجعه کنید تا درمان به موقعی برای شما انجام گیرد.

انواع بواسیر

بواسیر می‌تواند به دو صورت ایجاد شود:

بواسیر داخلی

بواسیر داخلی در عمق راست روده ایجاد می‌شود و از بیرون قابل مشاهده نیست. در اغلب مواقع این نوع بواسیر بدون درد است و اکثرا خونریزی مقعدی اولین علائم این بیماری است.
زور زدن یا فشار آوردن در برخی از مواقع بواسیر داخلی را تحت فشار قرار می‌دهد که منجر به خارج شدن از مقعد می‌شود. به این حالت «بواسیر برجسته» گفته می‌شود و می‌تواند بسیار دردناک باشد.

بواسیر خارجی

بواسیر خارجی در زیر پوست اطراف مقعد ایجاد می‌شود، به همین جهت قابل مشاهده است. از آنجا که عصب‌های حساس‌تری در این قسمت از بدن وجود دارد، در حالت عادی هم دردناک است. در این صورت وارد شدن فشار هنگام دفع مدفوع ممکن است منجر به خونریزی شود.

بواسیر ترومبوز

در صورتی که خون در بواسیر خارجی تجمع پیدا کند، منجر به بواسیر ترومبوز می‌شود که علائمی همچون موارد زیر را به همراه دارد:
درد شدید
التهاب
تورم
احساس یک توده سخت در نزدیک مقعد

از کجا بفهمیم بواسیر داخلی داریم؟

همانطور که برای شما ذکر کردیم یکی از مهم‌ترین علائمی که ناشی از این نوع بواسیر مشاهده می‌شود، خونریزی مقعدی است.

هموروئید چگونه توسط پزشک تشخیص داده می‌شود؟

هر فردی که علائم ذکر شده از بواسیر را داشت، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کند. این نکته را در نظر داشته باشید سرطان روده بزرگ و مقعد هر دو می‌توانند منجر به خونریزی مقعدی شوند.
هنگامی که به پزشک مراجعه می‌کنید و علائم خود را با او در میان می‌گذارید، پزشک معاینات بدنی را انجام می‌دهد و آزمایشات لازم را جهت تایید یا عدم وجود این بیماری، از شما درخواست می‌کند. این آزمایشات ممکن است شامل معاینه «رکتال دیجیتال» باشد.

درمان هموروئید

در اغلب مواقع با اقدامات ساده و ابتدایی می‌توانید علائم ناشی از بواسیر را درمان کنید. در برخی از مواقع ممکن است نیاز به درمان با دارو باشد، در مرحله نهایی و عدم پاسخ به هیچ درمانی، بیمار نیاز به جراحی خواهد داشت.

درمان خانگی بواسیر یا هموروئید

همیشه به بیماران توصیه می‌شود هر زمانی که با بیماری یا مشکلی مواجه می‌شوند، ابتدا با راهکارهای خانگی مشکل خود را برطرف کنند، در صورت عدم درمان می‌بایست به پزشک مراجعه کنند. در ادامه همه موارد را برای شما ذکر خواهیم کرد:
علائم ناشی از بواسیر را می‌توان به روش‎های خانگی تسکین داد که این راهکارها به شرح زیر است:

پماد برای درمان بواسیر؛

کرم‌ها و شیاف‌های بدون نسخه که حاوی هیدروکورتیزون است می‌تواند برای رفع این مشکل بسیار موثر باشد. همچنین پمادهایی هستند که برای بی حسی روی پوست کاربرد دارد.

استفاده از یخ یا کمپرس آب سرد؛

استفاده از این موارد می‌تواند به رفع التهاب در قسمت آسیب‌دیده بسیار موثر باشد.

حمام آب گرم؛

حمام آب گرم می‌تواند به رفع خارش و سوزش کمک کند.

استفاده از دستمال مرطوب؛

استفاده از دستمال‌های خشک در سرویس بهداشتی می‌تواند علائم را بدتر کند، به همین جهت توصیه می‌شود به جای دستمال خشک، نوع مرطوب را انتخاب کنید.

داروی بواسیر

برخی از داروهای مسکن مانند آسپرین، ایبوپروفن و استامینوفن ممکن است درد و ناراحتی را تسکین دهد. به‌طور کلی بیشتر داروهای مربوط به بواسیر بدون نسخه به فروش می‌رسند، این موارد می‌تواند شامل پماد، مسکن یا شیاف باشد. در واقع مواردی مانند هیدروکورتیزون جهت تسکین درد و خارش بسیار موثر است.
اگر این داروها پس از یک هفته مصرف، موثر نبود بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید تا بررسی‌های جدی‌تری برای شما انجام گیرد.

درمان‌های غیر جراحی

متداول‌ترین روشی که جهت درمان بواسیر به کار گرفته می‌شود، استفاده از «رابربند» است. در واقع این روش جهت درمان سرپایی بواسیر داخلی به کار برده می‌شود، این امر موجب می‌شود تا خونرسانی قطع شود، در نهایت بواسیر کوچک یا قطع خواهد شد.
روش دیگر «اسکلروتراپی» است که این محلول به بواسیر داخلی تزریق می‌شود، در واقع این روش خونرسانی را در قسمتی که بواسیر ایجاد شده، قطع می‌کند. روش‌های دیگر از جمله «فوتو انعقاد مادون قرمز» و «انعقاد الکتریکی» دو گزینه دیگر برای درمان بواسیر هستند.

درمان‌های جراحی

در نهایت اگر هیچ یکی از روش‌های دارو درمانی و دیگر مواردی که برای شما ذکر کردیم موثر نباشد، جراحی جهت برداشتن بواسیر انجام می‌گیرد. این نوع روش درمان به عنوان «هموروئیدکتومی» شناخته می‌شود. همچنین ممکن است نوع دیگر روش درمانی برای بیمار صورت گیرد تا بواسیر پرولاپس جای خود قرار گیرد.
تمامی این روش‌ها با بیهوشی عمومی انجام می‌گیرد و در اغلب مواقع بیمار در همان روز ترخیص خواهد شد.

اقداماتی جهت پیشگیری از ایجاد بواسیر

هنگامی که مدفوع سفت نباشد، خطر ابتلا به این بیماری به شدت کاهش می‌یابد. علاوه بر این مورد روش‌های دیگری نیز وجود دارد در ادامه برای شما ذکر خواهیم کرد:

تغذیه؛

مصرف غذاهای غنی از فیبر مانند میوه، سبزیجات و همچنین غلات کامل منجر به نرم شدن مدفوع می‌شود. به همین جهت نوشیدن مایعات فراوان از خشک شدن مدفوع جلوگیری می‌کند. همچنین می‌توانید از مکمل‌های بدون نسخه جهت رفع یبوست مصرف کنید.

خودداری از فشار زیاد؛

هنگام دفع، فشار زیادی به خود وارد نکنید؛ چراکه، ممکن است فشار زیادی به رگ‌های راست روده وارد شود و مشکلات بیشتری را برای شما ایجاد کند.

استفاده از سرویس بهداشتی به‌صورت مکرر؛

افراد نباید منتظر بمانند تا در صورت نیاز به سرویس بهداشتی بروند. هرچه تعداد دفعات استفاده از سرویس بهداشتی کمتر شود، به طبع مدفوع خشک‌تر و دفع سخت‌تر خواهد شد.

فعالیت بدنی؛

نشستن یا ایستادن طولانی مدت منجر به فشار زیاد به رگ‌ها می‌شود. علاوه بر این، فعالیت بدنی منجر به حرکت مدفوع در روده می‌شود؛ بنابراین، نیاز به دفع مدفوع به‌طور منظم وجود خواهد شد.

داشتن وزنی متعادل.

در صورت داشتن اضافه وزن خطر ایجاد بواسیر نیز بیشتر خواهد شد.

عارضه‌های ناشی از بواسیر

عارضه‌های ناشی از این بیماری بسیار نادر است؛ اما، به‌طور کلی می‌تواند مشکلاتی از قبیل موارد زیر را ایجاد کند:

کم خونی؛

از دست دادن خون به‌صورت مکرر می‌تواند منجر به کم خونی شود. در واقع در این حالت به اندازه کافی گلبول قرمز سالم جهت حمل اکسیژن به سلول‌های بدن وجود ندارد.

قطع خونرسانی؛

اگر خونرسانی به بواسیر قطع شود، ممکن است احساس درد شدید در بیمار وجود داشته باشد.

لخته شدن خون.

گاهی اوقات ممکن است لخته خون در بواسیر ایجاد شود (بواسیر ترومبوزه). این عارضه خطرناک نیست؛ اما، می‌تواند منجر به درد شدید و زخم در بیمار شود. در این مواقع گاهی ممکن است نیاز به تخلیه داشته باشد.

علائم عفونت بواسیر چیست؟

امکان دارد بواسیر در برخی از افراد، آلوده شده و در نهایت منجر به عفونت بواسیر شود. در واقع زمانی که دچار عفونت بواسیر می‌شوید، علاوه بر داشتن علائم معمولی این بیماری ممکن است علائم دیگری ناشی از عفونت را مشاهده کنید، که این موارد شامل موارد زیر است:

تب
احساس درد بیشتر حتی پس از انجام درمان
قرمزی در اطراف مقعد به ویژه در قسمتی نزدیک عفونت
در صورتی که به عفونت بواسیر مشکوک هستید، باید فورا به پزشک مراجعه کنید تا اقدامات لازم جهت رفع این بیماری انجام گیرد. در صورت بی توجهی به عفونت ایجاد شده ممکن است مشکلات بیشتر و خطرناکی را برای شما به همراه داشته باشد.

تاریخ
٢ هفته پیش

سلام، هموروئید Hemorrhoid شبیه واریس است. هموروئید سیاهرگهای متورم در قسمت انتهای روده بزرگ هستند. بواسیری که داخل راست روده یعنی قبل مقعد قرار دارد، معمولاً بدون درد است اما تمایل به خونریزی دارد. هموروئید که از لبه مقعد بیرون میزند، علاوه بر خونریزی ممکن است دردناک نیز باشند. 

بواسیر داخلی درجات مختلفی دارد:

بواسیر درجه 1: سیاهرگ‌ها گشاد شده‌اند ولی هرگز از مقعد خارج نمی‌شوند و تنها علامت آن‌ها خونریزی است.

بواسیر درجه 2: علاوه بر خونریزی زائده نیز وجود دارد درواقع سیاهرگ‌های گشاد شده در زمان دفع از مقعد خارج می‌شوند لیکن با پایان اجابت مزاج خودبه‌خود به داخل مقعد بازگشت می‌کنند.

بواسیر درجه 3: علاوه بر خونریزی هموروئید از ناحیه مقعد خارج‌شده و با دست به داخل برمی‌گردد به‌طوری‌که توده‌های بواسیری با دفع از مقعد خارج می‌شوند ولی خودبه‌خود به داخل مقعد بازنمی‌گردند بلکه با کمک دست به داخل بازگردانده می‌شوند.

بواسیر درجه 4: زائده هموروئید بزرگ‌شده و از مقعد بیرون می‌زند و توده‌های بواسیری حتی به کمک دست به داخل مقعد برنمی‌گردند و همیشه در بیرون از مقعد وجود دارند.

درمان بواسیر یا هموروئید برحسب شدت هموروئید شامل روش های خانگی، گیاهی، دارو درمانی و پماد، روش های مختلف جراحی و لیزر قابل درمان است.بدیهی است بواسیر درجه چهار فقط درمان جراحی دارد.

٤,١٤٨
طلایی
٥
نقره‌ای
١٦٧
برنزی
٩٩
تاریخ
٢ هفته پیش

بیماری همورویید جزو بیمارهای روده به حساب می آید  و در میان  مردم به بواسیر موسوم است.  جزییات بیشتر را در گوگل سرچ نمایید.

٤,٠٧٠
طلایی
٣
نقره‌ای
٨٤
برنزی
١٥
تاریخ
١ ماه پیش

پاسخ شما