پرسش خود را بپرسید

سوال فلسفه و روانشناسی

تاریخ
١ سال پیش
بازدید
٤٧٣

چرا انسان ها هرچه شناختشان نسبت به یک چیز یا یک شخص کمتر باشد، تعصب و غیرت کاذبشان روی آن فرد یا موضوع بیشتر میشود؟

١١٤
طلایی
٠
نقره‌ای
١
برنزی
٦

٨ پاسخ

مرتب سازی بر اساس:

پاسخ در سواله؛ چون شناختش کمتره

دایره شناخت رو فرض کن که نصفش با علم و شناخت  پر شده نصفش هم با بی اطلاعی؛ اون نیمه دوم باید پر بشه یا با اطلاعات یا با تصورات و تخیلات وقتی با تصورات و تخیالات پر بشه میشه یک شناخت شاید غلط در مورد یک چیز که چون تو ایمان داری که درسته و یه چیز رویایی با ایده آل های خودت ساختی  اون چیز یا شخص میشه مقدس  ولی وقتی با اطلاعات پر بشه میفهمی اونچه که فکر میکردی نیست  و گندش در میاد و عاشق نباشی و عاقل باشی ازش به لطف الهی زده میشی اما عاشق بشی میگی بزار کم بشناسم تا زده نشم یا با  شناختت باز  پایبند بهش میمونی  که اولی میشه تعصب کور کورانه دومی رو نمیدونم🚶🏻‍♂️

تاریخ
١ سال پیش

دلایل مختلفی وجود دارد که چرا انسان‌ها هرچه شناختشان نسبت به یک چیز یا یک شخص کمتر باشد، تعصب و غیرت کاذبشان روی آن فرد یا موضوع بیشتر می‌شود:
1. فقدان اطلاعات:

در نبود اطلاعات کافی، افراد مجبور به پر کردن خلاءها با تصورات و باورهای خود می‌شوند. این امر می‌تواند منجر به تعصبات و پیش‌داوری‌هایی شود که پایه و اساس واقعی ندارند.
برای مثال، اگر فردی اطلاعات کمی در مورد یک فرهنگ خاص داشته باشد، ممکن است کلیشه‌ها و تعصباتی راجع به آن فرهنگ داشته باشد.

2. ترس از ناشناخته:

انسان‌ها به طور طبیعی تمایل دارند از چیزهایی که نمی‌شناسند بترسند. این ترس می‌تواند منجر به رفتارهای دفاعی و خصمانه، از جمله تعصب و غیرت کاذب شود.
به عنوان مثال، اگر فردی با ایده‌های سیاسی جدیدی آشنا شود که با باورهای فعلی او مغایرت دارد، ممکن است نسبت به آن ایده‌ها و حامیانشان تعصب نشان دهد.

3. نیاز به تعلق خاطر:

انسان‌ها موجوداتی اجتماعی هستند و نیاز به تعلق خاطر به گروه‌ها دارند. این امر می‌تواند منجر به تعصب گروهی شود، به این معنی که افراد تمایل دارند از گروه خود و باورهای آن دفاع کنند، حتی اگر آن باورها بر پایه واقعیت نباشند.
برای مثال، یک هوادار ورزشی ممکن است نسبت به تیم رقیب تعصب نشان دهد، حتی اگر آن تیم رقیب عملکرد بهتری داشته باشد.

4. فقدان همدلی:

همدلی توانایی درک و به اشتراک گذاشتن احساسات دیگران است. فقدان همدلی می‌تواند منجر به قضاوت و تعصب شود، زیرا افراد نمی‌توانند دیدگاه‌های دیگران را درک کنند.
به عنوان مثال، فردی که با فقر بزرگ شده است ممکن است نسبت به افرادی که ثروتمند هستند تعصب داشته باشد، زیرا نمی‌تواند چالش‌های زندگی در فقر را درک کند.

5. تأثیر رسانه‌ها:

رسانه‌ها می‌توانند نقش مهمی در شکل‌گیری تعصبات و باورهای افراد داشته باشند. اخبار و اطلاعاتی که افراد از طریق رسانه‌ها دریافت می‌کنند می‌توانند ناقص یا مغرضانه باشند و منجر به تعصبات کاذب شوند.
به عنوان مثال، اگر رسانه‌ها دائماً تصاویری منفی از یک گروه خاص از مردم نشان دهند، افراد ممکن است نسبت به آن گروه تعصب پیدا کنند، حتی اگر آن تصاویر واقعیت را به طور کامل نشان ندهند.

مهم است که به خاطر داشته باشیم که تعصب و غیرت کاذب می تواند پیامدهای منفی داشته باشد. این موارد می تواند منجر به تبعیض، خشونت و درگیری شود. 
برای غلبه بر تعصب و غیرت کاذب، مهم است که اطلاعات خود را در مورد موضوعات مختلف افزایش دهیم، با دیدگاه‌های متفاوت آشنا شویم و سعی کنیم با افراد دیگر همدلی و درک داشته باشیم

٣٥
طلایی
٠
نقره‌ای
٢
برنزی
٠
تاریخ
٦ ماه پیش

وقتی شخصی باوری نسبت به یک موضوع یا یک شخص رو بدون شناخت و آگاهی کامل و درست در ذهن خودش نهادینه میکنه، این باعث میشه که در وجود شخص اون قسمتی که شناخت نصفه نیمه هست بشه مرکز شناخت و اطرافشو حصار های ترس محاصره کنه، در واقع از نظر بنده اونچیزی که باعث ایجاد رفتاری شبیه تعصب کاذب در افراد میشه ترسه، شبیه داستان همون ماهی هایی که یک مدتی از بچگیشون توی تنگ بودن و وقتی از تنگ کوچیک اوردنشون داخل یک آکواریوم بزرگتر نمیتونستن از دایره ی تنگ قبلی خارج بشن، اون داره تنگ قبلی همون داره ترس اون موجوداته

١١٤
طلایی
٠
نقره‌ای
١
برنزی
٦
تاریخ
١ سال پیش

البته به نظر من اینطور نیست که هر کس شناختش نسبت به شخص یا موضوعی کمتره تعصبش نسبت به اون بیشتره، بلکه معمولا هر کس تعصبش نسبت به موضوعی بیشتره  شناختش از اون موضوع کمتره. حتی گزاره آخر هم صادق نیست، مثلا اصراری که گالیله به ثابت نبودن زمین داشت، بیراه نبود.  کلا اصرار و پافشاری بر موضوعی دلیل بر عدم شناخت نیست، بلکه بستگی داره به اینکه طرف با چه ادله و منطقی این پافشاری رو میکنه.  (البته برداشت من از تعصب و غیرت در متن شما همون اصرار و پافشاری بود.)

٦,٠٠٣
طلایی
٤
نقره‌ای
٨٢
برنزی
٢٠
تاریخ
١ سال پیش

درود بر دوستان

هیجانات اولیه در رابطه با هر فرد یا هر  اشیاوجود داره.بنابرین پس از  کاهش هیجان عقل و منطق جایگزین میشه و به تجزیه و تحلیل مسائل پیرامون شخص یا شیئی میپردازه و حقایق رو میپذیره.

پس از گذشت سالهامسئله هیجان اولیه در ناخودآگاه وجود ما  به امری عادی تبدیل میشه و هیجان اولیه در انسان به ندرت اتفاق میوفته.

اصطلاح عامیانه که میگن طرف پخته شده

٨٣
طلایی
٠
نقره‌ای
٠
برنزی
٢
تاریخ
١ سال پیش

من فکر میکنم بخاطر اینه که ادما هرچقدر بیشتر بدونن بیشتر میفهمنن که چیزی نمیدونن

٥٤
طلایی
٠
نقره‌ای
٠
برنزی
١
تاریخ
١ سال پیش

چون انسان هرچقدر بیشتر میفهمه متوجه میشه که چیزهای بیشتری نمیدونه برای همین به خودش اجازه قضاوت نمیده 

٥٤
طلایی
٠
نقره‌ای
٠
برنزی
١
تاریخ
١ سال پیش

چون انسان نیازمند شناخت تازهٔ زندگیست، در واقع تعصب در اینجا دفاع انسان از شناخت جدید زندگیش رو راهبری میکنه

٣٠
طلایی
٠
نقره‌ای
٠
برنزی
٠
تاریخ
١ سال پیش

پاسخ شما