پرسش خود را بپرسید

توضیح قاعده Felicity conditions در زبان‌شناسی

تاریخ
١ سال پیش
بازدید
٢٩٨

Felicity Conditions of the Speech Acts

١٨,٣٣٩
طلایی
٣
نقره‌ای
٦٠
برنزی
١٤٣

٣ پاسخ

مرتب سازی بر اساس:

 یکسری شرایطی وجود داره که برای اجرای موفقیت آمیز speech act  یا کنش گفتاری )عمل گفتاری( و برای انتقال معنای موردنظر باید رعایت بشه. این شرایط اگه برقرار باشه، نیت  گوینده و شنونده همسو میشند.  5 تا شرط داریم:

1- شرط اولیه:  گوینده و شنونده باید اطلاعات و دانش و فهم لازم از زبان مورد نظر را داشته باشند. 

2- شرط صداقت: گوینده باید واقعاقصد و نیتش، انجام اون عمل گفتاری  باشه و بدون اینکه نیت فریب و نیرنگ داشته باشه، اون معنای مورد نظر رو منتقل کنه.

3-  شرط ضروری:  بیان عمل گفتاری باید توی زمینه مورد نظر، مناسب باشه و هنجارهای اجتماعی و فرهنگی  مرتبط با اون عمل گفتاری رو رعایت کنه. 

4- شرط محتوای پیشنهادی:  محتوای عمل گفتاری باید انسجام داشته باشه  و برای گوینده و شنونده قابل درک و فهم باشه. 

5- شرط آماده سازی: عمل گفتاری باید به روش زبانی مناسب بیان بشه یعنی مثلا از دستور زبان و ترکیب مناسب استفاده بشه. 

١٢٣,٥٩٥
طلایی
٦٨
نقره‌ای
٢٧٣
برنزی
٢٥٦
تاریخ
١ سال پیش

واقعا عذر می خوام جناب حجتی, حداقل اگر مطلبی رو کپی پیست می کنید یا ترجمه گوگل ترنسلیت رو ویرایش می کنید و اینجا بارگذاری می کنید, لطفا یکسری موارد رو حتما لحاظ کنید. من ترجمه های شما رو دیدم. صرف نظر از برخی ایرادات که طبیعی هم هست, اما ادبیات نوشتاری / شیوه نگارش / نحو و یکسری موارد دیگه که مختص شما هست با مطلبی که اینجا می بینیم فرق داره. شما گاها در برخی ترجمه ها و انتقال مفاهیم با فراز و فرودهای خاصی همراه هستید که ارائه مطلب بالا باmentally represented grammarشما متفاوت است.

-
١ سال پیش

ممنون از توضیحاتتون.

-
١ سال پیش

خانم عمرانی! خجالت بکشید از اینکه به این راحتی دیگران رو قضاوت میکنید. من هرگز کپی پیست نکردم. شرم بر افرادی چون شما که از روی حسودی هر حرفی رو میزنند. با اینجور قضاوتهای جاهلانه باعث میشید یه فردی که داره به دیگران کمک میکنه و نیت خیرخواهی داره، دلسرد بشه. اگه من اشتباهی کردم، شما بیا انتقاد کن و بگو اشتباه کردم. نه اینکه هر حرفی بر دهانت برونی و بگی کپی پیست کردی! امان از بی فرهنگی

-
١ سال پیش

اصولا این سوال رو باید من نوعی که تو این زمینه  بیسوادم بکنم و شما هم جواب بدین منم یه تیک سبز برا جوابتون بذارم. یعنی شما در این مورد تو کتابخانه تون کتابی که جوابگوی شما باشه ندارین و من جواب  اساتید رو خوندم. اصولافردی که رشته زبان خونده بدیهی هست که جواب رو بدونه!!! البته یک احتمال داره  اونمهم به این صورت که دارین با سؤالاتتون ار همکاراتون quiz میگیرین و انقد به فکرشون هستین میخایین براشون یادآوری مطالب بشه

٣,٥١٤
طلایی
١
نقره‌ای
٥٨
برنزی
٢٠
تاریخ
١ سال پیش

با عرض احترام خدمت شما. .
بنده یک مترجم ساده هستم نه یک زبان شناس و هنوز قسمت نشده وارد این عرصه بشم.

-
١ سال پیش

سلام جناب دکتر، انصافا به جا گفتید. یک مترجم واقعا نمیتونه خودش چنتا مقاله یا مطلب به زبان اصلی پیدا کنه و نیازش برطرف بشه؟ چیزی که استاد نوروزی هم فرمودند.

-
١ سال پیش

ببخشید انگار ناراحت شدین در کل منظورم این نبود ناراحتتون بکنم…البته از بس پاسخ ها رو جواب نمیدین نمیشه مطمین شد ناراحت شدین یا نشدین ولی اگه شدین بهتره بخاطر سلامتی خودتون نشین. چون پشیمانی فایده نخواهد داشت.

-
١ سال پیش

ممنون استاد عزیز دکتر نوروزی و خانم امیری که با لایکهاتون حمایتم میکنید …خیلی تحت تاثیر قرار گرفتم. کاش خانم حمیدی هم از سیاره ترالفاماوربه ما نگاه نمیکردن وایشون جواب میدادن ( بعد میگفتیم این هم از طرف مادر عروس )

-
١ سال پیش

سلام خانم حمیدی. 

الحمدالله مترجم هستید و خلاصه وار چنتا مقاله به زبان اصلی رو مرور کنید کامل و شایسته این مورد رو متوجه میشید.

به اقتضای فضا و شرایط فعلی و در حد سواد و درکم از این موضوع خیلی خلاصه چند خط عرض می‌کنم.


این مبحث مرتبط با کاربرد شناسی، pragmatics از شاخه های زبانشناسی هست.
برای برقراری ارتباط کلامی / یک کنش گفتاری تنها درستی و صحت گرامری گفتمان ملاک نیست و باید مناسب، شایسته و به اقتضای شرایط باشه. هم گوینده و هم مخاطب باید یکسری مفروضات خاص رو در مورد کنش گفتاری speech act قبول داشته و بهش پایبند باشن. این مفروضات یا پیش نیازها،  اغلب به چند دسته تقسیم میشن: شرایط ضروری،  شرایط مقدماتی و شرایط صداقت در بیان و مناسب با شرایط بیان کردن و گفتن. یعنی اون کنش گفتاری بر اساس این سه اصل باشه. حالا اگر این پیش نیازها و مفروضات محقق نشن، این امکان وجود داره که اون کنش گفتاری درست شکل نگیره. بیان کلمات خاص، توسط افراد خاص (مرتبط با بحث)، در شرایط خاص . هر دو طرف این کنش گفتاری باید پایبند به این تعامل و پروتوکول باشند.  اساسا حول این سه جزء و مرتبط با اینها هستش، گوینده (حالا کلامی یا غیر کلامی،بنا به اقوالی غیر کلامی میتونه مکتوب باشه)، پیام، گیرنده (خواننده یا شنونده).

البته این چند خطی که عرض کردم، چکیده‌ای مختصر از این بحث هستش و با توجه به اینکه مترجم هستید با یک سرچ ساده اطلاعات بیشتری حاصل میشه.

امیدوارم مواردی که عرض کردم در حد کلیدواژه برای درک بهتر مفاهیم به کارتون بیاد.

در ضمن، پیشنهاد میکنم کتاب کاربرد شناسی جورج یول، و مقدمه‌ای بر  زبانشناسی اجتماعی  اثر برنارد اسپولسکی رو حتما مطالعه کنید.

٢٥,٦٣٩
طلایی
٧
نقره‌ای
١٢٢
برنزی
٩٤
تاریخ
١ سال پیش

منابعی ک فرمودید عالی هستن، بنده ب علت کمبود وقت برای کنکور ارشد، از دوستان کمک گرفتم.
ممنون از پاسخ شما.

-
١ سال پیش

استاد ممنون ا. توضیحلتتو ن ولی خودتونرو خسته نکنید نمیتونن حرف بزنن شاید لوزه سومشون رو برداشتن. ای بابا من امشب قاتی کردم اینجا کنم حرف نمیرنن تایپ میکنن. خبشاید انگشت شون اذیت شده

-
١ سال پیش

پاسخ شما