چرا بطری ماءالشعیر سبز یا قهوهای است؟
٣ پاسخ
دوستان عالی گفتند
این رنگها تا حدودی
مثل
فیلتر عمل کرده
واز فساد طعم و رنگ مایع
درون شیشه
ممانعت میکنه
بطریهای ماالشعیر معمولاً سبز یا قهوهای هستند چون این رنگها به جلوگیری از آسیبهای نور به محتویات بطری کمک میکنند. ماالشعیر و نوشیدنیهای مشابه معمولاً حاوی مواد طبیعی و حساس به نور هستند که ممکن است با قرار گرفتن در معرض نور، به خصوص نور خورشید یا نور فلورسنت، تغییر رنگ داده و یا طعمشان تحت تأثیر قرار بگیرد.
بطریهای سبز و قهوهای از ورود نور UV به داخل بطری جلوگیری میکنند و به این ترتیب از تغییرات ناخواسته در کیفیت و طعم نوشیدنی جلوگیری میکنند. این رنگها به خصوص در نوشیدنیهایی مثل آبجو یا ماالشعیر اهمیت زیادی دارند، چون ترکیباتی که در این نوشیدنیها استفاده میشوند ممکن است به راحتی تحت تأثیر نور قرار گیرند.
اینطور میشه گفت که بطریهای رنگی در واقع یک روش محافظتی هستند تا مصرفکننده بهترین تجربه را از نوشیدنی خودش داشته باشه.
درود،
پرسش بسیار جالب و قابل تأمليه! ، دلیل اصلی این موضوع محافظت از محتوای داخل بطری در برابر نور است.
دلیل اصلی: محافظت در برابر نور، "ماءالشعیر (مالت)" مانند آبجو، حاوی رازک و سایر ترکیبات حساس به نور است؛ خب وقتی این ترکیبات در معرض نور به خصوص نور ماوراءبنفش (UV) قرار می گیرند، یک واکنش شیمیایی رخ می دهد که منجر به ایجاد طعم و بوی نامطلوب می شود، این طعم و بو اغلب به عنوان "بوی skunk" (مانند بوی گندِ راسو) توصیف می شود. در علم آبجوسازی به این پدیده "Skunked Beer" یا "Light-Struck Beer" می گویند.
امّا چرا سبز یا قهوهای؟
پاسخ : رنگ شیشه بطری مانند یک فیلتر عمل می کند و از ورود بخشی از نور مضر جلوگیری می کند:
.شیشه قهوهای (رایجترین و مؤثرترین) :
· این شیشه بهترین محافظت را در برابر نور دارد و میتواند تا ۹۹٪ از اشعههای مضر UV را مسدود کند.، به همین دلیل است که اکثر برندهای معروف ماءالشعیر و آبجو از بطریهای قهوهای استفاده میکنند، زیرا بهترین کیفیت و طعم را برای مدت طولانیتری حفظ میکند.
. شیشه سبز:
· محافظت آن از شیشه قهوهای ضعیفتر است اما باز هم تا حدی از ورود نور UV جلوگیری میکند.
· استفاده از بطری سبز اغلب به دلایل مارکتینگ و برندینگ است. این رنگ ممکن است با برند خاصی یا محصولات "کلاسیک" مرتبط باشد و از نظر بصری جذابتر تلقی شود.، محصولاتی که در بطریهای سبز عرضه میشوند، معمولاً انتظار میرود که سریعتر مصرف شوند و مدت زمان ماندگاری طولانی تری ندارند.
[ "یک نکته بسیار مهم: شیشه شفاف"] اگر دقت کنید، برخی از ماءالشعیرها یا آبجوها در بطریهای شفاف نیز وجود دارند. این محصولات معمولاً یکی از این دو ویژگی را دارند:
یا فاقد رازک می باشند: برخی از مالتها یا آبجوهای خاص بدون رازک تولید میشوند، بنابراین نسبت به نور حساس نیستند. و یا از افزودنیهای ضد UV استفاده کردهاند : برخی شرکتها با استفاده از مواد شیمیایی خاص، ترکیبات حساس به نور را تثبیت میکنند.
جمعبندی: رنگ قهوهای، محافظت عالی دارد : بهترین گزینه برای حفظ طعم و عطر اصلی و افزایش ماندگاری است.
رنگ سبز دارای محافظت متوسط و نسبی است و در واقع برندینگ: یعنی مشمول ترکیبی از محافظت و ظاهر جذاب برای بازار را است.
رنگ شفاف، محافظت بسیار کم دارد بنابراین دارای عدم حساسیت است: برای محصولاتی که حساس به نور نیستند یا برای تأثیر بصری می باشند، از بطری شفاف استفاده می شود.
"" پس در پاسخ به پرسش شما:
<< بطریهای سبز و قهوهای از ماءالشعیر در برابر نور محافظت میکنند تا از فساد طعم و ایجاد بوی نامطبوع جلوگیری شود و طعم واقعی آن حفظ گردد.>> ""