پرسش خود را بپرسید

منظور از تولید ناخالص داخلی یا ملی چیست؟

تاریخ
٢ روز پیش
بازدید
٤٥

تولید ناخالص داخلی، تولید ناخالص ملی.

٤ پاسخ

مرتب سازی بر اساس:

آقای عابدی عزیز،

درود،

ممنون بابت لایکی که به پست‌ها می‌زنید. یک تقاضا داشتم که بین کاربران پرسشگر معمول است و فکر می‌کنم دوستان دیگر هم با این نظر موافقند: در صورتیکه هر یک از پاسخ‌ها به نظر شما پاسخ صحیح است لطفا با ثبت پاسخ صحیح (علامت تیک) این فرصت را برای کاربران عزیز ایجاد کنید تا متوجه شوند جواب مورد نظر شما در رابطه با سؤالتان کدامیک است.

٣٩,٠٢٥
طلایی
٤٧
نقره‌ای
٨٩٦
برنزی
٢٦٧
تاریخ
٢ روز پیش

تولید ناخالص داخلی (GDP) یا تولید ناخالص ملی (GNP) به ارزش کل کالاها و خدماتی که در یک کشور در یک دوره زمانی مشخص (معمولاً یک سال) تولید می‌شود، اشاره دارد. 

تولید ناخالص داخلی (GDP) به ارزش تولیدات داخلی یک کشور می‌پردازد، در حالی که تولید ناخالص ملی (GNP) شامل ارزش تولیدات داخلی و همچنین درآمدهایی است که از خارج از کشور به دست می‌آید. 

این دو شاخص به عنوان معیارهایی برای سنجش سلامت اقتصادی یک کشور استفاده می‌شوند. 

٥٣,٠٦٦
طلایی
١٤
نقره‌ای
١٨٥
برنزی
٤٠١
تاریخ
٢ روز پیش

تولید ناخالص ملی (Gross National Product یا GNP) و تولید ناخالص داخلی (Gross Domestic Product یا GDP) دو شاخص کلیدی و پرکاربرد برای محاسبه رشد اقتصادی هستند. همچنین این دو شاخص به ارزیابی عملکرد اقتصادی یک کشور کمک می‌کنند. این دو شاخص با اندازه‌گیری ارزش کل کالاها و خدمات نهایی تولید شده، نقش حیاتی در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی دارند. در ادامه معرفی این دو شاخص کلیدی اقتصادی می‌پردازیم تا درک بهتری از نقش و اهمیت آن‌ها در ارزیابی شرایط اقتصادی کشورها پیدا کنیم.

مفهوم تولید ناخالص داخلی (GDP) 

تولید ناخالص داخلی یا GDP، مجموع ارزش کالاها و خدمات نهایی تولید شده طی یک دوره مشخص (یک سال) در داخل مرزهای یک کشور را اندازه‌گیری می‌کند. GDP به عنوان یکی از مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی، نمایانگر قدرت اقتصادی و سطح فعالیت اقتصادی در یک کشور است.

روش‌های محاسبه GDP

سه روش اصلی برای محاسبه تولید ناخالص داخلی وجود دارد:

۱. روش تولید: در این روش، ارزش افزوده همه کالاها و خدمات تولیدی در داخل کشور محاسبه می‌شود. به عبارت دیگر، تفاوت بین ارزش تولید محصولات نهایی و هزینه‌های ورودی‌ در هر مرحله تولید محاسبه می‌شود. ارزش افزوده را می‌توان به این صورت تعریف کرد که: 

( سایر هزینه‌ +ارزش مواد اولیه + کالای نیمه ساخته) –  ارزش تولید محصولات نهایی  = ارزش افزوده

۲. روش درآمد: این روش، مجموع درآمدهای ایجاد شده از فعالیت‌های اقتصادی در یک کشور است. این درآمدها شامل حقوق و دستمزد، سود شرکت‌ها، درآمد اجاره‌ای است.

۳. روش مخارج: این روش، عبارت است از مجموع هزینه‌های مختلفی که برای تولید کالا و خدمات ایجاد می‌شود. این مخارج شامل مصرف افراد، سرمایه‌گذاری‌ها، مخارج دولت و خالص صادرات (صادرات منهای واردات) است.

مفهوم تولید ناخالص ملی (GNP) 

تولید ناخالص ملی یا GNP، ارزش کل کالاها و خدمات نهایی تولید شده‌ در یک دوره زمانی مشخص، توسط افراد یک کشور را بدون درنظر گرفتن محل جغرافیایی تولید اندازه‌گیری می‌کند. به طور مثال وقتی یک شهروند ایرانی به طور موقت در کانادا مشغول به کار باشد، این تولید بخشی از GNP ایران محسوب می‌شود. 

روش محاسبه GNP

برای محاسبه GNP، از فرمول زیر استفاده می‌شود: 

GNP + C + G + I + NX + NFP

در این فرمول:

«C» : مصرف کل (Consumption)

«I»: سرمایه‌گذاری (Investment)

«G»: هزینه‌های دولت (Government purchases)

«NX»: خالص صادرات (صادرات منهای واردات) (Net exports)

«NFP»: خالص ورودی درآمد از خارج کشور منهای خالص خروجی درآمد به کشورهای خارجی (درآمد خالص ورودی از خارج از کشور)(Net Factor Payments)

* باز نشر از سایت: 👇

https://learning.emofid.com/what-is-gdp-and-gnp/

٣٩,٠٢٥
طلایی
٤٧
نقره‌ای
٨٩٦
برنزی
٢٦٧
تاریخ
٢ روز پیش

این شاخص‌ها یه جور  اندازه‌گیریه که نشون می‌ده  یه  کشور چقدر پول درمیاره و فعالیت اقتصادی داره، حالا اگه اون  پول‌ها و تولیدات  داخل مرزهای کشور  باشه بهش میگن  GDP اما اگه هم   در داخل کشور و هم خارج از کشور تولید  شده باشه بهش میگن  GNP.

١٢٢,٩٩٩
طلایی
١٩
نقره‌ای
١,٧١٣
برنزی
٨١٦
تاریخ
٢ روز پیش

پاسخ شما