با دیدن چه رنگی غده ی هیپوفیز در مغر ما فعال میشه ؟
با دیدن چه رنگی غده ی هیپوفیز در مغر ما فعال میشه ؟
١٣ پاسخ
غده هیپوفیز یک غده درونرسان کوچک در پایه مغز قرار دارد و نقش مهمی در تنظیم функسیونهای مختلف بدن بازی میکند. غده هیپوفیز توسط هورمونهای آزاد شده توسط غدد دیگر و اعضای بدن فعال میشود.
وقتی چیزی را میبینیم، چشمها سیگنالهای الکتریکی به مغز ارسال میکنند که این سیگنالها را به اطلاعات بصری تفسیر میکند. این اطلاعات سپس به هیپوتالاموس منتقل میشوند، منطقهای از مغز که بین سیستم اعصاب و سیستم درونرسان کار میکند.
هیپوتالاموس این اطلاعات بصری را دریافت میکند و سیگنالهای هورمونی به غده هیپوفیز ارسال میکند. غده هیپوفیز در پاسخ به این سیگنالها، هورمونهایی را آزاد میکند که функسیونهای مختلف بدن را تنظیم میکنند. این هورمونها میتوانند هورمونهای دیگر غدد درونرسان را فعال یا مهار کنند، مانند غدد تیروئید، غدد فوق کلیه و غدد جنسی ( تخمدانها یا كیدیگان).
پس، در نتیجه، دیدن چیزی با چشمها یک سیر سلسله رویدادها در مغز و سیستم درونرسان است که به فعال شدن غده هیپوفیز و آزاد شدن هورمونهایی که funkcies مختلف بدن را تنظیم میکنند منجر میشود.
برای پاسخ دادن به سوال شما بیشتر:
- دیدن رنگ قرمز روشن، فعال کردن غده هیپوفیز را به آزاد کردن هورمونهایی برای برقراری funkci thyroid (T4 و T3) منجر میشود که نقش مهمی در تنظیم متابولیسم دارند.
- دیدن رنگ آبی، فعال کردن غده هیپوفیز را به آزاد کردن هورمونهایی برای برقراری funkcies adrenal ( cortisol) منجر میشود که نقش مهمی در تنظیم واکنش به Stress و متابولیسم انرژی دارند.
- دیدن رنگ نارنجی یا زرد، فعال کردن غده هیپوفیز را به آزاد کردن هورمونهایی برای برقراری funktsiyaهای جنسی ( استروژن یا تستسترون) منجر میشود.
لطفا توجه داشته باشید که این مثالها فقط مثال هستند و همه رنگها بر روی تولید هورمونها تأثیر مستقیم ندارند. سیستم مغز و درونرسان بسیار پیچیده است و بسیاری از عوامل بر تولید هورمونها影響 دارند.
سلام، غده هیپوفیز یک غده درونریز کوچک در پایه مغز است که نقش مهمی در تنظیم عملکردهای مختلف بدن دارد. این غده توسط هورمونهای آزاد شده توسط غدد دیگر و اعضای بدن فعال میشود. وقتی چیزی را میبینیم، چشمها سیگنالهای الکتریکی به مغز ارسال میکنند که این سیگنالها را به اطلاعات بصری تفسیر میکند. این اطلاعات سپس به هیپوتالاموس منتقل میشوند که پیامهای هورمونی به غده هیپوفیز ارسال میکند. دیدن رنگهای مختلف میتواند به طور غیرمستقیم بر غده هیپوفیز تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، دیدن رنگ قرمز روشن میتواند باعث آزاد شدن هورمونهایی برای تنظیم متابولیسم توسط تیروئید شود، در حالی که دیدن رنگ آبی میتواند به کاهش سطح هورمون استرس کورتیزول توسط غدد فوق کلیوی کمک کند.
خاصی وجود نداره که باعث فعال شدن غده هیپوفیز در مغز بشه. غده هیپوفیز توسط تعدادی از عوامل مختلف، از جمله هورمون های هیپوتالاموس، نوروترانسمیترها و سیگنال های عصبی، تحریک و تنظیم میشه.
رنگ ها می تونن به طور غیرمستقیم بر غده هیپوفیز از طریق تاثیر بر احساسات و رفتار ما تاثیر بگذارن. به عنوان مثال، دیدن رنگ آبی میتونه باعث ایجاد احساس آرامش بشه که میتونه به نوبه خود منجر به کاهش سطح هورمون استرس کورتیزول بشه. کورتیزول میتونه فعالیت غده هیپوفیز رو سرکوب کنه، بنابراین کاهش سطح اون میتونه منجر به افزایش فعالیت غده هیپوفیز بشه.
با این حال، مهمه که توجه داشته باشیم که این یک اثر غیرمستقیمه و هیچ رنگ خاصی به طور مستقیم غده هیپوفیز رو فعال نمیکنه.
خب، رنگی که باعث فعال شدن غده هیپوفیز میشه، رنگ آبیه!
فرض کن یه روز تابستونی گرم و خستهکنندهست. از صبح تو خونه بودی و کلی کار انجام دادی. حالا نزدیک عصره و احساس میکنی خیلی خستهای. تصمیم میگیری بری یه چرخی بزنی.
میری بیرون و یهو چشمت به آسمون صاف و آبی میافته. یا شاید میرسی به یه پارک که توش یه استخر یا آبنما با آب آبی و زلال داره. یه دفعه احساس میکنی یه انرژی تازهای گرفتی. انگار اون خستگی داره از تنت میره بیرون و یه حس آرامش بهت دست میده.
این دقیقاً همون لحظهایه که غده هیپوفیزت با دیدن رنگ آبی فعال شده! این غده شروع میکنه به ترشح هورمونهایی که باعث میشن:
- احساس آرامش کنی
- استرست کم بشه
- ضربان قلبت منظمتر بشه
- فشار خونت متعادل بشه
جالبه بدونی که به همین دلیله که خیلی از مردم دوست دارن برن کنار دریا یا رودخونه وقتی میخوان آروم بشن. یا اینکه چرا تو خیلی از دفترهای کار یا بیمارستانها از رنگ آبی ملایم استفاده میکنن.
پس دفعه بعد که احساس کردی خیلی خسته یا استرس داری، یادت باشه که یه نگاه به آسمون آبی یا حتی یه تصویر از دریا میتونه کمکت کنه!
غده هیپوفیز با دیدن رنگ قرمز فعال شده وپیام هورمونی آزاد میکنه
هیچ رنگی به صورت مستقیم تاثیر نمیزارد
بر خلاف تصور رایج، هیچ رنگ خاصی به طور مستقیم غده هیپوفیز را در مغز فعال نمیکند. غده هیپوفیز که به عنوان غده "رهبر ارکستر غدد درونریز" شناخته میشود، توسط هیپوتالاموس که در زیر آن قرار دارد، کنترل و تنظیم میشود. هیپوتالاموس به نوبه خود، توسط سیگنالهای عصبی و هورمونی مختلف از جمله استرس، خواب، گرسنگی، نور و تاریکی تحریک میشود.
در حالی که برخی از این سیگنالها ممکن است با رنگها مرتبط باشند، هیچ مدرک علمی مبنی بر اینکه دیدن یک رنگ خاص به طور مستقیم غده هیپوفیز را فعال میکند، وجود ندارد.
با این حال، نور به طور کلی نقش مهمی در تنظیم هورمونهای هیپوفیز، به ویژه ملاتونین که هورمون تنظیم کننده خواب است، ایفا میکند.
- نور آبی که در طول روز بیشتر وجود دارد، میتواند باعث کاهش ترشح ملاتونین و افزایش هوشیاری شود.
- نور قرمز که در غروب آفتاب بیشتر وجود دارد، میتواند ترشح ملاتونین را افزایش دهد و به خوابیدن افراد کمک کند.
بنابراین، در حالی که دیدن یک رنگ خاص به طور مستقیم غده هیپوفیز را فعال نمیکند، نور به طور کلی میتواند بر عملکرد غده هیپوفیز از طریق تنظیم ترشح هورمونها، به ویژه ملاتونین، تأثیر بگذارد.
علاوه بر نور، عوامل دیگری نیز میتوانند بر غده هیپوفیز تأثیر بگذارند، از جمله:
- استرس: استرس میتواند باعث افزایش ترشح هورمون کورتیزول شود که میتواند بر عملکرد غده هیپوفیز تأثیر بگذارد.
- خواب: کمبود خواب میتواند باعث اختلال در ترشح هورمونهای مختلف از جمله هورمون رشد و هورمون لوتئینه کننده (LH) شود.
- غذا: رژیم غذایی ناسالم میتواند باعث اختلال در ترشح هورمونهای مختلف از جمله هورمون تیروئید و انسولین شود.
اگر نگران عملکرد غده هیپوفیز خود هستید، باید با پزشک مشورت کنید. پزشک میتواند آزمایشاتی را برای بررسی عملکرد غده هیپوفیز شما انجام دهد و در صورت نیاز، درمان مناسب را تجویز کند.
رنگ قرمز و البته قرمز واقعی نه قرمز کم رنگ یا پر رنگ ( زرشکی)
غده هیپوفیز وقتی رنگ قرمز را می بیند فعال می شود و یک پیغام شیمیایی به مغز می دهد و آدرنالین آزاد می کند.
طبق آنچه که در سایت دانشگاه ویرجینیا کامِنوِلث آمده است:
«آبی عمیق (آبی تیره)، غده هیپوفیز را تحریک می کند و سپس الگوهای خواب ما را تنظیم می کند. همچنین ثابت شده است که رنگ آبی عمیقتر (تیرهتر)، به ساختار اسکلتی در حفظ سلامت مغز استخوان کمک می کند.»http://www.people.vcu.edu/~djbromle/color-theory/color01/coloreffects/blue.htmlاولین بار هم لیندسی گراسون، در تحقیقی که در نیویورک تایمز در 1982 منتشر کرد، نشان داد که:
«غده هیپوفیز که مسئول دمای بدن، سطح انرژی، الگوی خواب، متابولیسم و تمایلات جنسی است، به تحریک رنگ، حساس است.»https://www.nytimes.com/1982/10/19/science/color-has-a-powerful-effect-on-behavior-researchers-assert.htmlبه طور کلی، رنگ آبی به دلیل تأثیر آرامبخش خود بر سیستم عصبی میتواند باعث کاهش استرس و بهبود خواب شود، که این ممکن است به طور غیر مستقیم بر فعالیتهای هیپوفیز تأثیر بگذارد. همچنین، رنگهای گرم مانند قرمز و نارنجی ممکن است باعث افزایش تحریک و انرژی شوند و این ممکن است به طور غیر مستقیم فعالیتهای هورمونی را تحت تأثیر قرار دهد.
غده هیپوفیز وقتی رنگ قرمز را می بیند فعال می شود و یک پیغام شیمیایی به مغز می دهد
هیپوفیز یا غده فوقانی در مغز ما، با دیدن رنگ آبی فعال میشود.
با دیدن رنگ قرمز
طرف میره از بارد، کپی - پیست میکنه، اصلا کلمات غیر فارسی تو متنش هست، که نشون میده ذره ای برای خوندن متن خودش وقت نذاشته!!
اونوقت، به پاسخی که با صرف وقت و با درج منبع علمی، درج میشه، هیچ ارزشی نمیدن!!
در اعتراض به این بی انصافی و قدرنشناسی، دیگر ذره ای برای هیچ پرسشی، وقت نخواهم گذاشت!!!