سلام کسی ازمون قضاوت شرکت کرده؟اگه اطلاعاتی راجع به این رشته و اینده شغلی اون دارین برام توضیح بدین ممنونم از راهنماییتون
١ پاسخ
در مرحله اول فرآیند جذب عمومی قضاوت، آزمون به صورت تستی برگزار می شود. پس از اعلام نتایج، اسامی پذیرفته شدگان، چند برابر ظرفیت نهایی اعلام و افراد برای شرکت در مراحل بعدی دعوت می شوند.
مرحله دوم: آزمون کتبی تشریحیداوطلبان، پس از قبولی در آزمون کتبی-تستی، باید خود را برای مرحله دوم، یعنی آزمون کتبی-تشریحی آماده کنند. داوطلبان در این مرحله باید حداقل ۵۰ درصد کل نمرات را کسب نمایند. معمولا فاصله زمانی بین آزمون تستی و تشریحی حدود ۲ ماه است.
سومین مرحله: مصاحبه علمیآن دسته از داوطلبان که موفق به کسب حدنصاب لازم از آزمون تشریحی شدند، به مصاحبه علمی دعوت می شوند. اعلام زمان مصاحبه علمی به صورت فردی و از طریق تماس تلفنی با داوطلب انجام می شود. در مصاحبه علمی سوالات طرح شده از الگو و قاعده خاصی پیروی نمی کنند و تقریبا به صورت سلیقه ای از جانب مصاحبه کنندگان طرح می شوند. اما تجربه نفرات شرکت کننده در دوره های گذشته نشان می دهد. امتیاز این مصاحبه از ۱۰۰ محاسبه می شود.
مصاحبه علمی از دو بخش مباحث حقوق خصوصی و مباحث حقوق جزا و کیفری تشکیل می شود.
مصاحبه دروس حقوق خصوصی:در این بخش از مصاحبه، از دروس حقوق مدنی، آیین دادرسی مدنی و حقوق تجارت سوال پرسیده می شود.
از درس مدنی معمولا دو سوال پرسیده می شود که اغلب از مباحث شرایط عمومی قراردادها و هبه، عاریه، ودیعه و … طرح می شود. آیین دادرسی مدنی هم معمولا دو سال را به خود اختصاص می دهد. و سهم حقوق تجارت نیز معمولا از مبحث اسناد تجاری ۱ سوال است.
در میان قوانین خاص، از قانون اجرای احکام ممکن است یک سوال پرسیده شود. بنابراین توصیه می شود این قانون را نیز برای مصاحه مطالعه نمایید.
مصاحبه دروس حقوق کیفری:پس از پایان مصاحبه بخش اول، متقاضی برای مصاحبه کیفری بع اتاق دیگری می رود. در مصاحبه کیفری از دروس جزای عمومی، جزای اختصاصی و آیین دادرسی کیفری سوال پرسیده می شود.
برای موفقیت در مرحله مصاحبه علمی، لازم است حداقل ۶۰ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز را کسب کنید.
چهارمین مرحله: گزینشآن دسته از دواطلبان که موفق به کسب حدنصاب لازم از مرحله مصاحبه علمی شوند، به مرحله گزینش دعوت می شوند. گزینش افراد برای آزمون قضاوت از ۵ مرحله تشکیل می شود:
- تشکیل پرونده: مدارک لازم جهت تشکیل پرونده از سوی قوه قضاییه به افرادی که به این مرحله دعوت شده اند، اعلام می شود.
- آزمون تستی روانشناسی: این آزمون شامل حدودا ۳۵۰ پرسش عمومی اسن و درواقع اطلاعات عمومی و شخصی افراد سنجیده می شود.
- مصاحبه روانشناسی: چند روز بعد از آزمون روانشناسی، از داوطلبان برای مصاحبه روانشناسی دعوت می شود. این مصاحبه معمولا تا نیم ساعت طول می کشد.
- تحقیقات محلی: بعد از مراحل فوق، تحقیقات محلی آغاز می شود. این مرحله ممکن است از دو ماه تا یک سال طول بکشد.
- مصاحبه عقیدتی: آن دسته از داوطلبان که در مرحله تحقیقات، تایید شده اند، در نهایت به مصاحبه عقیدتی دعوت می شوند.
اختبار آخرین مرحله آزمون جذب عمومی قضاوت محسوب می شود. در این مرحله یک تیم سه نفره متشکل از ۲ قاضی عالی رتبه دیوان عالی کشور و یک نفر ریاست گزینش قضات از داوطلب سوالاتی را مطرح می کنند.
آخرین مرحله: کارآموزیمرحله پایانی پیش از آغاز حرفه قضاوت، دوره آموزشی یا کارآموزی نام دارد. داوطلبانی که موفق به گذراندن کلیه مراحل ۵ گانه فوق شوند، به مدت یک سال ملزم به گذراندن دوره کارآموزی می شوند. در این دوره دروس علمی و کارگاهی را می گذرانند و حدوداً در ۵۰ آزمون شرکت می کنند. البته پرداخت حقوق از همین دوره آغاز می شود.
اطلاعات بیشتر در سایت: https://sepehresokhan.com/صفر-تا-صد-آزمون-قضاوت/