پرسش خود را بپرسید

کاربرد و تفسیر آیه" نَصْرٌ مِنَ اللَّهِ وَ فَتْحٌ قَرِیبٌ "

تاریخ
٣ ماه پیش
بازدید
٥٦

کاربرد و تفسیر آیه

" نَصْرٌ مِنَ اللَّهِ وَ فَتْحٌ قَرِیبٌ "

٢,٣٥١
طلایی
١
نقره‌ای
٢
برنزی
١٠٩

١ پاسخ

مرتب سازی بر اساس:

آیه ۱۳ سوره صَف یا آیه نَصْرٌ مِنَ اللَّهِ وَ فَتْحٌ قَرِیبٌ مؤمنان را به یاری از جانب خداوند و پیروزی بر دشمنان در آینده نزدیک بشارت می‌دهد. خداوند در آیات قبل، ایمان و جهاد را تجارتی پرسود قلمداد کرده و به ثمرات اخروی آن اشاره می‌کند و سپس در این آیه به ثمرات دنیوی آن می‌پردازد. گفته شده دلیل وعده پاداش دنیوی در کنار پاداش اخروی، علاقه انسان به پاداش‌های نزدیک است و کسب منفعت نزدیک را بر آینده دور ترجیح می‌دهد.

برخی از مفسران، پیروزی وعده داده شده را غلبه مسلمانان بر کفار قریش و فتح مکه قلمداد کرده‌اند؛ چنان‌که از وعده فتح ایران و روم نیز سخن به میان آمده است؛ اما عده‌ای آن را در مورد کل فتوحات اسلامی دانسته‌اند. گفته شده وعده الهی شامل همه مؤمنان در طول تاریخ می‌شود و فتح مکه یکی از مصادیق آن است. مفسران شیعه با اشاره به روایتی، مراد از فتح وعده داده شده را پیروزی قائم(عج) دانسته‌اند.

اختصاص نداشتن پاداش‌ها به آخرت، دلگرمی و امید دادن به رزمندگان برای آینده‌ای روشن،  قطعی بودن یاری خداوند در صورت جهاد و همچنین پیروزی کامل در صورت استقامت از جمله برداشت‌های مفسران از این آیه است.

روایات گوناگونی در مورد تفسیر آیه در کتب تفسیری با رویکرد روایی نقل شده است. در تفسیر آیه به پیمان عقبه اشاره شده که پیامبر(ص) پس از بیان دو شرط ایمان به خدا و جهاد، پاداش آن را بهشت معرفی کرد که با استقبال مردم مدینه مواجه شد.

جمله «نصر من الله و فتح قریب» در اتفاقات و مناسبت‌های مختلف از سوی شیعیان مورد استفاده قرار گرفته و تبدیل به شعار شده است؛ چنا‌ن‌که در آثار و معماری آنها نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

باز نشر از سایت: 👇

https://fa.wikishia.net/view/آیه_۱۳_سوره_صف

٤١,٩٧٦
طلایی
٥٢
نقره‌ای
٩٧٢
برنزی
٢٨٥
تاریخ
٣ ماه پیش

پاسخ شما