تنظیم تقویم براساس تولد حضرت مسیح
تنظیم تقویم براساس
تولد حضرت مسیح
برمبنای کدام مبداء تقویم می باشد؟
٢ پاسخ
تقویم میلادی همانگونه که از نامش پیداست، به دلیل ثبت دقیق تاریخ تولد یا میلاد حضرت مسیح (ع) و عید پاک (زمان رجعت حضرت مسیح) پدید آمد.
در سال 1582 اولین تقویم میلادی توسط آلویسیوس لیلیوس، پزشک، ستاره شناس و فیلسوف اهل کالابریای ایتالیا پیشنهاد شد.
این تقویم توسط پاپ گریگوری سیزدهم (یکی از پاپ های کلیسای کاتولیک روم بود) پذیرفته شد.
و به این ترتیب این تقویم در ابتدا به نام تقویم گریگوری شناخته شد.کم کم تقویم گریگوری در کشورهای کاتولیک و بعد پروتستان و ارتودکس ها نیز به صورت رسمی پذیرفته شد.
تمام کشور های اروپایی و در آخر یونان نیز آن را قبول کرد.
کشورهای کره ، ژاپن، چین، ترکیه، مصر و حتی جالب است بدانید که عربستان سعودی نیز این تقویم را تقویم رسمی کشور خود انتخاب کرده اند.
تنها کشورهایی که این تقویم را به صورت تقویم رسمی کشور خود نپذیرفته اند، ایران، افغانستان، نپال و اتیوپی هستند.
چگونگی محاسبه تقویم میلادیتقویم میلادی در ابتدا از روی گاه شمار رومی اقتباس گردید.
گاه شمار رومی دارای 304 روز بود که بر اساس تغییرات ماه ها و فصول مخصوص کشاورزی شکل گرفته بود.
تقویم میلادی این گاه شمار را اصلاح کرد.
تقویم میلادی کامل است یا نقص دارد؟تقویم میلادی کامل نیست و نواقصی نیز دارد. در بیان این نواقص باید بگوییم:
این ماه سرآغاز مناسبی برای حرکت انتقالی کره زمین نمیباشد. چرا که این ماه اول زمستان در نیم کره شمالی و اول تابستان در نیم کره جنوبی کره زمین میباشد.
یعنی تغییری که در فصول به وجود می آید که بر اساس حرکت زمین به دور خورشید میباشد، در وضعیت ماه های میلادی تأثیر گذار نبوده است.
به همین دلیل است که مسیحیان هر ساله با کمک گیری از تقویم های قمری اعیاد و مناسبت های مذهبی خود را تعیین میکنند.حتی عید پاک مسیحیان هر ساله دستخوش تغییر میباشد و تاریخ ثابتی ندارد.(منبع آوای عرشیا)
نکته جالب اینکه بدلیل پرش تاریخی و مشکلات خاص نام ماههای میلادی با شماره آنها تطابق ندارد!سپتامبر(ماه هفتم):شماره ماه ،ماه ماه نهماکتبر(ماه هشتم) شماره ماه ماه دهمنوامبر(معنا ماه نهم)شماره ماه در تقویم ، ماه یازدهمدسامبر( ماه دهم ) شماره ماه ماه دوازدهم!!!*************************************************(منبع ویکی پدیا:)گاهشماری میلادی یا تقویم میلادی یک گاهشماری با ریشهٔ مسیحی است که هماکنون در بیشتر از ۹۵درصد کشورهای جهان استفاده میشود و یک تقویم بینالمللی است. این گاهشماری برگرفته از گاهشماری ژولینی با مبدأ میلاد عیسی است و نخست از سوی آلویسیوس لیلیوس که پزشکی از اهالی کالابریا بود، پیشنهاد شد. تعدیل کبیسهگیری این گاهشماری در ۲۴ فوریهٔ ۱۵۸۲ از سوی پاپ گریگوری سیزدهم پذیرفته شد و از آن پس به گاهشماری گریگوری (گِرِگوری) مشهور شد ولی در ایران و کشورهای عربی به آن تقویم میلادی میگویند.
گاهشماری گریگوری ابتدا در میان کشورهای کاتولیک اروپا و سپس در میان پروتستانها و ارتدکسها پذیرفتهشد. در میان کشورهای اروپایی، یونان آخرین کشوری بود که در سال ۱۹۲۳ اقدام به پذیرش این گاهشماری کرد. ژاپن، کشور کره و چین بهترتیب در سالهای ۱۸۹۵، ۱۸۷۲ و ۱۹۱۲ گاهشماری میلادی را پذیرفتند. امروزه در اکثر کشورهای جهان، همچنین اغلب کشورهای اسلامی، گاهشماری میلادی بهعنوان تقویم رسمی شناخته میشود. مصر در سال ۱۸۷۵ و ترکیه در تاریخ ۲۶ دسامبر ۱۹۲۵ تصویب و از اول ژانویه سال ۱۹۲۶[۱] اقدام به پذیرش تقویم میلادی کردند. عربستان سعودی آخرین کشور اسلامی است که در سال ۲۰۱۶ تقویم میلادی را بهعنوان تقویم رسمی کشور انتخاب و جایگزین تقویم امالقری (مبتنی بر تقویم هجری قمری) کرد.[۲]
طبق آمار جهانی در اوت ۲۰۲۰، کشورهای ایران با ۸۳ میلیون جمعیت، افغانستان با ۳۸ میلیون جمعیت، اتیوپی با ۱۱۲ میلیون جمعیت، و نپال با ۲۹ میلیون جمعیت، تنها کشورهای جهان هستند که هنوز تقویم میلادی در آنها تقویم رسمی بهشمار نمیرود، ایران و افغانستان از تقویم هجری خورشیدی، و دو کشور دیگر هر یک از تقویمهای متفاوتی استفاده میکنند که هیچیک جهانی نیستند و در خارج از این کشورها کاربردی ندارند.
سلام، تنظیم تقویم بر اساس تولد حضرت مسیح بر مبنای "تقویم میلادی" است. مبدأ این تقویم، سال تولد حضرت عیسی مسیح (ع) است و به همین دلیل به آن تقویم میلادی گفته میشود.