صدای دوم قلب ( صدای دیاستولی)
صدای دوم قلب
( صدای دیاستولی)
به چه علت بروز میکند؟
٣ پاسخ
صدای دوم قلب (S2) که به عنوان صدای دیاستولی نیز شناخته می شود، ناشی از بسته شدن دریچه های آئورت و شریان ریوی است. این اتفاق در ابتدای دیاستول، زمانی که بطن ها پر از خون می شوند، رخ می دهد.
- علل بروز صدای دوم قلب:- بسته شدن دریچه آئورت: این دریچه از برگشت خون از آئورت به بطن چپ جلوگیری می کند.
- بسته شدن دریچه شریان ریوی: این دریچه از برگشت خون از شریان ریوی به بطن راست جلوگیری می کند.
- فشار خون: فشار خون بالا می تواند باعث افزایش صدای دوم قلب شود.
- تنگی دریچه آئورت یا شریان ریوی: تنگی این دریچه ها می تواند باعث ایجاد صدای دوم قلب بلند و خشن شود.
- نارسایی دریچه آئورت یا شریان ریوی: نارسایی این دریچه ها می تواند باعث ایجاد صدای دوم قلب ضعیف و مبهم شود.
صدای دیاستولی در اثر بسته شدن دریچه سرخرگ آئورت و سرخرگ هایی که خون را از قلب به ریه می برند، ایجاد می شود
## صدای دیاستولی: علل و بررسی تخصصی
صدای دیاستولی به عنوان یک پدیده صوتی غیرطبیعی در قلب، ناشی از جریان نامتعارف خون در آن می باشد. بروز این صدا می تواند به دلایل متعددی مرتبط باشد که در ذیل به تفصیل شرح داده می شوند:
**1. نارسایی دریچه:**
نارسایی دریچه زمانی رخ می دهد که دریچه های قلب به طور کامل بسته نشده و به دنبال آن، شاهد برگشت جریان خون به عقب و ایجاد صدای دیاستولی خواهیم بود.
**2. تنگی دریچه:**
در تنگی دریچه، دریچه های قلب بیش از حد باریک شده و عبور خون از آنها با دشواری صورت می پذیرد. این امر نیز می تواند به ایجاد صدای دیاستولی منجر شود.
**3. سوراخ قلب:**
سوراخ قلب، نقصی مادرزادی است که در آن، یک حفره در دیواره بین دو حفره قلب وجود دارد. عبور غیرطبیعی خون در این شرایط، زمینه ساز بروز صدای دیاستولی می شود.
**4. بیماری های قلبی مادرزادی:**
علاوه بر موارد ذکر شده، سایر بیماری های قلبی مادرزادی نیز می توانند به عنوان عاملی برای ایجاد صدای دیاستولی مطرح باشند.
**5. کاردیومیوپاتی:**
کاردیومیوپاتی به عنوان یک بیماری، باعث ضعیف شدن عضله قلب شده و به دنبال آن، نارسایی قلب و صدای دیاستولی بروز می کند.
**علائم مرتبط:**
صدای دیاستولی می تواند در هر سنی رخ دهد، اما شیوع آن در افراد مسن بیشتر است. در کنار این پدیده صوتی، علائم دیگری نیز ممکن است مشاهده شوند که عبارتند از:
* خستگی
* تنگی نفس
* درد قفسه سینه
* غش کردن
**اهمیت تشخیص و درمان:**
در صورت مشاهده صدای دیاستولی، مراجعه به پزشک و انجام معاینات دقیق، امری ضروری است. پزشک با استفاده از معاینه فیزیکی، سمع قلب و سایر آزمایش های تشخیصی، می تواند علت دقیق صدای دیاستولی را مشخص نماید.
درمان این پدیده صوتی، به عامل ایجاد کننده آن بستگی دارد. در برخی موارد، نیازی به درمان وجود ندارد، اما در موارد دیگر، ممکن است تجویز دارو، جراحی یا سایر روش های درمانی، به منظور رفع مشکل ضروری باشد.
**منابع:**
* صدای قلبی - تجهیزات پزشکی- سلامت بنیاد: [http://salamatbonyad.com/heartsounds/](http://salamatbonyad.com/heartsounds/)
* سوفل قلب - ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد: [https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%D9%88%D9%81%D9%84_%D9%82%D9%84%D8%A8](https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%D9%88%D9%81%D9%84_%D9%82%D9%84%D8%A8)
* سوفل های دیاستولیک، انواع آنها و نحوه تشخیص و معاینه | شرکت نبض: [https://nabzgroup.com/mag/diastolic-murmurs](https://nabzgroup.com/mag/diastolic-murmurs)
مطالب بالا را gemini گفته