توقیف ملک و ارث
٢٧ پاسخ
اموال توقیف شده زوجه جزو اموال به جای مانده از وی تلقی میگردد و بین وراث وی تقسیم خواهد شد و به نظر سند آن ملک توقیف شده را نمی توان از توقیف آزاد نمود بلکه اقدامات آن ادامه می یابد و به وارث او می رسد .
اموال توقیف شده آن زوجه جزو اموال به جای مانده از وی و ماترک محسوب میشه و بنابراین بین وراث وی تقسیم خواهد شد و به نظر سند آن ملک توقیف شده را نمی توان از توقیف آزاد نمود بلکه اقدامات آن ادامه می یابد و به وارث او می رسد .
منبع:
https://www.vakiledadgostari.comچون قبض شرط صحت عقود تملیکی است، و این خانم قبل از قبض کردن(گرفتن) مال فوت کردند، این مال داخل در اموالشون نیست که به ورثه برسد. الله اعلم
در صورت فوت زوجه، مهریه به عنوان بخشی از ماترک او محسوب میشود و ورثه میتوانند برای دریافت آن اقدام کنند. پس از ثبت دادخواست اجراییه مهریه و ارسال ابلاغیه به ورثه، آنها مدت زمان ۱۰ روز برای پرداخت مهریه از ماترک مرد فرصت دارند. در صورت عدم پرداخت، زوجه یا ورثه میتوانند نسبت به استعلام و توقیف اموال اقدام نمایند.
به وارث میرسد......
سلام.
اموال توقیفشدهی آن خانم جزء اموال به جایمانده از وی تلقی میشود و بین وراث وی تقسیم خواهد شد؛ سند ملک توقیف شده را نمی توان از توقیف آزاد کردو، بنابراین، به وراث وی می رسد .
سهم شوهر توقیف می شود و به وارث می رسد.
سلام. خیر، رفع توقیف نمیشه و به وارث میرسه و وارث می تونه کارهاش رو انجام بده و ملک رو بگیره. (وجه حاصل از فروشش البته).
در ایران، وضعیت توقیف ملک بابت مهریه و فوت زوجه، به شرایط مختلفی بستگی دارد و پاسخ به این سوال نیازمند بررسی دقیق جزئیات پرونده است.
با این حال، به طور کلی می توان گفت که در دو حالت کلی، توقیف ملک پس از فوت زوجه قابل رفع است:
1. زمانی که مهریه به طور کامل پرداخت شده باشد:- میراث: سهم زوجه از ماترک (اموال به جا مانده از متوفی) شامل ملک توقیف شده نیز می شود و وراث می توانند در سهم خود از آن دخل و تصرف کنند.
- مهریه: باقیمانده مهریه زوجه از محل سهم او از ماترک و همچنین سایر اموال شوهر (اگر ماترک کافی نباشد) پرداخت خواهد شد.
- توقیف: توقیف ملک تا زمان پرداخت کامل مهریه به نفع وراث زوجه باقی خواهد ماند. وراث می توانند با پرداخت سهم باقی مانده مهریه، تقاضای رفع توقیف را به دادگاه ارائه دهند.
- نوع سند ملک (سند عادی یا رسمی) می تواند در روند رسیدگی به پرونده و رفع توقیف موثر باشد.
- اگر ملک مورد منازعه، محل سکونت زوجین یا فرزندان صغیر آنها باشد، ممکن است شرایط خاصی برای رفع توقیف اعمال شود.
- در برخی موارد، ممکن است دادگاه با تقاضای اعسار (ناتوانی از پرداخت) وراث زوجه موافقت کند و مهلت زمانی برای پرداخت مهریه به آنها بدهد.
- برای بررسی دقیق وضعیت و دریافت راهنمایی های تخصصی در این خصوص، وراث زوجه باید به وکیل یا مشاور حقوقی متخصص در امور خانواده مراجعه کنند.
- وکیل یا مشاور حقوقی می تواند با بررسی مدارک و مستندات پرونده، بهترین راهکار را برای رفع توقیف ملک و تعیین تکلیف مهریه به وراث ارائه دهد.
- https://rahjooyan.org/view_faq?faqid=655&title=اگر-ملکی-توقیف-شود-بابت-مهریه-و-زوجه-فوت-کند-قابل-رفع-است-یا-به-وارث-می-رسد؟https://www.dadrah.ir/related-consulting.php?tags=توقیف ملک شوهر بابت مهریه-ملک ارثی-مهریه-ارث&page=132https://mehrilaw.com/
نکته: قوانین مربوط به مهریه و توقیف اموال در ایران پیچیدگی های خاص خود را دارد و تفسیر و اجرای آنها نیازمند تخصص حقوقی است. اطلاعات ارائه شده در این پاسخ صرفاً جنبه آموزشی دارد و نباید به عنوان مشاوره حقوقی تلقی گردد.
در صورتی که ملکی به دلیل مهریه توقیف شده باشد و زوجه فوت کند، وضعیت رفع توقیف به شرایط خاصی بستگی دارد. به طور کلی، پاسخ به این پرسش را میتوان در دو حالت بررسی کرد:
1. **در صورتی که مهریه بخشیده یا پرداخت نشده باشد:**
- با فوت زوجه، مهریه به عنوان طلب قانونی زوجه از شوهر، به وراث زوجه میرسد. این بدان معناست که وارثان زوجه (مانند فرزندان یا والدین) میتوانند به عنوان طلبکار، توقیف ملک را ادامه دهند و نسبت به وصول مهریه اقدام کنند.
2. **در صورتی که مهریه بخشیده یا پرداخت شده باشد:**
- اگر مهریه توسط شوهر پرداخت شده باشد یا زوجه آن را بخشیده باشد، ملک از توقیف خارج میشود و میتوان نسبت به رفع توقیف اقدام کرد. در این حالت، مدارک مربوط به پرداخت یا بخشش مهریه باید به دادگاه ارائه شود تا ملک رفع توقیف شود.
بنابراین، فوت زوجه به خودی خود باعث رفع توقیف ملک نمیشود و حقوق و مطالبات مهریه به وراث او منتقل میشود، مگر اینکه مدارکی مبنی بر پرداخت یا بخشش مهریه وجود داشته باشد که در این صورت میتوان به دادگاه مراجعه و درخواست رفع توقیف ملک را مطرح کرد.
اموال توقیف شده آن خانم جزو اموال به جای مانده از وی تلقی میگردد و بین وراث وی تقسیم خواهد شد و به نظر سند آن ملک توقیف شده را نمی توان از توقیف آزاد نمود بلکه اقدامات آن ادامه می یابد و به وارث او می رسد . (وجه حاصل از فروش)
به وارث میرسه و در صورت فوت زوجه هم قابل رفع توقیف نیست
اموال توقیف شده جزو اموال به جای مانده از زوجه تلقی میگردد و بین وراث های زوجه تقسیم خواهد شد و به نظر سند آن ملک توقیف شده را نمی توان از توقیف آزاد نمود بلکه اقدامات آن ادامه می یابد و به وارث او می رسد . (وجه حاصل از فروش)
در پاسخ باید بگوییم که چون مهریه زن ، طلب یا حق مالی وی قبل از فوت بوده و شوهر مکلف بوده آن را بپردازد ، پس از مرگ وی نیز نه تنها حق مهریه وی ساقط یا باطل نمی شود ، بلکه شوهر مکلف است در صورتی که ورثه زن آن را مطالبه کردند ، مهریه زن فوت شده را به آنها بدهد . چرا که بعد از فوت هر شخص ، اصولا حقوق مالی متوفی به ورثه او می رسد و لذا ورثه وی این حق را دارند که حق و حقوق مالی وی را به نیابت از وی مطالبه کنند و مهریه زن فوت شده نیز یکی از آنهاست .
قابل رفع توقیف است.
قابل رفع توقیف
در همان پرونده توقیفی ملک بایدفروخته شده و پس ازکسرطلب توقیف کننده به میزان قانونی مابقی حاصل فروش سهم ورثه میگردد
به وارث میرسه ......
درود
مهریه زوجه به وارث او میرسد
خیر قابل توقیف نیست و به وارث می رسد
طبق قوانین ایران، در صورتی که ملکی بابت مهریه توقیف شده باشد و زوجه (طلبکار) فوت کند، وضعیت ملک بستگی به شرایط و فرآیند قانونی دارد. به طور کلی، وقتی زوجه فوت میکند، حقوق و مطالبات او به وارثین منتقل میشود. بنابراین، مهریهای که به او تعلق داشته و ملک بابت آن توقیف شده است، به وراث او انتقال مییابد.
در این صورت، وراث میتوانند حقوق خود را از مهریه مطالبه کنند. اگر وراث تصمیم بگیرند که دیگر نیازی به مهریه ندارند و میخواهند از آن صرف نظر کنند، میتوانند از طریق قانونی اقدام به رفع توقیف ملک کنند. اما تا زمانی که وراث از مهریه صرف نظر نکردهاند یا به صورت قانونی اقدام نکردهاند، توقیف ملک به قوت خود باقی خواهد ماند.
به طور خلاصه:
- اگر زوجه فوت کند، مهریه به وراث او منتقل میشود.
- وراث میتوانند حقوق خود را از مهریه مطالبه کنند.
- اگر وراث از مهریه صرف نظر کنند، میتوانند برای رفع توقیف ملک اقدام کنند.
به نسبت هم به وارث میرسد و هم به زوجش
به وارث میرسه ملک توقیفی
سلام
ملک توقیف شده زوجه جزو اموال به جای مانده از وی تلقی میگردد و بین وراث وی تقسیم خواهد شد و به نظر سند آن ملک توقیف شده را نمی توان از توقیف آزاد نمود بلکه اقدامات آن ادامه می یابد و به وارث او می رسد . (وجه حاصل از فروش)
ملک به ورثه خواهد رسید..
به وارث زوجه میرسه
اما، نحوه رفع توقیف به شرایط مختلفی بستگی دارد:
1. وضعیت مهریه:- اگر مهریه به طور کامل پرداخت شده باشد: وراث میتوانند با ارائه مدارک و مستندات به دادگاه، رفع توقیف ملک را درخواست کنند.
- اگر مهریه به طور کامل پرداخت نشده باشد: وراث باید ابتدا سهم زوجه از مهریه را به طلبکار (معمولاً شوهر) پرداخت کنند و سپس با ارائه مدارک و مستندات به دادگاه، رفع توقیف ملک را درخواست کنند.
- اگر وراث زوجه، فرزندان او باشند: طبق قانون مدنی، فرزندان از ماترک پدر و مادر خود ارث میبرند.
- اگر وراث زوجه، پدر و مادر او باشند: طبق قانون مدنی، در صورت عدم وجود فرزند، پدر و مادر از ماترک فرزند خود ارث میبرند.
- وجود یا عدم وجود وصیتنامه: اگر زوجه وصیتنامهای داشته باشد، ممکن است در مورد نحوه توزیع ماترک خود، از جمله ملک توقیف شده، وصیت کرده باشد.
- وجود یا عدم وجود سایر طلبکاران: اگر زوجه به غیر از شوهر طلبکاران دیگری نیز داشته باشد، ممکن است آنها نیز نسبت به ملک توقیف شده حق مطالبه داشته باشند.
- ارائه مدارک و مستندات به دادگاه: این مدارک شامل گواهی فوت زوجه، انحصار وراثت، و مدارک مربوط به پرداخت مهریه (در صورت پرداخت) میشود.
- پرداخت سهم زوجه از مهریه (در صورت عدم پرداخت کامل): وراث باید سهم زوجه از مهریه را به طلبکار (معمولاً شوهر) پرداخت کنند.
- دریافت دستور رفع توقیف از دادگاه: پس از طی مراحل قانونی، دادگاه دستور رفع توقیف ملک را صادر میکند.
نکته: برای انجام مراحل قانونی مربوط به رفع توقیف ملک توقیف شده بابت مهریه در صورت فوت زوجه توصیه میشود از یک وکیل مجرب کمک بگیرید.