بی نهایت فیزیکی چیست آیا اعداد هم بی نهایت هستند از صفر به طرف منفی تا بی نهایت و از صفر به طرف مثبت تا بی نهایت
١٠ پاسخ
بی نهایت مثبت یا بی نهایت منفی در عالم ریاضی وقتی شکل میگیره که یک عدد غیر صفر رو بر صفر حدی تقسیم کنیم. توجه کنید که تقسیم بر صفر حدی، نه صفر مطلق. صفر حدی یعنی اعداد نزدیک به صفر. یه مثال میزنم تا نحوه شکل گیری بی نهایت رو متوجه بشید.
یه کسر رو در نظر بگیرید که صورت کسر ثابت باشه، ولی مخرجش تغییر میکنه. فرضا صورت کسر عدد 10 و مخرج در ابتدا عدد 10 باشه. حاصل کسر میشه 1. حالا مخرج را کم میکنیم مثلا میذاریم 1 و صورت همون 10. حاصل میشه 10. دفعه سوم مخرج را دوباره کم میکنیم مثلا میذاریم 0.1 و صورت کسر همچنان 10. حاصل کسر میشه 10 تقسیم بر 0.1 که میشه 100. حالا مخرج کسر را بازم کم میکنیم و مثلا میذاریم 0.001 و صورت کسر همچنان 10. حاصل کسر میشه 10 تقسیم بر 0.001 که میشه 10000. همونطور که می بینید، هرچی مخرج کسر رو کوچیک و کوچیکتر میکنیم و به صفر نزدیکترش میکنیم، حاصل کل کسر بزرگ و بزرگتر میشه و به بی نهایت میل میکنه. در ریاضی به این میگند تقسیم عدد غیر صفر بر صفر حدی که میشه بی نهایت.
ولی توجه داشته باشید که تقسیم عدد غیرصفر بر صفر مطلق غیرممکنه و میگیم تعریف نشده.
مفهوم بی نهایت یک مفهوم انتزاعی هستش و در عالم واقعی و عالم فیزیک چنین چیزی هرگز قابل دسترس و اندازه گیری و قابل مشاهده نیست. چون ما موجودات نسبی، محدود و متناهی هستیم و فقط خداست که از هر نظر مطلق، نامحدود، نامتناهی و بی نهایت است. لذا هیچ وقت نمیتونیم بی نهایت رو اندازه گیری کنیم. حتی 1000 سال هم از عمر دنیا بگذره و علم و تکنولوژی پیشرفت فوق العاده ای کرده باشه، باز هم نمیتوان بی نهایت رو لمس، مشاهده یا اندازه گیری کرد. حالا فرض میگیریم1000 سال دیگه کسی چنین ادعایی رو کرد! فرض محال که محال نیست. اگه کسی 1000 سال دیگه ادعا کرد که بی نهایت رو مشاهده کرده یا اندازه گیری کرده، اونوقت چنین ادعایی مثل اینه که بگه من خدا هستم! که چنین چیزی غیرعقلانی و غیرمنطقی هستش. لذا چنین ادعایی پوچه و در حد ادعاست.
چون بحث بی نهایت و عالم فیزیک شد، یه مطلب مرتبط با متافیزیک هم به ذهنم رسید که بگم.
وقتی کسی دیگری رو به ناحق به قتل میرسونه، اون فرد رو اعدام میکنند و به این صورت میگیم به جزای کارش رسید!!
حالا اگه فرضا کسی هزاران نفر رو به قتل برسونه (مثل صدام)، اونم اعدام میکنیم. آیا این عادلانه است که کسی که یه نفر رو کشته،یکبار اعدام بشه و کسی که هزاران نفر رو کشته، اون هم یکبار اعدام بشه؟ قطعا کسی که انسانهای بیشتری رو کشته، باید جزای اون فراتر از یکبار اعدام باشه. اصن همون کسی که یک نفر رو کشته هم باید جزایی بالاتر از یکبار اعدام داشته باشه. ولی دنیا ظرفیتش محدوده. عالم فیزیک و عالم ماده با همه بزرگی و عظمتش، ظرفیت اجرای واقعی عدالت رو نداره. اگه کسی یه لطفی در حق شما کرد و مثلا فرزندتون رو از مرگ حتمی نجات داد، شماحتی اگه تمام ثروتت رو هم بهش هدیه کنی، باز هم نمیتونی لطفش رو جبران کنی. چون دنیا با وجود این همه عظمت و بزرگی، باز هم ظرفیتش برای جبران کارهای مثبت یا کارهای منفی بسیار پایینه.
اینجاست که بحث متافیزیک یا همون عالم غیب مطرح میشه. همون چیزی که ما بهش میگیم آخرت. در آخرت، به اندازه ذره ای بدی کرده باشی، به همون اندازه تاوان پس میدی و هرچی بیشتر ظلم کرده باشی، بیشتر تاوان پس میدی و این کاملا عادلانه و منصفانه است. و اگر ذره ای خوبی کرده باشی، پاداشش از قلم نمیفته. دیگه بحث کم کم داره فلسفی میشه :)
برای مطالعه بیشتر، مبحث عوالم وجود و حرکت جوهری ملاصدرا جالب و خواندنی ست.
موفق و موید باشید.
دو آینه بشکل موازی وروبروی همدیگر قرار بگذارید؛ تصاویر بی نهایت خواهی دید اگه کیفیت انعکاس آینه ها 100% هست.
این در تولید لیزر Laser کاربردی دارد.
جالبه بدانیدشکل عدد صفر عربی از دائره گرفته شدO.
تعداد زوایا خطوط تماس دائره مساوی با بی نهایت هست یا اصلا وجود ندارد (یعنی صفر زاویه)!
این شکل دایره O با شکل "هیچی" در نقوش هندی واثار چینی هیچ ارتباطی نداره.
مفهوم بی نهایت در فیزیک به عنوان یک مفهوم مفاهیمی استفاده میشود که به نوعی نهایت بودن یا محدودیتنداشتن یک مشترکه فیزیکی را نشان میدهد. این مفهوم معمولاً در مواردی مورد استفاده قرار میگیرد که مقادیری به نام "بی نهایت" وجود دارند. به عنوان مثال:
- بی نهایت در میدان گرانش: در نظریه نسبیت عام، گرانش ناشی از وجود اجسام جرمی موجب انحنای فضا-زمان میشود. در مرکز یک سیاه چاله، چگونگی انحنای فضا-زمان به نوعی به بی نهایت نزدیک میشود. این به معنای وجود یک نقطه به نام "بی نهایت گرانشی" است که در آن گرانش به بی نهایت میرسد. این مفهوم به نظریه نسبیت عام اضافه شده و موجب میشود که معادلات این نظریه در این نقطه معنایی نداشته باشند.
- بی نهایت در دما: در تئوری ذرات و مکانیک کوانتومی، برخی محاسبات به بی نهایت میرسند، به عنوان مثال، دمای بی نهایت یک محیط در وضعیتی خاص، که به عنوان "صفر مطلق" شناخته میشود.
- بی نهایت در فاصله: در معادلات فیزیکی، گاهی معادلات به بی نهایت میرسند. به عنوان مثال، در معادله کلاسیک الکترومغناطیسی مکانیک کوانتومی، الکترونها ممکن است به فاصلهای به بی نهایت از هسته نزدیک شوند. این موارد نشان از وجود بی نهایت در محدودههای خاصی دارند.
به عنوان خلاصه، بی نهایت در فیزیک مفهومی وجود دارد که نشان از عدم محدودیت یا نهایت برخی متغیرها یا مشترکهای فیزیکی دارد، و این مفهوم به عنوان ابزار محاسباتی و توصیفی در مختلف زمینههای فیزیک مورد استفاده قرار میگیرد.
چون ریاضیدانان برای وصف ارقام تقسیم شدن بر صفر )هیچی( نتوانستند جواب پیداکنند ومجبور شدند به توهم وایجاد عدد خیالی و وهمی بنام بی نهایت متکی شوند.
برای دیدن این عدد : یه ذ ره بین به دست بگیرید وجلو عقب کنید.وقتیکه .تصویر وارونه میشود آنموقع بینهایت است(نقطه عطف)
واژاک' بینهایت فیزیکی' در خود گهانشناسی امروزی و در میان گهانشناسان جایی نداره. ولی خب مردمان و گاهی هم گهانشناسان در گفتار روزانه برای شنونده نا اشنا با چگونگی کاربرد واژگان بیپایان بودن جهان رو برای اشاره به گستره ی بسیار بزرگش بکار میبرن. واژه بیپایان (بینهایت) ریازیواره نه گهانشناختی. بیپایان بودن گستره ی جهان پژوهش ناپذیره.
بینهایت فیزیکی چیه؟ابزار دورغپراکنی در گفتار گوینده ای که شنونده نااشنا بهش گوش سپرده.
بله. شماره ها رو پایانی نیست. برای هر شماره ای ی شماره ی سپسین هست.
اعداد رو محور عددی که فرموذین وارد بحث جبر ریاضیات میشن و ابن مثبت و منفی با مثبت و منفی که تویخچال برای درجه هست فرق بنیادی دارن…یادمه یکبار با پدر مرحومم یه بحثی داشتیم درباره درجه مانیتور یخچال. من بهشون توضبح میدادم که مثبت یک از صفر بزرگتره و صفر هم از منفی یک. ولی میکفت اخه یک چرا از صفر کمه اصلا منفی یا مثبت رو بذا کنار. آخرش اینجوری تونستم ملتفت کنم گفتم صفر یعنی شما نه پول داری نه بدهی ولی منفی یک یعنی بدهی داری …تو بحث جبر ریاضیات تا حدودی با این مفهوم قرابت داره ولی منفی که رو مانیتور بخچال هست نشون میده. منفی یک درجه سیلیوس که سرما شدیدتر از مثلا ۴مثبت هست و بالطبع برای رسیدن به اون سرما برق زیادتری باید مصرف بشه در مقایسه با ۴مثبت و بحث بدهکار بستانکار اینجا برعکس میشه …این همون فرقی بود که اولش عرض کردم در مورد حالت اولتو علم ریاضیات محض بینهایت هم میشه قایل شد ولی برای حالت دوم نه
مفهوم "بی نهایت فیزیکی" در فیزیک به معنای وجود مقادیر بی نهایت در محاسبات و نتایج فیزیکی است. در برخی موارد، بی نهایت فیزیکی به عنوان یک مقدار بزرگتر از هر عدد متناهی در نظر گرفته میشود.
در مورد اعداد، باید توجه داشته باشید که بی نهایت یک مفهوم ریاضی است و در نتیجه بی نهایت مثبت و بی نهایت منفی دو مفهوم مجزا هستند. اعداد بی نهایت مثبت به معنای وجود یک مقدار بزرگتر از هر عدد مثبت متناهی است، در حالی که اعداد بی نهایت منفی به معنای وجود یک مقدار کوچکتر از هر عدد منفی متناهی است.
در ریاضیات، عدد بی نهایت معمولاً با نماد ∞ نشان داده میشود. این نماد به معنای یک مقدار بزرگتر از هر عدد متناهی است و نقطه پایانی بی نهایتی در محور عددی را نشان میدهد. در نتیجه، بی نهایت مثبت برابر با ∞ و بی نهایت منفی برابر با -∞ است.
بنابراین، اعداد هم بی نهایت هستند و شامل بی نهایت مثبت و بی نهایت منفی میشوند. اما باید توجه داشت که این تعبیرها در دنیای واقعی فیزیکی معمولاً به عنوان نمادهایی برای مقادیر بسیار بزرگ یا بسیار کوچک استفاده میشوند و به مفهوم دقیق و ریاضی بی نهایت تنها در حوزه ریاضیات اطلاق میشوند.
بی نهایت در ریاضیات یک مفهوم مهم است که در محاسبات و نظریههای مختلف استفاده میشود. این مفهوم به معنای وجود یک مقدار بزرگتر از هر عدد متناهی است و در بسیاری از موارد به عنوان یک مقدار حدی، نقطه نهایی یا یک مجموعه نامتناهی استفاده میشود.
در ریاضیات، بی نهایت ممکن است به صورت مثبت یا منفی ظاهر شود. بی نهایت مثبت (نماد ∞) به معنای وجود یک مقدار بزرگتر از هر عدد مثبت متناهی است. به عنوان مثال، اگر دنبالهای داشته باشیم که مقادیر آن به سمت بی نهایت مثبت میل کنند، آن دنباله را میتوان به صورت زیر نشان داد:
a₁, a₂, a₃, ..., aₙ, ...
در اینجا n به سمت بی نهایت میل میکند و مقدار aₙ به سمت بی نهایت مثبت میل میکند.
بی نهایت منفی (نماد -∞) به معنای وجود یک مقدار کوچکتر از هر عدد منفی متناهی است. به عنوان مثال، اگر دنبالهای داشته باشیم که مقادیر آن به سمت بی نهایت منفی میل کنند، آن دنباله را میتوان به صورت زیر نشان داد:
..., bₙ, bₙ₋₁, ..., b₃, b₂, b₁.
در اینجا n به سمت منفی بی نهایت میل میکند و مقدار bₙ به سمت بی نهایت منفی میل میکند.
بی نهایت همچنین در برخی مفاهیم ریاضی دیگر نیز استفاده میشود، مانند حد بی نهایت، سری بی نهایت و مجموعههای نامتناهی. این مفاهیم نقش مهمی در تحلیل ریاضی داشته و به ما امکان میدهند تا در محاسبات و استنتاجهای ریاضی به مسائل پیچیدهتر بپردازیم.
بی نهایت فیزیکی
بمعنای نهایت عصبانیت عالم حسی است و برای ما انسانها عطسه خورشیدی قویترین حالت عصبانیت با نیت عصبی بودن آن ا ست
البته خورشید در حالت معمول عصبانی است ولی احترام نگه میدارد و نزدیک نشده است ولی بنظرم موقع حضورش است در مکان موعود
تا اونجا که من میدونم بینهایت واقعی وجود ندارد و همی بی نهایت ها در دنیای واقعی فیزیکی هستند .
بینهایت فیزیکی مثل قضیه مرغ و تخم مرغ میمونه که اول مرغ بوده یا تا تخمش جوابش هم اینه که درصورتی که تا بینهایت فیزیکی به عقب بریم نه مرغ بوده و نه تخم مرغ بلکه یه موجود دیگه بوده یعنی در بینهایت قوانین عوض میشه و هرچه به عقب تر بروید به موجودات تک سلولی میرسید
دوست عزیز کسی که هزاران نفر رو کشته تو اون دنیا هرچقدر هم شکنجه بشه هیچ تفاوتی به حال اون مرده ها نداره چون اونا زندگی این دنیا رو از دست دادند و عمرشون کوتاه شد تازه اگر اون دنیایی باشه