وضع تعرفه های واردات توسط ترامپ و تاثیرش روی اقتصاد جهان
سلام دوستان بنظرتون دلیل وضع این تعرفه های سنگین توسط ترامپ چیه ؟
آیا این جنگ اقتصادی برای خود امریکا ضرر ندار؟
دلیل اینکه بورس های جهان بعد اعلام رسمی خبر تعرفه ها سقوط کردن چیه بنظرتون ؟
٥ پاسخ
تعرفههای سنگین ترامپ بخشی از سیاستهای اقتصادی او برای کاهش وابستگی به واردات و تقویت تولید داخلی آمریکا بود. او این اقدامات را به عنوان راهی برای کاهش کسری تجاری و ایجاد شغل در داخل کشور معرفی کرد.
اما این سیاستها با واکنشهای تلافیجویانه از سوی کشورهایی مانند چین و اتحادیه اروپا مواجه شد، که خود به تشدید جنگ تجاری جهانی انجامید.
این جنگ اقتصادی برای خود آمریکا نیز ضررهایی به همراه داشت. افزایش تعرفهها باعث افزایش قیمت کالاهای وارداتی شد که در نهایت مصرفکنندگان آمریکایی را تحت فشار قرار داد. همچنین، این سیاستها به کاهش رشد اقتصادی و افت بازارهای سهام آمریکا منجر شد.
سقوط بورسهای جهانی پس از اعلام تعرفهها نیز به دلیل نگرانی سرمایهگذاران از تأثیرات منفی این جنگ تجاری بر اقتصاد جهانی بود. این تعرفهها باعث افزایش هزینههای تولید و کاهش سودآوری شرکتها شد، که به افت ارزش سهام در بازارهای جهانی انجامید.
ترامپ میخواد با سیاست چماق و هویج باجگیری کنه ولی بیشترین ضربه رو خودش خورده چه با چین. و چه با کانادا بهترین متحدش . و چه غیره... حتی آلمان و فرانسه... آمریکا همیشه بدهکارترین کشور دنیا بوده ولی شمارش معکوس مرگش رو زده.. الان روبروی سه ابرقدرت ایستاده. ایران. چین. روسیه. پس فاتحه ی خودشو اقتصادشو خونده.
سوالات خوبی پرسیدی! سیاستهای تعرفهای ترامپ مخصوصاً در قبال چین، بخشی از استراتژی «اول آمریکا (America First)» بود که هدفش کاهش کسری تجاری آمریکا، بازگرداندن تولید به داخل و فشار به چین برای تغییر سیاستهای اقتصادیاش بود. اما این اقدامات، مثل شمشیر دولبه، هم مزایا و هم ضررهایی برای خود آمریکا و اقتصاد جهانی داشت.
📌 دلایل وضع تعرفههای سنگین توسط ترامپ
- کاهش کسری تجاری آمریکا
- آمریکا سالهاست که کسری تجاری شدیدی با چین داره، یعنی وارداتش از چین خیلی بیشتر از صادراتشه. ترامپ میخواست با گرانتر کردن کالاهای چینی، مردم و شرکتها رو تشویق کنه که از تولیدات داخلی بخرن.
- مقابله با «دزدی فناوری» توسط چین
- آمریکا چین رو متهم میکرد که با فشار روی شرکتهای خارجی، فناوریهاشون رو به سرقت میبره یا مجبورشون میکنه که اطلاعات حساسشون رو در اختیار شرکتهای چینی بذارن. تعرفهها یه راه برای فشار به چین بود تا این سیاستها رو تغییر بده.
- حمایت از تولید داخلی و ایجاد اشتغال
- ترامپ معتقد بود که تعرفههای بالا باعث میشه صنایع آمریکایی (مثلاً فولاد و آلومینیوم) دوباره رشد کنن و کارخونههایی که به خاطر رقابت چین تعطیل شدن، دوباره فعال بشن.
- افزایش قدرت مذاکره در توافقات تجاری
- ترامپ سیاست «بزن تا بشینن پای میز مذاکره» رو دنبال میکرد. اون میخواست چین رو مجبور کنه که پای میز مذاکره بیاد و امتیازات بیشتری به آمریکا بده.
📉 آیا این جنگ اقتصادی به خود آمریکا ضرر نمیزد؟
بله، اتفاقاً ضررهای زیادی هم داشت! چند مورد از مهمترین ضربههایی که اقتصاد آمریکا خورد:
- افزایش قیمت کالاها برای مصرفکنندگان آمریکایی
- وقتی روی کالاهای چینی تعرفه سنگین اعمال شد، قیمت محصولات وارداتی بالا رفت و در نتیجه، مردم آمریکا مجبور شدن گرونتر خرید کنن.
- مشکل برای شرکتهای آمریکایی
- خیلی از شرکتهای بزرگ مثل اپل، تسلا و بوئینگ وابسته به قطعات و مواد اولیه چینی بودن. افزایش تعرفهها هزینه تولیدشون رو بالا برد و مجبور شدن قیمت محصولاتشون رو زیاد کنن یا سودشون کاهش پیدا کنه.
- انتقامگیری چین و کاهش صادرات آمریکا
- چین هم در واکنش، روی محصولات آمریکایی مثل سویا، خودرو و نفت خام تعرفه گذاشت. کشاورزان آمریکایی که صادرات زیادی به چین داشتن، ضربه سنگینی خوردن و دولت مجبور شد میلیاردها دلار بهشون کمک مالی بده.
- افزایش نااطمینانی در بازارهای مالی
- تعرفههای بالا و جنگ تجاری باعث شد که شرکتها نگران آینده بشن و سرمایهگذاریهاشون رو کاهش بدن، که این موضوع رشد اقتصادی آمریکا رو کند کرد.
📉 چرا بورسهای جهانی بعد از اعلام تعرفهها سقوط کردن؟
وقتی ترامپ تعرفههای جدید رو اعلام کرد، بورسهای جهان به چند دلیل سقوط کردن:
- ترس از کاهش رشد اقتصادی جهانی
- آمریکا و چین دو تا از بزرگترین اقتصادهای دنیا هستن. وقتی این دو کشور درگیر جنگ تجاری میشن، رشد اقتصاد جهانی کند میشه و این یعنی شرکتهای بزرگ کمتر سود میکنن.
- افزایش هزینه تولید شرکتهای چندملیتی
- خیلی از شرکتهای بزرگ (مثل اپل، سامسونگ، تویوتا) زنجیره تأمین جهانی دارن. افزایش تعرفه یعنی هزینه تأمین قطعات بالاتر میره، سود شرکتها کمتر میشه و ارزش سهامشون افت میکنه.
- فرار سرمایهگذاران به داراییهای امن
- وقتی تنشهای اقتصادی زیاد میشه، سرمایهگذاران پولشون رو از بازار بورس خارج میکنن و میبرن سمت داراییهای امن مثل طلا، دلار و اوراق قرضه دولتی. این باعث افت بازار سهام میشه.
- احتمال کاهش تجارت بینالمللی
- تعرفههای بالا باعث کاهش تجارت بین کشورها میشه و شرکتهایی که به صادرات وابسته هستن، آسیب میبینن. این موضوع روی بورسهای جهانی تأثیر منفی داره.
📊 نتیجه نهایی چی شد؟
جنگ تجاری ترامپ یه تأثیرات کوتاهمدت و بلندمدت داشت:
✅ مزایا:
- آمریکا امتیازاتی از چین گرفت (مثلاً چین قبول کرد که بیشتر از آمریکا سویا و گاز بخره).
- بعضی صنایع آمریکایی مثل فولاد کمی رونق گرفتن.
❌ ضررها:
- قیمتها برای مصرفکنندگان آمریکایی بالا رفت.
- شرکتهای بزرگ آمریکایی و کشاورزان آسیب دیدن.
- اقتصاد جهانی دچار رکود شد و بورسها نوسان زیادی پیدا کردن.
با بالا بردن تعرفه ها ترامپ میخواد از تولیدات داخلی حمایت کنه ، البته بیشتر بخاطر منفعت سهام هایی که از کارخانجات داخل آمریکا داره ، چون به هر حال حتی اگر قیمت تولیدات کم هم بشه ولی چون رقابتی با تولیدات خارجی نیست هم فروش بالا میره و هم ایجاد شغل میکنه ، این خیلی خلاصه از داستان بود
سلام
ببین دلیل اینکه ترامپ این تعرفههای سنگین رو گذاشته اینه که میخواد محصولات خارجی (مثلاً چینی) گرونتر بشن تا مردم آمریکا بیشتر برن سمت خرید جنس داخلی. یعنی تولید داخل جون بگیره و کارخونهها و کارگرای آمریکایی سود کنن.
ولی خب این کار بدون صرر نیست. چون کشورای دیگه هم تلافی میکنن و اونام روی جنسای آمریکایی تعرفه میذارن. این یعنی صادرات آمریکا هم ضربه میخوره، قیمتهابالا میره، بازار نااروم میشه. یه جور جنگ اقتصادیه که به دو طرف آسیب میزنه، نه فقط یکیشون.
در مورد بورسهای جهانی هم وقتی همچین خبری اعلام میشه، سرمایهگذارها میترسن. چون جنگ تجاری یعنی ضرر برای شرکتا، مخصوصاً شرکتای بزرگ بینالمللی. این ترس باعث میشه مردم سهامهاشونو بفروشن، واسه همین بورس سقوط میکنه.
✌️❤️