مقدار استاندارد دریافت "قند بدن "
مقدار استاندارد دریافت
"قند "
در بدن چقدر باید باشه در طول روز ؟
٢ پاسخ
سلام
قند مورد نیاز بدن از دو راه تامین می شود یکی به شکل طبیعی موجود در مواد غذایی و دیگری در قالب افزودن به مواد غذایی توسط تولید کنندگان و...
میزان مصرف استاندارد قند به شکل افزوده به مواد غذایی برای زنان روزانه ۲۴ گرم و برای مردان روزانه ۳۶ گرم می باشد.
اما قندی که در خون وجود دارد و از آن بعنوان قند خون یاد می شود گلوگز نام دارد. قند خون انسان که در برگ آزمایش به آن fasting blood sugar می گویند یعنی قند خون ناشتا ، در حالت استاندارد بین ۷۰ تا ۹۰ میلی گرم در هر ۱۰۰میلی لیتر می باشد. و ۱۲۶ به بالای آن دیابت محسوب می شود.
کلمه fasting در پزشکی عبارت است ۲ الی ۴ ساعت بعد از هر وعده غذایی را گویند . یعنی بعد از هر وعده مصرف مواد غذایی قند خون انسان از حالت طبیعی خود خارج می شود و تا ۱۳۰ میلی گرم در هر۱۰۰ میلی لیتر نیز می رسد(پیک آن یک ساعت بعد از مصرف غذا می باشد). تقریبا دو الی ۴ ساعت طول می کشد تا قند خون به حالت fasting که همان ۷۰ تا ۹۰ میلی گرم در ۱۰۰ میلی لیتر می باشد ، باز گردد.
کبد انسان قادر است حداکثر ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلی گرم گلوکز هر وعده غذایی را به شکل گلیکوژن در خود ذخیره کند.
در برخی منابع آمده است که فقط مغز و دیگر اجزای سیستم عصبی انسان روزانه به ۱۵۰ میلی گرم گلوکز نیاز دارد تا بتواند عملکرد های طبیعی خود را به درستی انجام دهد.
اطلاعات عمومی: در واقع گلوکز که همان قند خون انسان می باشد به شکل نشاسته در گیاهان و به شکل گلیگوژن در کبد و ماهیچه ها حیوانات ذخیره می شود ودر صورت نیاز شکسته و به گلوکز تبدیل می شود. اینکه می گویند مواد غذایی دارای قند می باشد را می توان به نشاسته موجود در غلات و گلیکوژن موجود در غذاهای گوشتی نسبت داد.
درود 🌷
پاسخ به این پرسش بستگی به این دارد که دقیقاً منظور شما از "قند" چیست. در علوم تغذیه، قند دو نوعه، و بین این دو تفاوت فاحشی هست:
۱- قندهای افزوده (Added Sugars): اینها قندهایی هستند که در هنگام فرآوری یا در پختن، به غذاها و نوشیدنیها اضافه میشوند (مانند شکر سفید، شکر قهوهای، عسل، شربتها). این همان موردی است که باید شدیداً مصرف آن را محدود کرد.
۲-قندهای طبیعی (Natural Sugars): این قندها به طور طبیعی در میوهها (فروکتوز) و لبنیات (لاکتوز) وجود دارند. اینها معمولاً نگرانکننده نیستند زیرا همراه با فیبر، ویتامینها و مواد معدنی مصرف میشوند. اما مقدار استاندارد دریافت "قندهای افزوده" در روز :
بنا به اعلام سازمان جهانی(WHO) و بسیاری از سازمانهای دیگر بهداشت : حداکثر ۵٪ از کل کالری روزانه باید از قندهای افزوده تأمین شود. این مقدار برای یک رژیم ۲۰۰۰ کالری، حدود ۲۵ گرم (۶ قاشق چایخوری) در روز است.
مثلاً در یک قوطی نوشابه معمولی حدود ۳۵ تا ۴۰ گرم قند افزوده دارد که حتی از حد مجاز روزانه نیز بیشتر است!