مبعث چه روزیه ؟
عید مبعث
چه روزیه ؟ و ریشه ی کلمه ی
مبعث
به چه مناست و چیه ؟
٢ پاسخ
عید مبعث، روز بعثت حضرت محمد (ص) به پیامبری است. بعثت به معنای برانگیختن و فرستادن است. در اسلام، بعثت حضرت محمد (ص) سرآغاز دین اسلام و مقدمه برچیدهشدن بتپرستی از حجاز بود.
تاریخ عید مبعث در تقویم هجری قمری، ۲۷ رجب است. در تقویم هجری شمسی، تاریخ عید مبعث هر سال متفاوت است. در سال ۱۴۰۶ هجری قمری، عید مبعث برابر با ۲۲ ژانویه ۲۰۲۴ میلادی است.
در فرهنگ شیعه، عید مبعث یکی از اعیاد مهم است و به آن اهمیت زیادی داده میشود. در این روز، مسلمانان به دعا، نماز، روزه و غسل مستحب میپردازند. همچنین، در بسیاری از مساجد و حسینیهها مراسم جشن و سرور برگزار میشود.
ریشه کلمه مبعث از ریشه «بعث» است که به معنای برانگیختن و فرستادن است. در قرآن کریم، از بعثت حضرت محمد (ص) تعبیر به «منت» شده است. منت از ریشه «منّ»، به معناى سنگى است كه براى وزن كردن اجسام به كار مىرود و اعطاكردن هر نعمت سنگين و گرانبهايى را منّ گويند. وبعثت پیامبر(ص) به واسطه آثار وبرکات فراوانی که دارد نیز منت یعنی نعمتی بسیار بزرگ معرفی شده است.
در روز بعثت، حضرت محمد (ص) در غار حراء، توسط جبرئیل و از سوی خداوند به پیامبری نایل آمد و مأمور شد که چندخداپرستی و بتپرستی را از زمین بردارد و یکتاپرستی را رواج دهد و پیام وحی را به مردم برساند. محمد در این زمان چهل سال داشت و در مکه زندگی میکرد.
بعثت حضرت محمد (ص) نقطه عطفی در تاریخ اسلام بود. با بعثت پیامبر (ص)، دین اسلام برای نخستین بار به جهان معرفی شد و مردم از ظلم و ستم بتپرستی نجات یافتند.
۲۷ رجب،از ریشه بعث به معنای برانگیختگی و واداشتن