اصلی ترین غذای سنتی همدان چیه ؟
اصلی ترین غذای سنتی همدان چیه ؟ چن تا از غذا هاشو بهم میگید لطفا.
١ پاسخ
معرفی بهترین غذاهای محلی همدان و طعم غذاهای لذیذ آن خانهسبک زندگی , آموزش آشپزی , طرز تهیه غذامعرفی بهترین غذاهای محلی همدان و طعم غذاهای لذیذ آن ۱۴آبان طرز تهیه غذا بدون دیدگاه تنوع غذایی در کشورمان آنقدر زیاد است که به یکی از خوشمزهترین کشورهای جهان معروف شدهایم. در هر گوشه از ایران پهناور که قدم میزنیم، غذاهای محلی بیشماری میبینیم که طعم خاص و دلنشینی دارند. یکی از این مناطق همدان است که با لیست بلند بالایی از غذاهای سنتی در این زمینه شهرت زیادی دارد. همدان با قدمتی طولانی شهری تاریخی است که همهساله از گردشگران زیادی پذیرایی میکند. این روزها غذاهای محلی همدان به بخشی از جاذبههای این شهر تبدیل شدهاند. در این مطلب سری میزنیم به سفره مردمان این خطه از کشورمان و شما را با خوشمزههای همدانی آشنا میکنیم. « سفارش اینترنتی غذاهای محلی همدان » ۱- آبگوشت کلم قمری از آن خوراکیهای خوش طعم همدانی است که باید یکبار امتحانش کنید. به نام غذا که توجه کنید محتویات آن مشخص میشود. کلم قمری، گوشت گوسفندی تازه، فلفل، سیر داغ، عدس، پیاز، نعنا داغ، زردچوبه و مقداری ادویه محلی که تکمیلکننده این غذا است. آبگوشت محلی همدان را میتوانید با کشک، سیر و ماست محلی خوشطعمتر کنید. در دستور طبخ این غذای محلی همدان آمده، در ابتدا پیاز را نگینی کرده و سرخ میکنیم به آن زردچوبه و فلفل میزنیم، سپس نخودهایی که بهخوبی خیس شده را اضافه میکنیم. گوشت تازه گوسفندی را با این مواد مخلوط کرده، مقداری آب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم چند ساعتی روی شعله اجاقگاز بماند. سیبزمینی و کلم را در ماهی تابه تفت میدهیم و در یکساعته پایانی پخت به آبگوشتمان اضافه میکنیم. ۲- کباب سرداشی همدان سرداشی از معروفترین کبابهای ایرانی است و یکی از سنتیترین غذاهای محلی همدان به شمار میرود. مواد لازم برای پخت این کباب لذیذ گوشت گوسفندی تازه، فلفل سبز، گوجهفرنگی، ادویه مخصوص، پیاز و سیبزمینی است. سرداشی شباهت زیادی به کباب تابهای دارد. شاید تنها تفاوت وجود سیبزمینی در مواد اولیه است که اتفاقا این غذا را پربرکت کرده و طعم ویژهای به آن میدهد. در همدان برای طبخ این غذا، پس از آمادهکردن مایه، آن را به نانوایی سنگک میبرند تا روی آتش و سنگهای داغ تنوری شود. اگر حوصله این کار را نداشته باشید با گذاشتن مایه در فر تا حدود زیادی به کباب سرداشی سنتی همدان نزدیک میشوید. ۳. آبگوشت قورمه دامداری در همدان قدمت زیادی دارد و به همین خاطر گوشت تازه گوسفندی همواره در دسترس است. همین دلیلی است تا انواع آبگوشت در این شهر به غذایی سنتی بدل شود. آبگوشت قورمه ترکیبی از قورمه سبزی و آبگوشت است. مواد اولیه آن سبزی قورمه، لوبیا، گوشت تازه، نخود، ادویه و البته تخممرغ و سیبزمینی بوده که طعمی فوقالعادهای به غذای شما میدهند. اگر به همدان سر زدید آبگوشت قورمه را از دست ندهید. ۴. کوفته مخصوص همدان کوفته همدانی بسیار لذیذ و خوشعطر است. در این کوفته از انواع ادویه محلی استفاده میشود و طبخ آن با کوفته تبریزی متفاوت است. برای طبخ این غذای لذیذ لازم است مقداری گوشت تازه گوسفندی، لپه، آلو، پیاز، برنج، گردو، نخود و ادویه مخصوص تهیه کنید. حضور آلو در میان این کوفته سورپرایز شگفتانگیزی خواهد بود. میزان گوشت این کوفته کمتر از کوفته تبریزی بوده و سبزیجات محلی و تازه به آن عطر خاصی را میدهند. ۵. آش گوجهفرنگی همدان اگر به دنبال غذایی با طعم خاص و عجیب میگردید آش گوجهفرنگی همدان را فراموش نکنید. غذایی لذیذ اما ساده و کمدردسر که تهیه آن برای هر فرد در جامعه ممکن است. این غذا هزینه زیادی ندارد و به همین خاطر جای خود را در سفره هموطنان در سایر شهرهای ایران نیز باز کرده است. از مواد اولیه این آش میتوان به سبزیجات تازه همچون نعنا و تره، برنج ایرانی، گوجهفرنگی، لپه، پیاز و رب گوجهفرنگی اشاره کرد. برای تهیه این غذای محلی همدان، ابتدا حبوباتی که از شب گذشته در آب خیساندهاید را نیمپز میکنید. سپس سیر و پیازداغ را به آنها اضافه میکنید. حالا وقت آن رسیده تا گوجهها را به همراه حبوبات در میکسر بریزید و پوره خوشمزهای را تهیه کنید. سبزیهای معطر را به آن اضافه کنید و بگذارید تا آش شما بهخوبی جا بیفتد. در آخر با کشک و نعنا داغ و سیر آن را تزیین کنید. ۶. خورش غوره بادمجان همدانی یکی از غذاهای محلی همدان است که مسیر خود را تا پایتخت طی کرده و در برخی رستورانهای تهران نیز سرو میشود. در تهیه این خورش ترش و خوشمزه از بادمجان، غوره، پیاز، گوجهفرنگی، نمک و ادویه استفاده میشود. این خورش را میتوانید با گوشت خورشتی یا مرغ بپزید. امتحان این غذای خوش طعم در رستورانهای همدان تجربهای شگفتانگیز خواهد بود. ۷. آش آماج در مواد اولیه این غذا از سبزی آش، پیازداغ، حبوباتی همچون عدس و لوبیا، سیر تخممرغ و البته آماج همدانی نامبردهشده است. غذایی کمهزینه و ساده که در بین مردمان همدان بسیار محبوب است. برای تهیه این غذای محلی همدان ابتدا لوبیا را با یک لیتر آب و نمک حرارت داده تا نیمپز شود. سپس عدس را به آن اضافه کرده و پیازداغی که قبلتر با زردچوبه تفت دادهایم به آش اضافه میکنیم. حالا نوبت سبزی رسیده و سیر داغ که طعم آش را مطلوب میکند. در آخر آماج را به انضمام دو پیمانه آب به آش اضافه میکنیم و بهخوبی آن را هم میزنیم. پس از ده دقیقه آش ما آماده است. ۸. آش بادمجان این آش در شهر ملایر طرفداران بسیاری دارد و حداقل یکبار در هفته در هر خانه طبخ میشود. آش بادمجان بهترین انتخاب برای سفره افطار است. در تهیه آن از گوشت تازه گوسفندی استفاده میشود که آن را با بادمجان، بلغور، عدس، نعنا داغ، سیر و ادویه مخلوط میکنند. آش بادمجان میتواند انواع حبوبات همچون عدس و لوبیا را نیز در خود داشته باشد که این به سلیقه شما بر میگردد. برای تزیین این آش از نعنا داغ، پیازداغ و کشک غافل نشوید. ۹. آش هویج و جو از غذاهای سنتی و قدیمی همدان است که فرهنگ شهر را با خود به همراه دارد. در آش هویج از نخود، بلغور، هویج تازه، گوشت چرخکرده و پیازداغ استفاده میشود. سرو آن با کشک و سیر داغ معمول است. بد نیست در حین پختن این غذای محلی همدان، مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و با فلفل آن را تند کنید. ۱۰. آش شل پتله همدانی سبزی آش، قلم گوسفندی، بلغور، پیاز، سیبزمینی، عدس، نمک و فلفل مواد اصلی این غذای محلی همدان را تشکیل میدهند. این غذا بسیار مقوی بوده و انرژی روزانه شما را تأمین میکند. در گذشته غذای اصلی کشاورزان و دامداران همدانی بود که در طول روز زحمت بسیاری در مزارع میکشیدند. مردم محلی این آش را با طعم ترش دوست دارند. گاهی به آن قرهقروت اضافه میکنند و به همین خاطر به آش شله پتله ترش نیز شهرت دارد. ۱۱. حلوا زرده همدانی چیزی شبیه به فرنی اما زرد و گاهی نارنجی. در تهیه آن از زرده تخممرغ، شکر آسیاب شده، گلاب، کره آب شده و زعفران استفاده میکنند. هرچه میزان زعفران بیشتر باشد رنگ حلوا به سمت نارنجی میرود. حلوا زرده سفتتر از فرنی بوده و بهعنوان دسر از آن استفاده میشود. گردشگران این خوراکی جذاب را برای سوغات انتخاب میکنند تا طعم لذیذ آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارند. ۱۲. ترحلوا هویجی یا همان حلوا هویج همدانی یکی از معروفترین خوراکیهای همدان است که حتما باید در سفر به این شهر آن را امتحان کنید. حلوا هویج قدمتی طولانی دارد و از غذاهای محلی همدان بهحساب میآید. این خوراکی انرژی بینظیری به شما میدهد و بسیار مقوی است. تهیه ترحلوا سخت نیست. برای طبخ آن نیاز به هویج، گلاب، زعفران، شکر، برنج، هل و دارچین دارید. ابتدا هویج را رنده میکنیم و میپزیم. آب آن را میگیریم و از صافی رد میکنیم. حالا آرد و روغن را به مواد خود افزوده و زعفران را به آن اضافه میکنیم. میزان شکر و روغن بستگی به سلیقه شما دارد. پس از تکمیل، مایه را بهخوبی هم میزنیم تا سفت شود. گلاب را اضافه کرده و در آخر با دارچین، پودر نارگیل و خلال بادام تزیین میکنیم. ۱۳. آبگوشت یخنی همدان یکی از خوشمزههای همدان که از دیرباز در سفره مردمان اینجا پیدا میشد. خوراکی مقوی که برای رفع کسالتهایی همچون سرماخوردگی مناسب است. در تهیه این آبگوشت گوشت تازه گوسفندی، پیاز، لیموعمانی، سیبزمینی و گوجهفرنگی نقش اصلی را دارند. تهیه آن شبیه به آبگوشت خودمان است و طعم بینظیر آن با عطر ادویههای محلی تکمیل میشود. ۱۴. آش خشکبار یکی از مقویترین میان وعدهها که در تهیه آن از انواع خشکبار استفاده میشود. میوههای خشک شده همچون آلو، آلبالو، برگه زردآلو، سیب خشک و غیره را با سبزی آش، قلم گوسفندی یا گوشت با استخوان، رشته، شیره انگور، حبوبات و پیاز و نعناع ترکیب میکنند تا یکی از عجایب همدان خلق شود. این غذای خوشعطر تنها در خطه همدان در دسترس شما است. ۱۵. کاچی کاچی در بسیاری از شهرهای ایران طبخ میشود. ضربالمثل معروف “کاچی به از هیچی” گوشهای از آشنایی ما با این غذای محلی همدان است. البته طرز تهیه این آش در شهرهای ایران متفاوت است. در همدان برای درستکردن کاچی از آب، سیر، گندم، کشک، فلفل، نمک و روغن محلی استفاده میشود.