پرسش خود را بپرسید

پاسخ به سوالات جنسی کودکان

تاریخ
٩ ماه پیش
بازدید
١٢٣

سلام دوستان 

وقتی یه بچه ازمون راجب مسائل جنسی سوال میپرسه چطوری جوابشو باید بدیم که اسیب نبینه ؟

١,٩٧١
طلایی
٠
نقره‌ای
٠
برنزی
٩٦

٢ پاسخ

مرتب سازی بر اساس:

البته با پیشرفت تکنولوژی کودکان امروز در کارتونها و کلیپهای  اینترنتی و نیز فیلم و سریالهای داخلی در معرض انواع شوخیها با ارجاعات جنسی هستند! مگر اینکه کودک ما  از این وسایل ارتباط جمعی بدور باشد.چند مثال

در کارتون محبوب باب اسفنجی ما شاهد صحنه های بسیار زیادی  از احساساتی  شدن عاشقانه  شخصیتها داریم( سرخ شدن باب اسفنجی ،پاتریک  پرل و...) صدالبته   در سریالها  و فیلمهای سینمایی خودمان نیز این ارجاعات جنسی کم نیستند (فیلم رحمان1400 و...)پس  مطمئن باشیم که فرزند ما آنقدرها هم بی اطلاع نیست.

در وهله اول :

ت دنبال کننده پر و پا قرص این فجایع و اخبار دقیق و جزئی مربوط به آن نباشیم! این تصمیم تا حد زیادی از نگرانیهارا کم می کند و کمک می کند واقع بینانه تر با موضوع برخورد کنیم.

دومین قدم:

خریدن چند کتاب کودکانه و متناسب با سن فرزندمان در مورد شناخت اعضای بدن، اندام های خصوصی و توانایی و مهارت نه گفتن 

و سومین قدم:

هم برنامه ریزی برای یک  مطالعه مستند و علمی در مورد آموزش و تربیت جنسی کودکان . و همچنین شرکت در چند کارگاه آموزشی برای افزایش آگاهی و دانش خودمان

متاسفانه تحقیقات زیادی در این زمینه انجام نگرفته . در کشور ما هنوز تربیت جنسی کودکان یه تابوست. هر چند اتفاقات اخیر منجر شده متخصصین و دلسوزین این امر برای آگاهی دادن به کودکان و والدین تلاش کنند و این باعث شده نسبت به سال های پیش وضع بهتر شود. اما باز هم کارهای انجام گرفته کم و مختصر و حتی گاهی غیر اصولی است!(و صرفا در حد همان توصیه های عهد بوقی به فرزند که اگه یه نفر خواست بهت شکلات بده قبول نکنی ها!)
یکی از کتاب ها  در این زمینه کتاب “تربیت جنسی کودکان ( آشنایی با مراحل رشد جنسی کودکان)” نوشته رگینا فینکه است.

کتاب بیان ساده و روانی دارد و از مثال های ملموس و قابل فهمی استفاده کرده. چیزی که در این کتاب خیلی بهش تاکید شده بود داشتن یه رابطه صمیمانه و نزدیک بین بچه ها و پدر و مادران بود. وقت گذرونی آن ها با هم، بازی کردن والدین و بچه ها ، توجه به احساسات بچه ها، آشنایی کودکان با بدنشون، دوست داشتن بدنشون و تقویت مهارت نه گفتن در بچه ها بود. کتاب دیگری که در این زمینه خیلی کمک کننده هست . این کتاب مطابق با فرهنگ کشورمون هم نوشته شده کتاب سلامت جنسی در کودکان و نوجوانان، نوشته ی علی کریمی است.

تربیت جنسی یعنی چه؟

در باور عموم، با شنیدن این عبارت بخاطر وجود کلمه “جنسی” ممکنه بار منفی ایجاد بشه. و هم چنین تصور بشه منظور از تربیت جنسی فقط آموزش مسائل مربوط به روابط جنسیه. در حالیکه با تربیت جنسی در اصل، شناخت اعضای بدن، اندام های جنسی، حریم خصوصی و مراقبت از بدن رو به کودکانمون یاد می دهیم.

 اگه بخوایم یه تعریف از تربیت جنسی داشته باشیم. تربیت جنسی یعنی دادن درست‌ترین و بروزترین اطلاعات ممکن به بچه هامون، برای اینکه نگرش درستی درباره جنسیت در اونها ایجاد کنیم. و اما جنسیت یعنی چی؟ جنسیت یعنی دختر و پسر بودن و هر چیزی که مربوط به اندام تناسلی میشه.

هدف از تربیت جنسی 

ما میخواهیم در تربیت جنسی چه اتفاقی بیفته؟ ما میخواهیم وقتیفرزندمان با نیازهای طبیعی رشدش مواجه میشه، بتونیم رفتارهای آگاهانه و درستی داشته باشیم. وقتی صفر تا سه سالگی داریم بچمون رو پوشک میکنیم، یه دفعه دستش به چشمش خورد، به پاش خورد، یه بارم خورد به اندام تناسلیش، ما بدونیم چجوری باهاش برخورد کنیم که همون کشف تبدیل به خودلمسی نشه. 

یا وقتی 3 تا 5 سالگی بچه ی  کنجکاو میشه که دخترا/پسرا چه شکلین؟ممکنه برای اینکه این موضوع رو کشف کنه دکتر بازی کنه، یا شلوار دوستش رو بیاره پایین. مهم اینه ما بدونیم تو این شرایط چجوری برخورد کنیم تا نیاز فرزندمون رو برطرف کنیم و جوری رفتار نکنیم که باعث شدت اینکار بشه.

پس تربیت جنسی بهمون کمک میکنه یاد بگیریم و بدونیم تو چه دوره ی سنی، بچه ی من چه نیازهایی داره قبل از اینکه اون بخواد بره این راههای ناسالم رو امتحان کنه من از راه سالم نیازش به آگاهی و شفافیت رو تأمین بکنم. که این موضوع نیازه اموزش کافی در این زمینه ببینیم.

از چه سنی تربیت جنسی رو شروع کنیم و به بچه هامون نکته های لازم رو یاد بدیم؟

چه بپذیریم چه نپذیریم زمانه ایکه فرزند ما در اون رشد می کنه عصر اطلاعات، تکنولوژی و سرعته، بچه ها خیلی زود وارد این دنیای پر رمز و راز و حتی احتمالا آلوده (در صورت نداشتن آگاهی) می شن. بنابراین تربیت جنسی باید از همان ابتدای کودکی، متناسب با سن کودک آغاز بشه و آموزش ها و اطلاعات لازم در اختیار اونها گذاشته بشه و این آموزش ها تا سنین بلوغ و نوجوانی ادامه پیدا کنه.

مهمترین مسالهاگر فرزند شاهد صحنه هم آغوشی پدر و مادر بود چه باید کرد:

Scène originaire
* اصطلاح صحنه ی آغازین (1) در زبان آلمانی مرکب از کلمه ی «صحنه» (Szene) به معنی جا و محل نمایش و پیشوندِ Ur که دو معنا را یکجا در خود جمع دارد: اصلی و ابتدایی. این اصطلاح مربوط به صحنه هایی می شود که فرد نِوروتیک به طور صریح یا پراکنده در ضمن روان کاوی بیان می کند و حکایت از واقعه ی آسیب زایی دارند که در دوران طفولیت او روی داده اند؛ مثلاً صحنه ی هماغوشی پدر و مادر یا صحنه ی اغوای طفل از سوی فردی بالغ.
** این گونه صحنه ها در کشف آن چه فروید «سرچشمه ی رود نیل» یعنی منشأِ اصلی نِوروز می خواند، سهمی قاطع داشته و در تاریخ پیدایش روان کاوی اثر خود را باقی گذارده اند. مسئله ی واقعیت این گونه صحنه ها مشکلاتی برای فروید به بار آورد. در وهله ی اول به واقعیت آن ها به عنوان علت اصلی اختلالات نفسانی اعتقاد پیدا کرد و آن ها را پایه ی علل جنسی نوروز دانست. در نامه ای که به تاریخ بیست و یکم 1897 به دوستش ویلهم فلیس می نویسد، برای نخستین بار در واقعیت آن ها تردید کرده و حتی نظریه ی مربوط به آن را ردّ می کند. در این نامه می خوانیم: «دیگر به نوروتیکا(2) اعتقاد ندارم». نوروتیکا نامی بود که فروید به این صحنه ها داده بود، صحنه هایی که به زعم او علل اصلی پیدایش نِوروز را تشکیل می دادند. ولی این اعتراف چیزی از اهمیتی را که وی برای آن ها قائل بود، نکاست بلکه بدو اجازه داد که ورای مسئله ی واقعیت آن ها- چه ممکن است در بعضی موارد حقیقت داشته باشند- به درک اهمیت قاطع شان به عنوان تخیلات و فانتسم های افراد نِوروتیک نائل آید. آن چه حائز اهمیت است واقعیت نفسانی این صحنه هاست و معنایی که در عقده ی ادیپ* پیدا می کنند. لذا صحنه ی آغازین پوششی بر فانتسم ادیپی است.
چنان که ملاحظه می کنیم فانتسم سهمی اساسی در پیوند عناصر مختلف نفسانی دارد: به همین ترتیب نیز میان صحنه های آغازین و فانتسم های آغازین و موضوعات آن ها (خاصه اغوای جنسی و محرومیت از ذَکَر) رابطه ای مهم موجود است.
*** مفهوم صحنه ی آغازین و آن چه پیرامون آن می گذرد، موجب طرح پرسش هایی اساسی درباره ی ضمیر ناآگاه می شود که از آن جمله اند پیوند میان آن چه آغازین است و مسئله ی میل جنسی، رابطه ی فرد آدمی با دیگران، آرزومندی او در رابطه با واقعیت… .پس  رفتار روزمره پدر و مادر بسیار مهم است . یعنی فرزندی که در طول روز شاهد رفتار صمیمانه و دوستانه پدر و مادر است آنچنان که اگر شاهد رفتار خشک و رسمی پدر و مادر است لطمه نمی خورد.

و بیآد داشته باشیم که پدر و مادر نیز باید متعهد به موضوع باشند و از این سری فیلمها در منزل نگهداری ننمایند .
١٦,٦٩٧
طلایی
١١
نقره‌ای
١٩١
برنزی
١٣١
تاریخ
٥ ماه پیش

سلام، پاسخ دادن به سوالات جنسی کودکان نیازمند دقت و حساسیت است. در اینجا چند نکته برای پاسخ دادن به این سوالات به گونه‌ای که به کودک آسیب نرسد، آورده شده است:

1. "صادق و ساده باشید": پاسخ‌های خود را کوتاه و ساده بیان کنید و از کلمات پیچیده استفاده نکنید. به اندازه‌ای که کودک بتواند درک کند، توضیح دهید.

2. "مکالمه را باز نگه دارید": پس از پاسخ دادن، مکالمه را باز نگه دارید و از کودک بپرسید که آیا سوال دیگری دارد یا آیا چیزی را متوجه نشده است.

3. "مناسب سن کودک پاسخ دهید": پاسخ‌های خود را بر اساس سن و سطح درک کودک تنظیم کنید. برای کودکان کوچک‌تر، توضیحات ساده‌تر و برای کودکان بزرگ‌تر، توضیحات دقیق‌تر ارائه دهید.

4. "احساسات کودک را در نظر بگیرید": به احساسات کودک توجه کنید و اگر سوالی باعث نگرانی یا اضطراب او شده است، او را آرام کنید و به او اطمینان دهید که سوالاتش طبیعی و مهم هستند.

5. "از منابع معتبر استفاده کنید": اگر جواب سوال کودک را نمی‌دانید، از منابع معتبر استفاده کنید.

٥,٧٥٣
طلایی
٧
نقره‌ای
٢٢٢
برنزی
١٢١
تاریخ
٥ ماه پیش

پاسخ شما