پرسش خود را بپرسید
با پاسخ به این پرسش و تایید آن مبلغ ١٦,٠٠٠ تومان پاداش دریافت کنید.

معیار های یک تراپیست خوب

تاریخ
٣ روز پیش
بازدید
٢٨٣

سلام  دوستان 
با توجه به اقبال عمومی مراجعبه به تراپیست و روانشناس برا ی مشکل  های روزانه و روان  بنظرتون 

معیار های یک تراپیست خوب 

چیه ؟


 

٣,٦٦٨
طلایی
٠
نقره‌ای
٢
برنزی
١٧٧

١٠ پاسخ

مرتب سازی بر اساس:

خلاصه میگم : شبیه خودت باشه . اگه مذهبی ای تراپیست مذهبی پیدا کن ، اگه مدرنی تراپیست مدرن پیدا کن . اگه شیوۀ اندیشیدنت فلسفیه یه تراپیستی پیدا کن که فلسفه وار بیاندیشه. کلا باید آرمانهاش با تو در یک جهت باشه . در تضاد با هم نباشید. تراپیستی پیدا کن که در جواب هر سوالی که ازش میپرسی نگه : خودت چطور فکر میکنی؟

٢,٧٨٩
طلایی
١
نقره‌ای
٥٨
برنزی
٦٥
تاریخ
٢٠ ساعت پیش

زمانی که نام روانشناس به گوش ما می خورد، تصویر فردی صبور، مهربان با قدرت شفقت بالا در ذهن ما تداعی می‌شود. فردی که با تمام وجود به حرف‌های ما گوش می‌سپارد، بدون آن که قضاوتمان کند. یک روانشناس خوب، کسی است که همیشه می‌توانیم بر روی کمک او حساب کنیم. کسی که بدون شک با او، از تمامی گذرگاهی‌های سخت و آسان زندگی عبور خواهیم کرد. به نظر شما یک روانشناس حاذق، آگاه و با تجربه، چه ویژگی‌هایی دارد؟

ویژگیتوضیحاتخود کنترلی عاطفیروانشناس باید عواطف خود را کنترل کند و از بدتر شدن وضعیت بیمار جلوگیری کند.قدرت همدلیتوانایی درک و قرار دادن خود به‌جای بیمار برای فهم بهتر مشکلات او.ذهن بازنگاه غیرقضاوتی به مسائل و توانایی درک تفاوت‌های فردی بیماران.صبرلزوم صبر برای مشاهده نتایج درمان و اجازه به بیمار برای پیشرفت.صداقتروانشناس باید با بیمار خود صداقت داشته باشد تا اعتماد او جلب شود.شنونده خوبامکان شنیدن مشکلات بیمار بدون قضاوت و ارائه مشاوره مناسب.عدم قضاوتپرهيز از قضاوت درباره بیمار و مشکلات او.محرم اسرارنگهداری مسائل و رازهای بیمار در اسرار و نپخش کردن آنها.عدم تمرکز بر درآمدتمرکز بر درمان بیمار و کمک به او بدون نیت مالی.آموزش مهارت‌های حل مسئلهیاد دادن مهارت‌های لازم به بیمار برای مدیریت مشکلات زندگی.تعیین اهداف درمانیتعیین مسیر درمانی مشخص برای بیمار از همان شروع مشاوره.مدام در حال یادگیریپیشرفت و به‌روز بودن دانش روانشناس در علوم روانشناسی.ارجاع به روانشناس دیگراگر نیاز باشد، ارجاع بیمار به متخصص دیگر برای درمان بهتر.عدم تصمیم‌گیری به جای بیماراجازه به بیمار برای اتخاذ تصمیمات نهایی و پذیرش تبعات آنها.برقراری پیوندایجاد ارتباطات سالم بین بیمار و اطرافیانش.نگاه واقع‌بینانهتشخیص واقعیات زندگی و عدم دید سیاه و سفید.دعوت به پذیرشکمک به بیمار برای پذیرش واقعیت‌های زندگی و مشکلاتش.عدم نگه‌داشتن بیمار در گذشتهراهنمایی بیماران برای حرکت به جلو و رهایی از بارهای گذشته.کمک به یافتن معنای زندگیراهنمایی بیمار برای یافتن یا ساختن معنا در زندگی‌اش.خود کنترلی عاطفی دارد

اگر کسی در مورد مشکلات خود با ما صحبت کند، ناخودآگاه به هم می‌ریزیم. چرا که نمی‌توانیم عواطف و احساسات خود را در هنگام صحبت با او کنترل کنیم. اما یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های روانشناس ماهر و آگاه این است که از توانایی خود کنترلی عاطفی بالایی برخوردار است. او به شیوه‌ای کاملاً حرفه‌ای، در هنگام صحبت با بیمار خویش، احساسات و عواطف خود را کنترل می‌کند. چرا که به درستی می‌داند این عواطف، نباید بر روی موقعیت حرفه‌ای او تاثیر بگذارد. او فردی کاملاً محکم و با ثبات است که به راحتی می‌توان برای حل مشکلات خویش به او تکیه کرد.

2قدرت همدلی بالایی دارد

بارها و بارها پیش آمده که با کسی صحبت کرده‌ایم و در نهایت به این نتیجه رسیده‌ایم که هیچ کدام از حرف‌های ما را نفهمیده و درک نکرده است. بله این موضوع حقیقت دارد؛ دیگران شاید نتوانند به خوبی ما را درک کنند، اما یک روانشناس ماهر و برجسته، قدرت درک و همدلی بالایی دارد. او می‌تواند خود را حتی اگر شده برای لحظاتی به جای بیمار بگذارد و از دیدگاه او به مسائل نگاه کند. مانند این است که در هنگام مطالعه یک کتاب، خود را به جای شخصیت اصلی داستان قرار دهیم و تمام امیدها، ترس‌ها، دردها و حتی شادی‌های او را درک کنیم

3ذهن باز به مسائل می‌نگرد

گاهی اوقات مراجعان، مسائل و مشکلاتی دارند که با سیستم‌ اعتقادی و حتی ارزش‌های یک انسان، در تضاد است. در مورد چنین مواردی، نمی‌توان به راحتی با افراد عادی صحبت کرد. چرا که به سرعت بیمار را زیر سوال برده و او را مورد قضاوت قرار می‌دهند. اما یک روانشناس با تجربه، می‌داند که باید با ذهنی کاملاً باز به مسائل بنگرد. این موضوع سبب می‌شود تا او به پاسخ این سوال برسد که دلیل چنین رفتار و افکاری چیست؟ یک بیمار اگر نتواند به راحتی مسائل خود را با روانشناس در میان بگذارد، درمان را نیمه‌کاره رها می‌کند. داشتن یک ذهن باز برای روانشناس ، از آن دسته ویژگی‌هایی است که فرد آسیب دیده را در مسیر درمان نگه می‌دارد.

صبور است

یک روانشناس با تجربه و خوب، می‌داند که درمان یک بیمار، ممکن است یک پروسه طولانی مدت باشد. گاهی ماه‌ها طول می‌کشد تا یک بیمار به درمانی که روانشناس برای او در نظر گرفته است، پاسخ دهد. گاهی اوقات یک بیمار از مسیر درمان صرف نظر کرده و دیگر برای پیگیری مشکل خویش مراجعه نمی‌کند. اگر روانشناس صبر و تجربه کافی نداشته باشد، ممکن است توانایی‌های خود را زیر سوال ببرد. بنابراین صبر یکی از ویژگی‌های کسی است که به عنوان یک روانشناس وارد این مسیر می‌شود. او باید به بیمار خود زمان دهد تا به آرامی بهبود پیدا کرده و نتایج کار مشخص شود.

4با بیمار خود صداقت دارد

همه ما دوست داریم شخصی که به عنوان درمانگر در مقابل ما نشسته است، با ما صداقت داشته باشد و هرگز دروغ نگوید. اگر بیمار به صداقت روانشناس خود پی ببرد، بسیاری از مسائلی که شاید تا کنون با کسی در میان نگذاشته است را به او بگوید. همچنین خیلی خوب به تمامی راهکارهای روانشناس خود عمل می‌کند. چرا که می‌داند تمامی گفته‌های او از روی صداقت است و برای کمک به بیمار خویش، از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کند.

5با بیمار خود صداقت دارد

همه ما دوست داریم شخصی که به عنوان درمانگر در مقابل ما نشسته است، با ما صداقت داشته باشد و هرگز دروغ نگوید. اگر بیمار به صداقت روانشناس خود پی ببرد، بسیاری از مسائلی که شاید تا کنون با کسی در میان نگذاشته است را به او بگوید. همچنین خیلی خوب به تمامی راهکارهای روانشناس خود عمل می‌کند. چرا که می‌داند تمامی گفته‌های او از روی صداقت است و برای کمک به بیمار خویش، از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کند.

6.شنونده خوبی است

بسیاری از ما انسان‌ها، زمانی که با شخصی حرف می‌زنیم، دوست داریم ما را بشوند و قضاوت نکند. حتی در بسیاری از مواقع، به دنبال این نیستیم که یک راهکار یا راه حل از کسی دریافت کنیم و فقط می‌خواهیم شنیده شویم. اگر در میان اطرافیان خود چنین کسی را سراغ ندارید، نگران نباشید. چرا که یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک روانشناس این است که شنونده بسیار خوبی است. او به بیمار خود فرصت می‌دهد تا از تمامی مسائل و مشکلات خود صحبت کند و پس از آن و با موافقت بیمار، روند درمان را آغاز می‌کند.

7.بیمار خود را قضاوت نمی‌کند

یک روانشناس در طول سال‌ها فعالیت خویش، با طیف گسترده‌ای از بیماران روبرو می‌شود. بدون شک هر کدام از آنها منحصر به فرد هستند و مشکلات و مسائل خاص خود را دارند. یک روانشناس دانا و با تجربه، آموخته است که هرگز بیمار خود را قضاوت نکند. چرا که ما هرگز با کفش‌های انسان دیگری راه نرفته‌ایم، پس حق نداریم او را قضاوت کنیم. ما نمی‌دانیم چه بر سر او گذشته تا به این اینجا رسیده است؟ از آینده او نیز خبر نداریم و تنها زمان حال او را می‌بینیم. پس هرگز نباید دیگری را قضاوت کنیم و این موضوعی است که یک روانشناس خوب، به خوبی از آن آگاه است.

8.محرم اسرار بیمار است

هر بیماری که به روانشناس مراجعه می‌کند، یک زندگی را پشت سر گذاشته و اسراری دارد. گفتن اسرار زندگی برای هر کسی امکان پذیر نیست، چرا که انسان‌ها با دانستن ابعاد پنهان زندگی ما، ممکن است آسیب‌های فراوانی به ما بزنند. اما خوشبختانه یک روانشناس آگاه، هرگز راز بیمار خود را برای کسی فاش نمی‌کند. در واقع آن‌چه که در اتاق مشاوره گفته و شنیده می‌شود، هرگز از آن اتاق به بیرون انتقال پیدا نمی‌کند. این اعتقاد در میان بسیاری از انسان‌ها وجود دارد که یک روانشناس در جلسات درمانی، حتی از یک کشیش که برخی از افراد گناهان خود را به او اعتراف می‌کنند، محرم‌تر است.

9.صرفاً به دنبال درآمدزایی نیست

هر چند روانشناس بابت خدماتی که به بیمار خود ارائه می‌کنند، حق الزحمه دریافت می‌کند، اما یک روانشناس خوب هرگز اجازه نمی‌دهد که این موضوع بر روی مشاوره او با بیمار تاثیر بگذارد. در واقع اگر یک بیمار احساس کند که روانشناس، تنها با هدف کسب درآمد به صحبت‌های او گوش می‌کند، چه بسا دیگر هرگز برای ادامه روند درمان خود مراجعه نکند. این احساس آن چنان ناخوشایند است که گاهی موجب می‌شود انسان‌ها تا آخر عمر، از مراجعه به هر روانشناسی خودداری کنند. یک روانشناس با تجربه و آگاه، بیشتر بر روی روند درمان تمرکز دارد تا کسب درآمد. او در جلسات مشاوره، مدام به ساعت نگاه نمی‌کند و چنین احساسی را در بیمار خویش به وجود نمی‌آورد.

10.به جای ماهی، به شما ماهیگیری را یاد می‌دهد

یک روانشناس برجسته و ماهر، معمولاً سعی می کند مهارت حل مسئله را به بیمار خود آموزش دهد. او کاری می‌کند که بیمار بتواند پس از سپری کردن جلسات درمانی خویش، از پس حل بسیاری از مشکلات خود برآید. او شاید در جلسات مشاوره، مسئله شما را تجزیه و تحلیل کند، اما معمولاً یک راه حل مستقیم ارائه نمی‌دهد( مگر در موارد بسیار ضروری) پس از صحبت با او، احساس می‌کنید که راه برای شما روشن شده و حالا می‌توانید به تنهایی برای زندگی خود تصمیم بگیرید. از آن پس نیز با مهارت هایی که از روانشناس خود آموخته‌اید، می‌توانید از پس بسیاری از مسائل و مشکلات زندگی خود برآیید.

11.او سبب می‌شود تغییر را در خود احساس کنید

مراجعه به یک روانشناس خوب، هرگز بی تاثیر نیست. او آن چنان تجربه و مهارت فراوانی دارد که از همان جلسات اول، تغییرات اندکی را در خود احساس می‌کنید. شاید در روزهای ابتدایی مشاوره، احساس کنید که باری از روش دوش شما برداشته شده و مشکلی که این همه خود را برای آن ناراحت می‌کردید، به راحتی قابل حل است. پس از آن نیز با مهارت‌هایی که می‌آموزید، به آرامی دنیای درون و سپس زندگی خود را تغییر می‌دهید.

12.از همان ابتدا اهداف درمانی بیمار خود را تعیین می‌کند

بدون شک زمانی که شما به یک روانشناس مراجعه می‌کنید، در سردرگمی کامل هستید. شاید نمی‌دانید از زندگی چه می‌خواهید؟ مشکلی که با آن مواجه هستید قرار است چگونه حل شود؟ در این گونه مواقع، یک روانشناس حاذق و با تجربه به کمک شما می‌آید. او از همان جلسات ابتدایی که به خوبی صحبت‌های شما را شنید، اهداف درمانی لازم را برای شما تعیین کرده و آن را به اطلاع شما خواهد رساند. به این صورت، یک مسیر روشن پیش روی شما باز خواهد شد. شما به خوبی خواهید فهمید که به چند جلسه درمانی نیاز دارید و در این جلسات، باید چه کاری انجام دهید؟
13.مدام در حال یادگیری است

همه ما به خوبی می‌دانیم که آموزش هرگز پایان نمی‌پذیرد. علم روانشناسی نیز مانند سایر علوم، هر روز و هر لحظه در حال رشد و پیشرفت است. ما هر روز شاهد این موضوع هستیم که محققان، به ابعاد پنهادی از عمق وجود انسان دست پیدا می‌کنند. بنابراین راه حل‌ها و روش‌های نوینی برای بسیاری از مشکلات روحی و روانی فرد ابداع می‌شود. یک روانشناس با تجربه و دانا نیز، با علم روز دنیا پیش می‌رود و مدام در حال به روز کردن آموزش‌های خویش است.

14.اگر لازم باشد، بیمار خود را به یک روانشناس دیگر ارجاع می‌دهد

علم روانشناسی بسیار گسترده بوده و دربرگیرنده شاخه‌های بسیار زیادی است. خوشبختانه روانشناسان بسیار خوبی در کشورمان داریم که هر کدام از آن‌ها در یک یا چند رشته تخصصی، مهارت و تجربه بسیار بالایی دارند. یک نفر روانشناس خانواده خوبی است؛ یک نفر در حوزه سکس و مسائل جنسی، دانش و مهارت بالایی دارد و…

یک روانشناس خوب (اگر احساس نیاز کند) بیمار خود را به یکی دیگر از همکارانش که به صورت تخصصی در حوزه مشکل بیمار به فعالیت مشغول است، ارجاع خواهد داد. چرا که او بهبودی بیمار را می‌خواهد و در این زمینه، هر کاری لازم است برای او انجام می‌دهد. (حتی اگر آن کار ارجاع دادن بیمار به یک همکار حرفه‌ای دیگر باشد.)

15.برای بیمار خویش تصمیم نمی‌گیرد

هر چند در اطراف ما روانشناسان و درمانگران بسیار خوبی وجود دارند که در مورد بسیاری از مسائل و مشکلات زندگی می‌تواند به ما کمک کنند، اما آن‌ها هرگز به جای بیمار خود تصمیم نمی‌گیرند. هر تصمیمی تبعات خاص خود را دارد و هر شخصی، خود باید این تبعات را بپذیرید. شاید یک روانشناس، راه درست و غلط را به بیمار خود نشان دهد، اما در نهایت او را برای تصمیم گیری نهایی، آزاد می‌گذارد.

16.اصل را بر پیوند و وصل شدن می‌گذارد

یک روانشناس ماهر، به خوبی می‌داند که ما انسان‌ها در مسیر زندگی به همدیگر نیاز داریم. هیچ محیطی امن‌تر از خانواده نیست و ما در خانواده می‌توانیم به خوبی رشد کنیم و از بسیاری دغدغه‌های دنیای بیرون رها شویم. یک روانشناس با تجربه، سعی می‌کند پیوند ارتباط بیمار با خانواده، اطرافیان و دوستان او را به خوبی برقرار نماید. هدف هیچ روانشناسی این نیست که بیمار خود را به سوی تنها شدن سوق دهد. این یک دروغ قدیمی است که می‌گویند ما به هیچ کس نیاز نداریم! ما انسان‌ها به عشق و محبت همدیگر نیاز داریم و باید از همدیگر حمایت کنیم تا بتوانیم در گذرگاه‌های سخت و آسان زندگی، به خوبی عبور کنیم و آسیب نبینیم.

17.به بیمار خود کمک می‌کند تا واقع بینانه به زندگی خود نگاه کند

در زندگی ما انسان‌ها حقایق بسیار زیادی وجود دارند که انکار ناپذیر هستند. به همان اندازه که روشنایی وجود دارد، تاریکی نیز هست. به همراه شادی، ممکن است دردهایی را نیز تجربه کنیم. یک روانشناس خوب، نگاه مطلق و صرف به مسائل ندارد و می‌داند که زندگی دربرگیرنده تمامی احساسات و مسائل خوب و بد است. او بیش از حد بدبین یا بیش از حد خوشبین نیست و با یک دید واقع‌گرایانه به زندگی نگاه می‌کند. فراموش نکنید که روانشناسی مثبت نگر (که مارتین سلیگمن ارائه دهنده آن است) با مطالب روانشناسی ساده لوحانه و سطحی که امروزه در بسیاری از پیچ‌ها و وب سایت‌ها می‌بینیم، از زمین تا آسمان فرق دارند. بنابراین روانشناس با تجربه‌ای که به او مراجعه کرده‌اید، سعی می کند با تمرکز بر حقایق و واقعیت زندگی، شما را به سوی مثبت اندیشی صحیح سوق دهد.

18.بیمار خود را به پذیرش دعوت می‌کند

شاید بتوان گفت اولین قدم در حل بسیاری از مسائل و مشکلات زندگی، پذیرش آن‌هاست. ما اگر بخواهیم هر کدام از بخش‌های زندگی خود را تغییر دهیم، باید ابتدا آن را بپذیریم. بدون شک در زندگی ما موقعیت‌های بسیار زیادی وجود دارند که آن‌ها را دوست نداریم و از پذیرش آن‌ها، عاجز هستیم. یک روانشناس خوب به شما کمک می کند تا بدون قید و شرط، خود و زندگی خود را بپذیرید. او اجازه نمی‌دهد بیش از این احساس گناه و سرزنش داشته باشید و شما را پس از پذیرش، به سوی حل مسائل سوق می‌دهد.

19.یک روانشناس خوب بیمار خود را در گذشته نگه نمی دارد

درست است که ریشه بسیاری از دردها و رنج‌هایی که در حال حاضر در زندگی خود با آن‌ها مواجه هستیم، به گذشته برمی‌گردد؛ اما این دلیل خوبی برای ماندن و زندگی کردن در گذشته نیست. یک روانشناس ماهر، در جلسات ابتدایی شما را به کودکی و نوجوانی باز می گرداند؛ تنها به این دلیل که به صورت ریشه‌ای، به مسائل و مشکلاتی که با آنها روبرو هستید نگاه کند. پس از آن شما به لحظه اکنون و واقعیت فعلی زندگی خود باز خواهید گشت. سپس به شما کمک می‌کند تا با توجه به آن چه در گذشته تجربه‌کرده‌اید، راه حلی کاملاً منطقی و واقع بینانه، برای حل مشکلات فعلی خود پیدا کنید.

20.به شما کمک می‌کند معنای زندگی خود را بیابید

برای بسیاری از کسانی که به روانشناس مراجعه می‌کنند، زندگی پوچ و بی معنا شده است. البته بسیاری از ما حق داریم در مواجهه با طوفان‌های زندگی، به حالتی از پوچی و بیهودگی برسیم. اما یک روانشناس به خوبی می‌داند که چنین چیزی به هیچ عنوان حقیقت ندارد. زندگی همه ما انسان‌ها، معنایی دارد و هیچ کدام از ما بیهوده خلق نشده‌ایم. او به ما کمک می‌کند تا یک معنای خوب برای زندگی خود پیدا کنیم و یا اگر پیدا نکردیم، یک معنا برای زندگی خود بسازیم. این موضوع سبب می‌شود تا دوباره نور امید در دل ما زنده شود و در جهت هدفی که داریم، شروع به تلاش کنیم.(منبع خانه شیرین)

١٩,٥٧٢
طلایی
١١
نقره‌ای
٢٠٢
برنزی
١٧٣
تاریخ
١ روز پیش

انتخاب یک تراپیست یا روانشناس خوب از اهمیت زیادی برخوردار است، چرا که رابطه‌ی شما با او تأثیر مستقیمی بر روند درمان و بهبود مشکلات شما خواهد داشت. در ادامه معیارها و ویژگی‌هایی که یک تراپیست خوب باید داشته باشد، آمده است:

---

1. مهارت‌های حرفه‌ای و صلاحیت علمی
  - تحصیلات و مدارک معتبر: تراپیست باید تحصیلات مرتبط در روانشناسی یا مشاوره داشته باشد و دارای پروانه‌ی کار از سازمان‌های معتبر باشد.
  - تخصص و تجربه: او باید تجربه کاری کافی در حوزه‌ای داشته باشد که به مشکل شما مرتبط است (مثلاً افسردگی، اضطراب، مسائل مربوط به روابط یا اختلالات خاص).
  - آگاهی از رویکردهای درمانی مختلف: یک روانشناس خوب با روش‌های مختلف درمانی (مانند CBT، روانکاوی، درمان پذیرشی-تعهدی و غیره) آشنا است و می‌تواند بهترین رویکرد را برای مشکل شما انتخاب کند.

---

2. مهارت‌های ارتباطی
  - گوش‌دهندگی فعال: تراپیست باید به دقت گوش دهد و بدون قضاوت یا عجله، مشکل شما را بفهمد.
  - همدلی و پذیرش: او باید شما را بدون توجه به باورها، ارزش‌ها یا گذشته‌تان بپذیرد و فضایی امن ایجاد کند که در آن راحت بتوانید حرف بزنید.
  - ارتباط مؤثر: تراپیست توانایی توضیح مسائل پیچیده روانشناختی را به زبانی ساده و قابل‌فهم دارد.

---

3. بی‌طرفی و عدم قضاوت
  - بی‌طرفی حرفه‌ای: یک تراپیست خوب شما را قضاوت نمی‌کند و دیدگاه‌های شخصی یا عقاید خودش را به شما تحمیل نمی‌کند.
  - حفظ حریم خصوصی و محرمانگی: تراپیست باید به طور کامل محرمانگی اطلاعات شما را حفظ کند و فضایی امن برای گفتگو فراهم کند.

---

4. صبر و حوصله
  - روند درمان ممکن است زمان‌بر باشد. یک تراپیست خوب در ایجاد تعهد و حمایت طولانی‌مدت همراه شماست و بدون عجله برای نتیجه‌گیری، به روند طبیعی درمان پایبند می‌ماند.

---

5. توانمندی در ایجاد رابطه درمانی مؤثر
  - اتحاد درمانی قوی: ایجاد رابطه‌ای که مبتنی بر اعتماد باشد، ضروری است. اگر فرد حس کند که تراپیست حامی او است و به او اهمیت می‌دهد، درمان اثرگذارتر خواهد بود.

---

6. انعطاف‌پذیری و شخصی‌سازی روند درمان
  - رویکرد فردمحور: یک تراپیست خوب روش درمانی خود را بر اساس شرایط خاص هر فرد (نیازها، مشکلات و ویژگی‌های شخصیتی) تطبیق می‌دهد.
  - سوالات شفاف و جهت‌دار: تراپیست باید هدفمند اما بدون عجله به سمت موضوعات مهم هدایت کند.

---

7. اخلاق و رفتار حرفه‌ای
  - پایبندی به استانداردهای اخلاقی: تراپیست نباید وارد روابط غیرحرفه‌ای یا شخصی با مراجعه‌کننده شود.
  - محدود کردن تعهدات خارج از ظرفیت: اگر یک مشکل فراتر از تخصص یا حوزه‌ی تجربه‌ی او باشد، باید شما را به متخصص مناسب ارجاع دهد.

---

8. آگاهی از تفاوت‌های فرهنگی و فردی
  - یک تراپیست خوب قادر است بدون تعصب یا پیش‌داوری، ارزش‌ها و باورهای افراد با فرهنگ‌ها یا زمینه‌های متنوع را بپذیرد و با آن‌ها کار کند.

---

9. بهبود مداوم و یادگیری
  - به‌روزرسانی دانش: او همیشه در جستجوی یادگیری تکنیک‌ها و روش‌های جدید درمانی است و از آخرین پیشرفت‌های علمی روانشناسی آگاه است.
  - خودآگاهی و نظارت بر خود: یک تراپیست خوب به احساسات، تعصبات و نقاط ضعف خود آگاه است و بر آن‌ها نظارت می‌کند تا کیفیت درمان را تحت تأثیر قرار ندهند.

---

10. دریافت بازخورد از شما
  - یک تراپیست خوب پذیرای بازخورد است و آماده است روش یا روند درمان را بر اساس نیازها یا نظرات شما اصلاح کند.

---

توجه نهایی:
به یاد داشته باشید که ارتباط شما با تراپیست بسیار حیاتی است. اگر احساس کردید با تراپیست خود راحت نیستید یا پیشرفتی در روند درمان مشاهده نمی‌کنید، شاید بهتر باشد به دنبال تراپیست دیگری باشید که با نیازها و شخصیت شما بیشتر همخوانی دارد.

تاریخ
٢ روز پیش

به نظر من میتونید از سایت هایی که نظرات رو داخلشون ثبت میکنن چک کنید و میزان رضایتشون رو ببینید . علاوه بر اون میتونید از اینستاگرام بگردید و از پست هایی که انتشار دادن میزان علم و آگاهی اون فرد رو ببینید .

٢١٩
طلایی
٠
نقره‌ای
١٣
برنزی
٤
تاریخ
٢ روز پیش

 تراپی همیشه راه‌حل نیست.

وابستگی بیش از حد: یکی از مشکلات اساسی تراپی اینه که بعضیا بدون فکر کردن به راه‌حل‌های خودشون، کل زندگی‌شونو به دست تراپیست می‌سپارن. در حالی که هدف تراپی این نیست که یه نفر همیشه بهش نیاز داشته باشه.

هزینه‌های بالا: تراپی معمولاً گرونه، مخصوصاً توی ایران که هزینه‌ها سرسام‌آوره. خیلی وقتا آدم می‌تونه با مطالعه، ورزش، مراقبه و ارتباطات سالم هم به نتیجه برسه.

کیفیت نامعلوم: همه‌ی تراپیستا خوب نیستن! بعضیا فقط حرفای کلیشه‌ای می‌زنن و هیچ راه‌حلی ارائه نمی‌دن. بدتر از اون، بعضیاشون اطلاعات علمی به‌روز ندارن و ممکنه بیشتر آدمو گیج کنن.

روانشناسی تجاری‌شده: یه سری از تراپیستا بیشتر از اینکه واقعاً به بیمار کمک کنن، به فکر جیب خودشونن و جلساتو الکی کش می‌دن تا پول بیشتری بگیرن.

 چرا آدم خودش حل نکنه؟

قدرت درونیه، نه بیرونی: انسان همیشه توی تاریخ مشکلاتشو خودش حل کرده. از قدیم، مردم با تجربه، مطالعه، تأمل و صحبت با دوستای قابل‌اعتماد مشکلاتشونو رفع می‌کردن. پس چرا الان باید حتماً یه نفر دیگه بهمون بگه چیکار کنیم؟

زندگی مشکلات داره، باید قوی شد! تراپی ممکنه باعث بشه بعضیا بیش از حد به دنبال "حمایت" باشن و خودشون رو ضعیف ببینن. در حالی که اگه آدم یاد بگیره چطوری با سختی‌ها کنار بیاد، قوی‌تر می‌شه.

بعضی چیزا رو فقط خودت می‌دونی: تراپیستا هرچقدر هم حرفه‌ای باشن، هیچ‌وقت شرایط تو رو ۱۰۰٪ درک نمی‌کنن. فقط خودت به‌طور کامل می‌دونی چی توی ذهنت می‌گذره. پس چرا یکی دیگه باید برات تصمیم بگیره؟

پس چی کار کنیم؟

اگه کسی واقعاً حس می‌کنه مشکل روحی جدی داره و نمی‌تونه به‌تنهایی مدیریت کنه، شاید تراپی کمکش کنه، ولی اصل داستان اینه که هرکسی خودش باید یاد بگیره چطوری مشکلاتشو حل کنه. خوندن کتابای خوب، فکر کردن، نوشتن، ورزش، پیدا کردن آدمای درست برای درد و دل، و حتی گاهی فقط یه پیاده‌روی ساده می‌تونه معجزه کنه. خودتو دست کم نگیر، خیلی از جواب‌ها رو خودت داری! 

اما برای این که سوالت بی جواب هم نمونه، تراپیست حرفه ای ویژگی هایی باید داشته باشه که خیلی از اونا ندارنش حقیقتا. اون ویژگی ها اینان:

1. کمکت کنه استقلال داشته باشی نه این که وابسته ت کنه به جلسات زیاد (شیردوشی زیاد از بیمار و خالی کردن جیبش)

2. کلیشه های زیاد تحویلت نده، حرف های عمومی توی کتابای زرد بهت نگه، اگه قراره اونا رو بگه خب جلسه ای ۵۰۰ تومن نمیدی میری ۱۰۰ تومن میدی اون کتابا رو میخونی. به قیمت ناراحتیت هم که  شده حقیقت های موردنیاز رو بهت بگه، چون هرچقدرم تلخ باشن پذیرش اونا باعث میشه  فرد زودتر درمان بشه یا حتی قوی تر بشه، نحوه ی بیان و انتقال پیام تراپیست خیلی مهمه.

3. اگه حس  کردی نمیتونی خیلی چیزا رو بهش بگی یعنی تراپیست به درد نخوریه، چون ناخودآگاه لحن، ظاهر، نوع نگاه و خیلی از چیزای دیگه باعث شده بهش اعتماد نکنی، پس مهمه که تو رو قضاوت نکنه و ظاهر حرفه ای و مناسب داشته باشه   و این ظاهر رو حرفه ش و نوع رفتارش توجیه کنه نه این که فقط ظاهر خوب داشته باشه و اما بلد نباشه کارش رو انجام بده.

4. تفاوت هست بین نصیحت و تکنیک و راه حل! خیلی از روان شناسا  نصیحت میکنن و  راه حل ارائه نمیدن! مثبت فکر کردن نصیحته ولی ریشه یابی مشکل و حل اون راه حله!

5. علم به روز خیلی اهمیت داره! این که تسلط به علم روز داشته باشه و آپدیت باشه مهمه چون روند درمان رو تسریع میکنه.

مدرک+تجربه+  خوش برخورد بودن  یه مثلثه که برای یه تراپیست ضروریه اما قابل اعتماد نیست! 

اون حرفه ایه اگه:

1. به روان شناسی کلاسیک نچسبیده باشه و  روش های ترکیبی بلد باشه. (چون آدم ها متفاوت هستن و یه روش برای همه جواب نیست).

2. بتونه به بیمار نه بگه!! چیزی که توی دنیای روانشناسا انگار ممنوعه. مثلا اگر بیمار نقش قربانی بازی میکنه و دچار بهم اشنباه از مشکلش هست باهاش همدردی نکنه بلکه بهش بگه نه این مشکل تو نیست و کمکش کنه اون الگو رو بشکنه!

3. خیلیاشون به این کار علاقه ندارن و فقط شغلشونه! مثل بقیه مردم که علاقه ای به شغلشون ندارن!

تراپی برای  افرادی که مشکلات روحی شدیدی دارن به شرط انتخاب درست تراپی میتونه مفید باشه! ولی برای کسی که توانایی حل مشکلات روزمره و سطحی رو نداره و ازشون بت ساخته نه فقط دور ریختن پول و زمانشه! خیلی از مشکلات ما از روتین های روزمره ناشی میشن که با یه تغییر سبک زندگی و یه نمه پوست کلفت شدن درست میشن.

در نهایت به نظرم آدم خودش وقت بزاره برای حل مشکلش بهتره!

"کس نخارد پشت من، جز ناخن انگشت من."

–هیچ‌کس به اندازه خود آدم نمی‌تونه مشکلاتشو حل کنه.

٧٧,٤٤١
طلایی
٣٧
نقره‌ای
١,٥٧٤
برنزی
٥٠٦
تاریخ
٣ روز پیش

انتخاب یک تراپیست یا روانشناس خوب می‌تواند تأثیر زیادی بر روند بهبود و حل مشکلات روانی شما داشته باشد. با توجه به افزایش اقبال عمومی به روان‌درمانی، مهم است که معیارهای یک تراپیست خوب را بدانید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. در اینجا برخی از معیارهای مهم برای انتخاب یک تراپیست خوب آورده شده است:

---

### 1. **تخصص و تحصیلات**
  - **مدرک معتبر**: اطمینان حاصل کنید که تراپیست شما دارای مدرک معتبر در رشته‌های روانشناسی، مشاوره یا روان‌درمانی است. ترجیحاً مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری در این زمینه‌ها داشته باشد.
  - **گواهینامه‌های تخصصی**: برخی از تراپیست‌ها در حوزه‌های خاصی مانند خانواده‌درمانی، زوج‌درمانی، یا درمان اختلالات اضطرابی تخصص دارند. اگر مشکل خاصی دارید، بهتر است به دنبال تراپیستی باشید که در آن حوزه تخصص دارد.

---

### 2. **تجربه کاری**
  - **سابقه کار**: تراپیستی که تجربه کاری بیشتری دارد، معمولاً بهتر می‌تواند با چالش‌های مختلف روبرو شود و راه‌حل‌های مؤثرتری ارائه دهد.
  - **تجربه در حوزه مشکل شما**: اگر مشکل خاصی مانند افسردگی، اضطراب، یا مشکلات زناشویی دارید، بهتر است به دنبال تراپیستی باشید که در آن حوزه تجربه کافی دارد.

---

### 3. **رویکرد درمانی**
  - **روش‌های درمانی**: تراپیست‌ها از روش‌های مختلفی مانند درمان شناختی-رفتاری (CBT)، روان‌تحلیلی، یا درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) استفاده می‌کنند. بهتر است با روش‌های درمانی آشنا شوید و تراپیستی را انتخاب کنید که روش او با نیازهای شما سازگار است.
  - **انعطاف‌پذیری**: یک تراپیست خوب باید بتواند رویکرد خود را با نیازهای شما تطبیق دهد و در صورت لزوم روش‌های درمانی مختلف را امتحان کند.

---

### 4. **مهارت‌های ارتباطی**
  - **گوش دادن فعال**: یک تراپیست خوب باید بتواند به دقت به حرف‌های شما گوش دهد و بدون قضاوت، احساسات و افکار شما را درک کند.
  - **همدلی**: تراپیست باید بتواند خود را جای شما بگذارد و احساسات شما را درک کند.
  - **شفافیت**: تراپیست باید بتواند مفاهیم پیچیده را به زبان ساده توضیح دهد و اهداف درمان را به وضوح بیان کند.

---

### 5. **اخلاق حرفه‌ای**
  - **رازداری**: تراپیست باید به حریم خصوصی شما احترام بگذارد و اطلاعات شما را محرمانه نگه دارد.
  - **بی‌طرفی**: تراپیست نباید قضاوت کند یا ارزش‌های شخصی خود را به شما تحمیل کند.
  - **احترام**: تراپیست باید به شما و تجربیات شما احترام بگذارد و فضایی امن و بدون قضاوت ایجاد کند.

---

### 6. **شیمی شخصیتی**
  - **احساس راحتی**: شما باید در حضور تراپیست احساس راحتی کنید و بتوانید بدون ترس یا نگرانی، احساسات و افکار خود را بیان کنید.
  - **اعتماد**: ایجاد اعتماد بین شما و تراپیست بسیار مهم است. اگر احساس می‌کنید که نمی‌توانید به تراپیست خود اعتماد کنید، ممکن است بهتر باشد به دنبال فرد دیگری باشید.

---

### 7. **بازخورد و پیشرفت**
  - **تعیین اهداف**: یک تراپیست خوب باید به شما کمک کند تا اهداف واقع‌بینانه برای درمان تعیین کنید و پیشرفت شما را ارزیابی کند.
  - **بازخورد منظم**: تراپیست باید به طور منظم بازخورد دهد و شما را در جریان پیشرفت‌هایتان قرار دهد.

---

### 8. **دسترسی و انعطاف‌پذیری زمانی**
  - **زمان جلسات**: تراپیست باید بتواند زمان جلسات را با برنامه شما هماهنگ کند.
  - **دسترسی**: برخی تراپیست‌ها جلسات آنلاین نیز ارائه می‌دهند که می‌تواند برای افرادی که زمان یا دسترسی محدودی دارند، مفید باشد.

---

### 9. **هزینه و بیمه**
  - **شفافیت در هزینه‌ها**: تراپیست باید از ابتدا در مورد هزینه جلسات شفاف باشد.
  - **پوشش بیمه**: اگر بیمه درمانی دارید، بهتر است تراپیستی را انتخاب کنید که تحت پوشش بیمه شما باشد.

---

### 10. **توصیه‌ها و نظرات دیگران**
  - **نظرات مراجعین**: اگر امکان دارد، نظرات دیگران درباره تراپیست را بخوانید یا از دوستان و آشنایان خود توصیه بگیرید.
  - **معرفی از سوی متخصصان**: گاهی اوقات پزشکان عمومی یا روانپزشکان می‌توانند تراپیست‌های خوبی را به شما معرفی کنند.

---

### نتیجه‌گیری:
یک تراپیست خوب باید ترکیبی از تخصص، تجربه، مهارت‌های ارتباطی و اخلاق حرفه‌ای را داشته باشد. مهم‌تر از همه، شما باید در حضور او احساس راحتی و اعتماد کنید. اگر پس از چند جلسه احساس کردید که ارتباط خوبی با تراپیست خود ندارید، جایز است که به دنبال فرد دیگری باشید. درمان یک فرآیند شخصی است و یافتن تراپیست مناسب می‌تواند تفاوت بزرگی در نتیجه نهایی ایجاد کند.

تاریخ
٣ روز پیش

مطالعه + تجربه 

٦٠٣
طلایی
٠
نقره‌ای
٤
برنزی
١١
تاریخ
٣ روز پیش

این چیزی که می‌نویسم پاسخ پرسش شما نیست ولی باید دانست که فرهنگ از هر چیزی ارزنده‌تر است.

 ما نیازی به واژه‌ی تراپیست نداریم  ‌واژه‌ی درمانگر برابر با آن است گرچه واژه‌ی درمانگر مانند تراپیست یک واژه‌ی همه‌گیر است و  برای همه‌ی زمینه‌های درمانی‌ بکار می‌رود.

در زمینه‌ی روانی، درستتر آن است  ‌که از واژه‌ی روان‌درمانگر یا همان روانشناس بهره گرفت.

ببخشید

٤٦,٨٦٨
طلایی
٦
نقره‌ای
٢٣٧
برنزی
٤٨٠
تاریخ
٣ روز پیش

به نظر بنده یک تراپیست و روان شناس خوب اگر وجود داشته باشه ، خودش باید هیچ گونه مشکلی نداشته باشه ، و این غیر ممکن به نظر میرسه ، با توجه به اینکه هیچ انسانی کامل نیست ( نه اینکه نمی تواند کامل باشد ) حتما  خودش هم درگیر مسائل و پرسش هابی ست که راه حل آنرا نمی داند ، تراپیستی مناسب است که مدعی نشود که راه حل مشکل هر مراجعه کننده ای را میداند ، و این موضوع را در ابتدا اقرار کند ،

٥,١١٦
طلایی
٣
نقره‌ای
١٠٣
برنزی
٨٠
تاریخ
٣ روز پیش

سلام!
انتخاب یک تراپیست خوب تأثیر زیادی بر نتیجه‌ی درمان دارد. معیارهای مهم برای انتخاب یک تراپیست خوب شامل موارد زیر است:

۱. تخصص و تجربه
  • داشتن مدرک معتبر در روانشناسی بالینی یا مشاوره
  • تجربه‌ی کافی در حوزه‌ی مشکلاتی که به آن مراجعه می‌کنید (اضطراب، افسردگی، مشکلات روابط و...)
  • تسلط بر روش‌های درمانی مختلف مانند CBT، ACT، روانکاوی و...
۲. مهارت‌های ارتباطی قوی
  • توانایی گوش دادن فعال و همدلانه
  • ایجاد احساس امنیت و راحتی برای مراجع
  • پرهیز از قضاوت و برچسب زدن
۳. رعایت اصول اخلاقی و حرفه‌ای
  • حفظ محرمانگی اطلاعات مراجع
  • پرهیز از تحمیل عقاید شخصی (سیاسی، مذهبی و...)
  • عدم وابسته کردن مراجع به جلسات غیرضروری
۴. توانایی حل مسئله و ارائه راهکارهای علمی
  • استفاده از روش‌های علمی و مبتنی بر شواهد
  • کمک به مراجع برای درک بهتر خود و بهبود مهارت‌های مقابله‌ای
۵. قیمت و شرایط دسترسی مناسب
  • هزینه‌ی منطقی و متناسب با شرایط مراجع
  • امکان دسترسی آسان (حضوری یا آنلاین)
١,٤٠٠
طلایی
٢
نقره‌ای
٤٣
برنزی
٤
تاریخ
٣ روز پیش

پاسخ شما