٠ رأی
١ پاسخ
١٣١ بازدید

لطف کنید شعر صائب را معنی کنید: گر درد طلب رهبر این قافله بودی کی پای ترا پرده خواب آبله بودی؟ 2 زود این ره خوابیده به انجام رسیدی گر ناله شبگیر درین مرحله بودی 3 دل چاک نمی گشت ز فریاد جرس را بیداری ...

٠ رأی
١ پاسخ
٧٩ بازدید

معانی قائل از لغتنامه ها :گوینده، اقرار کننده بخطای خود، معتقد بچیزی مانند قایل بتعدد آلهه. سوال، بر چه اساسی کلمه ی قائل در عبارت ارزش قائل شدن آمده است؟  

٠ رأی
تیک ١ پاسخ
١٢٣ بازدید

سلام دوستان در فرهنگ معین برای کلمه رفق این گونه نوشته شده است: رفق(رِ فْ ) [ ع . ] ۱ - (مص ل . ) مدارا کردن . ۲ - (اِمص . ) مدارا. سوال، با آن که می دانم  (مص . ) یعنی مصدر و این از علامت های اختصاری لغتنامه هاست اما علامت اختصاری (مص ل . ) که در این پرانتز، حرف لام هم آمده است برایم سوال است که این، به چه معناست؟

١ رأی
٣ پاسخ
٩٠ بازدید

لطفاً رابطه ی ادبی ویا تخیلی موکت و ماکت را بیان کنید.

١ رأی
٢ پاسخ
٩٧ بازدید

به طفلی درم رغبت روزه خاستن ندانستمی چپ کدام است و راست (سعدی) به طفلی دَرَم، دَرَم یعنی چه؟ آیا دَرَم یعنی، در هستم؟ لطفاً خود کلمه دَرَم را معنی کنید.مفهوم عبارت به طفلی دَرَم را نمی خواهم بدانم. فقط کلمه دَرَم که چگونه درست شده است و به چه معناست؟

٠ رأی
١ پاسخ
٨٦ بازدید

آیا غیاث به معنای فریادرس و غیث به معنای باران از یک خانواده اند؟ اگر هستند چه رابطه ای بین آنها وجود دارد ویا چرا یکی از دیگری نشأت گرفته است؟

١ رأی
٠ پاسخ
١١٠ بازدید

سلام کسی میدونه نشانه های اختصاری «لغ.» و «سج.» و«قر.»  در لغتنامه ها مخفف و کوته نوشت چه کلمه ای هستند؟ مثل: گهی لعل سفته به پیمانه خورد گهی گوش بر لعل ناسفته کرد . ( نظامی لغ. ) تا جرعه ادیم گو ...

٠ رأی
تیک ١ پاسخ
٦٦٩ بازدید
٠ رأی
١ پاسخ
٨٦ بازدید

بحث،بحث ادبیات است،آیا کلمه میعان با کلمه مایع هم خانواده است؟

٣ رأی
١ پاسخ
١١٠ بازدید

چرا به حجم اضافی، ترافیک می‌گویند؟

١٠ ماه پیش
٣ رأی
٢ پاسخ
١٥١ بازدید

استاد قرائتی می فرماید: ﺷﺐ ﻗﺪﺭ ﻣﻨﺤﺼﺮ ﺑﻪ ﺷﺐ ﻧﺰﻭﻝ ﻗﺮﺁﻥ ﻭ ﻋﺼﺮ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﻧﻴﺴﺖ. سوال، آیا دلیل و استدلال قرآنی برای این سخن وجود دارد؟

١١ ماه پیش
٢ رأی
١ پاسخ
١٣٠ بازدید

استاد قرائتی، ﺷﺐ ﻗﺪﺭ را ﺷﺐ ﺷﻜﺮﮔﺰﺍﺭﻱ ﻭ ﺗﺸﻜﺮ ﺍﺯ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ می داند،  آیا واقعا شب قدر، شب ﺷﻜﺮﮔﺰﺍﺭﻱ ﻭ ﺗﺸﻜﺮ ﺍﺯ خداوند است؟

١١ ماه پیش
٠ رأی
٢ پاسخ
٢٩١ بازدید

...اَللَّهُمَّ إِنَّ عَفْوَكَ عَنْ ذَنْبِي وَ تَجَاوُزَكَ عَنْ خَطِيئَتِي وَ صَفْحَكَ عَنْ ظُلْمِي وَ سَتْرَكَ عَلَي قَبِيحِ عَمَلِي(از دعای افتتاح) ... خدايا بخششت از گناهم، و گذشتت از خطايم، و چشم پوشي ات از تجاوزم، و پرده افكني ات بر كردار زشتم، سوال؛ عفو، تجاوز و صفح چه تفاوتی با هم دارند؟ چرا برای گناه از عفو و برای خطا از تجاوز و برای ظلم از صفح استفاده شده است؟

١١ ماه پیش
٠ رأی
١ پاسخ
١٣٠ بازدید

اَللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ قَلِيلاً مِنْ كَثِيرٍ مَعَ حَاجَهٍ بِي إلَيْهِ عَظِيمَهٍ
وَ غِنَاكَ عَنْهُ قَدِيمٌ وَ هُوَ عِنْدِي كَثِيرٌ وَ هُوَ عَلَيْكَ سَهْلٌ يَسِيرٌ خدايا اندك از بسيار از تو د ...

١١ ماه پیش
١ رأی
١ پاسخ
٦٨٩ بازدید

فراش در ضرب المثل زیر یعنی چه؟ چرا کل موقع آماده شدن آش حضور دارد؟ هر جا آشه کل فراشه

١١ ماه پیش
١ رأی
٢ پاسخ
١٤٨ بازدید

(قِبَلِي) در دعای زیر که مربوط به شب‌های دهه آخر ماه رمضان است یعنی چه و با توجه به معنای آن، لطف کنید دعا را ترجمه کنید. أَعُوذُ بِجَلالِ وَجْهِکَ الْکَرِیمِ أَنْ یَنْقَضِیَ عَنِّی شَهْرُ رَمَضَانَ أَوْ یَطْلُعَ الْفَجْرُ مِنْ لَیْلَتِی هَذِهِ وَ لَکَ قِبَلِی ذَنْبٌ أَوْ تَبِعَهٌ تُعَذِّبُنِی عَلَیْهِ.

١١ ماه پیش
٠ رأی
١ پاسخ
٦٤٦ بازدید

در دعای جوشن کبیر درجایی داریم یا حاکم و در جای دیگر یا قاضی ،فرق حاکم و قاضی در اسامی الهی چیست؟

١١ ماه پیش
٢ رأی
٤ پاسخ
٣٢٦ بازدید

یا وارث (از دعای جوشن کبیر) یا خالق کل شی و وارثه(از دعای جوشن کبیر) خدا وارث است یعنی چه؟  

١١ ماه پیش
١ رأی
٢ پاسخ
١٤٥ بازدید

در زیارت شهدای کربلا در شب‌های قدر داریم: فَجَزَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الإِْسْلاَمِ وَ أَهْلِهِ أَفْضَلَ جَزَاءِ الْمُحْسِنِينَ خدا از سوي اسلام و اهلش،  شما پاداش دهد، برترين پاداش نيكوكاران،  سوال چگونه خدا از سوي( اسلام و اهلش)، به شما پاداش دهد؟ از سوی اسلام و اهلش یعنی چه؟

١١ ماه پیش
١ رأی
١ پاسخ
١٤٩ بازدید

  این عبارت را معنا کنید:تَحقیق مالِلهِند آیا در اصل اینگونه نبوده تَحقیق ما اَلهِند، که بخاطر خوانش تغییر کرده است و اگر چنین است این تکنیک را هم توضیح دهید.

١١ ماه پیش
٠ رأی
١ پاسخ
١٥٤ بازدید

معنای آلایه، در عبارت، آلایه‏ هاى غفلت، چیست؟ چرا معنای درخور این کلمه در فرهنگ دهخدا نیست؟ آیا این کلمه عربی است و اگر عربی است ریشه آن چه کلمه ای است؟ هم خانواده این کلمه چه کلماتی است؟و کلا درباره این کلمه توضیح دهید.

٢ رأی
تیک ١ پاسخ
٥٢٤ بازدید

آیا در عربی مصدر میمی با اسم مفعول ثلاثی مزید تفاوت دارد؟

٢ رأی
١ پاسخ
٣٩٧ بازدید

در دهخدا آمده است:نرگس شهلا. [ ن َ گ ِ س ِ ش َ ] ( ترکیب وصفی ،اِ مرکب ) نوعی از نرگس که به جای زردی در آن سیاهی می باشد. ( غیاث اللغات از مدار ). نرگسی است سفید مایل به سیاهی.  اما در گوگل که ج ...

٠ رأی
١ پاسخ
٢٤١ بازدید

چرا به آدم خسیس ، کاسه سیاه یا سیاه کاسه می گویند؟داستان از چه قرار است؟

٢ رأی
١ پاسخ
١٧٩ بازدید
١ رأی
تیک ١ پاسخ
١٩٥ بازدید