پاسخ‌های سیدحسین اخوان بهابادی (٤)

بازدید
١١٠
١ رأی
٢ پاسخ
٨٩ بازدید

(قِبَلِي) در دعای زیر که مربوط به شب‌های دهه آخر ماه رمضان است یعنی چه و با توجه به معنای آن، لطف کنید دعا را ترجمه کنید. أَعُوذُ بِجَلالِ وَجْهِکَ الْکَرِیمِ أَنْ یَنْقَضِیَ عَنِّی شَهْرُ رَمَضَانَ أَوْ یَطْلُعَ الْفَجْرُ مِنْ لَیْلَتِی هَذِهِ وَ لَکَ قِبَلِی ذَنْبٌ أَوْ تَبِعَهٌ تُعَذِّبُنِی عَلَیْهِ.

١ رأی

واژه " قِبَل" به معنی « جانب و نزد و پیش » می باشد. وقتی واژه قِبَل به یاء متکلم اضافه شود به معنی " جانب من و پیش من" می باشد. پناه می ‏آورم به عظمت وجه کریمت، از اینکه ماه رمضان‏ از من سپری شود، یا سپیده این شبم طلوع کند، و از جانب من گناهی یا نتیجه کاری در نزد تو مانده باشد،که مرا بر آن عذاب نمایی.

٥ ماه پیش
٠ رأی
١ پاسخ
٣٣٥ بازدید

در دعای جوشن کبیر درجایی داریم یا حاکم و در جای دیگر یا قاضی ،فرق حاکم و قاضی در اسامی الهی چیست؟

٢ رأی

واژهای " حاکم و قاضی " در بسیاری از موارد مترداف هستند و در معنایی مشابه یکدیگر استعمال می شوند.  ولی با توجه به معنی لغوی، می توان تفاوت آشکاری بین آنها مشاهده نمود.  قضا به معنی اتمام است ...

٥ ماه پیش
٢ رأی
٤ پاسخ
٢٣٨ بازدید

یا وارث (از دعای جوشن کبیر) یا خالق کل شی و وارثه(از دعای جوشن کبیر) خدا وارث است یعنی چه؟  

٠ رأی

وارث بودن خداوند به این معنی است که همه مالکانِ اشیا در این جهان، عمر محدودى دارند و همه چیزها جز خدا، نابود خواهند شد. از این رو، خدا وارث همه چیز است. البته مالکیّت حقیقی و مطلق، فقط از آنِ خداست و دارایی هاى دیگران، اعتبارى و در طول دارا بودن خداى متعال است و لذا فناپذیر است.

٥ ماه پیش
١ رأی
٢ پاسخ
٩٤ بازدید

در زیارت شهدای کربلا در شب‌های قدر داریم: فَجَزَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الإِْسْلاَمِ وَ أَهْلِهِ أَفْضَلَ جَزَاءِ الْمُحْسِنِينَ خدا از سوي اسلام و اهلش،  شما پاداش دهد، برترين پاداش نيكوكاران،  سوال چگونه خدا از سوي( اسلام و اهلش)، به شما پاداش دهد؟ از سوی اسلام و اهلش یعنی چه؟

٠ رأی

«از سوی» ترجمه ی دقیقی نیست. بهتر است گفته شود «در عوض».  مقصود آن است که در عوض خدمتی که به اسلام و مسلمین نموده اید، خداوند به شما پاداش دهد. 

٥ ماه پیش