پاسخ‌های دکتر محمد هنرپور (٦٠)

بازدید
١٣٥
١ رأی
٤ پاسخ
١١٢ بازدید

از دیدگاه روانشناسی: "دروغ" یک مهارت اجتماعی که افراد بیمار یا غیر عادی مانند " اوتیسمی ها" این مهارت ندارند. از نظر اسلام: "گناه" مخربترین عامل اجتماعی هست  واعتمادرا از جامعه وخانواده وافراد از بین میبره ونظم اجتماعی بهم میزنه ... همه گرفتاریها ریشه است:الکذب.  راه حل چیه؟ ... نگو:"دروغ مصلحتی" راه حل ومفید است. دروغ دروغ است؛ سفید آبی سبز صورتی ... ندارد؛ فقط سیاه است.

٨ ماه پیش
٠ رأی

درود؛ به نظر من راه حل آن نخست: آموزش و تربیت. یعنی یک برنامه و سامانه آموزشی درست و متقن و اساسی از مهد کودک تا دست کم سال آخر متوسطه. دوم: در خانه و خانواده، دروغگویی رواج و آموزش داده نشود. مثلا پد ...

٢ روز پیش
١ رأی
٣ پاسخ
٤٣٦ بازدید

چرا بعضی اعراب به زبان فارسی ، زبان فرانسوی خاورمیانه میگویند ؟

١٠ ماه پیش
١ رأی

درود؛ علاوه بر اختلاف تلفظ حروف مانند «ژ»، «گ»، «پ» و «چ» بین عربی و فارسی، از جنبه دیگری نیز با زبان فرانسوی قابل قیاس است و آن اشعار و شعرای پارسی هستند . همانگونه که زبان فرانسوی در بین زبان‌های لاتین به زبانی لطیف و عاشقانه شهره است.  زبان فارسی مزیت دیگری هم بر فرانسوی دارد و آن سادگی تلفظ و مخارج حروف آن است که تقریبا هیچ زحمتی برای گوینده ندارد. پایدار باشید.

٢ روز پیش
٢ رأی
تیک ٢ پاسخ
٣٠١ بازدید

سلام . استفاده از  واژه ی  "کاندیداتوری" در متن های فارسی  صحیح است ؟واژه جایگزین بهتر برای این واژه چیه ؟

١ سال پیش
٠ رأی

درود؛ می‌توان نوشت: نامزدی، نامزد شدن یا داوطلب شدن. تندرست باشید.

٢ روز پیش
٢ رأی
٣ پاسخ
١٥٥ بازدید

ترکیب هایی مثل  "استمرار جستن" " استغفار جستن "  صحیحه ؟

١ سال پیش
٠ رأی

درود؛ استغفار یعنی طلب بخشش؛ بنابراین استغفار را نمی‌جویند بلکه انجام می‌دهند؛ پس باید گفت: استغفار کردن. ولی در مورد استمرار چون در فارسی معنی آن کمی متفاوت شده بنابراین استمرار جستن درست است. پایدار باشید.

٢ روز پیش
٠ رأی
تیک ٣ پاسخ
٩,٢٨٦ بازدید

املای کدومش درسته ؟ "غَدِقَن"  یا  "غَدِغَن"

١ سال پیش
٠ رأی

درود؛ در فرهنگ‌ها و لغتنامه‌ها این واژه را به صورت «قدغن» رایج‌تر دانسته‌اند. تندرست باشید.

٢ روز پیش
٠ رأی
تیک ٢ پاسخ
١٢٥ بازدید

سلام ایا این ترکیب درسته ؟اگه غلطه چرا ؟ "زنان شاعره "

١ سال پیش
٠ رأی

درود؛ در عربی و برخی زبان‌های دیگر صفت از لحاظ جنسیت و یا تعداد از موصوف تبعیت می‌کند؛ در حالی که در فارسی چنین نیست.  برای نمونه  در انگلیسی گفته می‌شود: «ten students»  ولی در فارسی میگوییم «ده دانشجو» و واژه دانشجو جمع بسته نمی‌شود. همین گونه است که باید گفت «زنان شاعر» و نباید در فارسی«  شاعر» را به صورت مؤنث در عربی آورد. کامیاب باشید.

٢ روز پیش
٠ رأی
تیک ٢ پاسخ
١٨٢ بازدید

سلام  مفهوم واژه  " عَدیمُ النَّظیر"   چیه و چه جایگزین پارسیی داره؟

١ سال پیش
٠ رأی

درود؛ از دو واژه عربی «عدیم» به معنی نیازمند، دیوانه،احمق و مسکین و «نظیر» به معنی مانند و همتا تشکیل شده است. «عدیم» وقتی بر سر اسم می‌آید مفهوم فقدان و نفی می گیرد. «عدیم النظیر» یعنی: بی‌مانند، بی مثال، بی‌همتا و یگانه، سرآمد و  تک. همه این واژگان را به اقتضای گفتار یا نوشتار می‌توان به جای ترکیب«عدیم النظیر» آورد. تندرست باشید.

٢ روز پیش
٢ رأی
تیک ٢ پاسخ
١٨٠ بازدید

سلام ایا به کار بردن کلمه  "مَجهول الهُویه"  در متن فارسی درست است؟

١ سال پیش
٠ رأی

درود؛ اگر به زبان پارسی نوشته‌ای را می نویسیم، لازم است تا جایی که ممکن است واژگان پارسی  را به کار ببریم؛ به ویژه اگر معادل پارسی آن رایج باشد. به سادگی می‌توان گفت و نوشت: ناشناس، گم‌نام و... ح ...

٢ روز پیش
٣ رأی
تیک ٤ پاسخ
٣٣١ بازدید

سلام  ضرب المثل "همه مهربانتر از مادر"  یعنی چی؟

١ سال پیش
٠ رأی

درود؛ دایه مهربان‌تر از مادر مانند: کاسه داغ‌تر از آش !

٤ روز پیش
٢ رأی
تیک ٢ پاسخ
١٩٨ بازدید

این ضرب المثل کنایه : یکی از با م افتاد ، دیگری گردنش بشکست.

١ سال پیش
٠ رأی

درود؛ به این معنی است که شخصی که گناهی نکرده به دلیل کاری که دیگری انجام داده گرفتار شده است. مانند ضرب المثل:«گنه کرد در بلخ آهنگری...به شُشتر (شوشتر)زدند گردن مسگری»!

٤ روز پیش
١ رأی
٢ پاسخ
٨٤ بازدید

کدام فاجعه :"ندانستن"،"دانستن ناروا"،"ندانستن درست"،"گمان دانستن"،"ویدا دانستن"؟ نمیدانی یا نمیدانی که نمیدانی یا درخیال اینکه میدانی!

٨ ماه پیش
١ رأی

درود؛ به گمان من خیال دانستن از همه بدتر است؛ یعنی توهم. چنین کسی  به دنبال دانستن نمی‌رود و  دانایی و آگاهی را نیز از کسی که داناتر است نمی‌پذیرد.

٤ روز پیش
١ رأی
تیک ٤ پاسخ
١٧٦ بازدید

چرا خوانش ه واکه در واژه  نه با واژه های دیگر مانند نامه ، خانه ، دانه ، پایه ، کاشانه ، استفاده ، تئوریزه و ... یکی نیست. مگر نه این است که در همه این واژه ها ه واکه است؟

١٠,٩٣٣
١١ ماه پیش
٠ رأی

درود؛ هم اکنون نیز در تاجیکستان و بعضا در افغانستان چنین واژه‌هایی با فتحه تلفظ می‌شوند. ضمن اینکه واژه «نه» هم در برخی اشعار فارسی به اقتضاء، «نِه» آمده است.

٤ روز پیش
٠ رأی
٢ پاسخ
٨٥ بازدید

یدّبر الامر من السماء الی الارض ثمّ یعرج الیه فی یومٍ کان مقداره الف سنة ممّا تعدون ،  هر روز الهی برابر یک سال است طبق آنچه که ما می‌شماریم ، اگر بگوییم خب پس پانصد سال را دوازده ساعت ، 250 سال ...

٦ ماه پیش
١ رأی

درود؛ یادم می‌آید که مادرم می‌گفت صبر کوچک خدا چهل سال است!

٤ روز پیش
١ رأی
تیک ٢ پاسخ
٨٩ بازدید

در سوره طه ، حضرت موسی وقتی همه مردم و ساحران در صبح روزی در میدان شهر مجموع هستند موسی به ساحران میگوید که شما اول بی اندازید ، وقتی طنابها و عصاهایشان را انداختند ، و اوجٓسٓ موسی فی نفسه خیفتاً ،  این خوف از چه به حضرت موسی روی داد ؟ که الان این طنابها و عصاها میآیند و منو اذیت میکنند ؟ که نمیشه ؟ اگه فکر شکست بهش ترس القا کرده ؟ که بازم نمیشه ؟ پس از چی ترسید حضرت موسی ؟

٥ ماه پیش
٠ رأی

درود؛ ترس پنهانی موسی از این جهت بود که مبادا مردم گول ساحران را بخورند و میان سحر آنها و معجزه موسی تفاوتی نبینند و در نتیجه مأموریت موسی برای امر خدا به انجام نرسد. تندرست باشید.

٤ روز پیش
٠ رأی
تیک ١ پاسخ
٥٧ بازدید

در سوره طه حضرت باری تعالی به موسی میفرمایند که ما به مادرت وحی کردیم آنچه وحی کردیم که نوزاد را در صندوق بگذار و صندوق را به دریا انداز که دریا آنرا به ساحل برد و دشمن من و دشمن او آنرا بگیرد و از خو ...

٥ ماه پیش
٠ رأی

درود؛ می دانید که فرعون بر اساس خوابی که دیده بود دستور داد که همه نوزادان پسر بنی اسرائیل را پیدا کنند و به قتل برسانند. موسی نیز در همین ایام متولد شد. «یوکابد»(مادر موسی) مستأصل شده بود که چگونه نو ...

٤ روز پیش
٢ رأی
تیک ٣ پاسخ
١٣٩ بازدید

زبان حافظ فردوسی مولانا و دیگر شاعران آن زمان  فارسی دری محسوب میشود؟

٨ ماه پیش
٠ رأی

درود؛ لازم به ذکر است که زبان این شعرای بزرگ همگی فارسی دری(مربوط به دربار) است البته در سبکهای مختلف چون خراسانی و عراقی. از سوی دیگر زبان فارسی اگرچه نام آن فارسی یا پارسی است اما متعلق به قوم خاصی ...

٤ روز پیش
٠ رأی
١ پاسخ
٣٧ بازدید

به نظر شما : چه تفاوت‌های محتوایی را می‌توان بین اشعار مولانا و دیگر شاعران بزرگ ایرانی مانند حافظ و سعدی مشاهده کرد؟

١ ماه پیش
٠ رأی

درود؛ می دانید که مولانا و حافظ از شعرا و عرفای بزرگ پارسی‌گو هستند؛ ولی عرفان مولانا عرفان وصل است و عرفان حافظ عرفان حرمان و هجران. در غزلیات حافظ همواره گله و شکایت از هجران و شوق دیدار معشوق موج م ...

٤ روز پیش
٤ رأی
تیک ٤ پاسخ
٤,٦٠٤ بازدید

سلام  تفاوت دیدگاه حافظ و مولانا در داستان حضرت موسی و  کوه سینا  چی بود ؟ حافظ چو رسی به طور سینا ارنی بگو و بگذر تو صدای دوست بشنو، نه جواب "لن ترانی" مولانا  اَرِنی کسی بگوید که تو را ندیده باشد تو که با منی همیشه، چه "تَرَی" چه "لن ترانی"

١ سال پیش
٢ رأی

درود؛ این دو سروده و نیز سروده‌ای دیگر از زبان سعدی همگی ساختگی است که به غلط در فضای مجازی منتشر شده است. اگر دقت کنید نوع واژه ها و سیاق جمله‌ها در این ابیات کاملا نشان می‌دهد که مربوط به زمان حال و دوره معاصر است نه قرون شش و هفت و هشت هجری.

٤ روز پیش
٢ رأی
تیک ٢ پاسخ
٢٠٥ بازدید

سلام به دوستان . معنی ضرب المثل  "سخی دوست خداست ‌"  چیه ؟

١ سال پیش
٠ رأی

درود؛ همانند میهمان حبیب خداست که یعنی مهمان مورد محبت خداوند و دوست اوست؛ جمله سخی دوست خداست هم یعنی انسان بخشنده مورد محبت و دوست خداوند است.

٤ روز پیش
٠ رأی
تیک ٧ پاسخ
٢٠,٤١٢ بازدید

سلام دوستان  شعر  "سیصد گل سرخ یک گل نصرانی "  به چه داستانی اشاره داره؟

١ سال پیش
٠ رأی

درود؛ اضافه می‌کنم: هوارد باسکرویل کشیش معلم امریکایی بود که در جواب کنسول امریکا برای رفتن به کنسولگری و بازگشت به امریکا گفت؛تنها تفاوت من واین مردم محل تولدمان است. سپس به ستار خان پیوست و فرماندهی سیصد نفر از مجاهدین مشروطه را عهده دار شد که همگی در این راه به شهادت رسیدند. لازم به ذکر است که آرامگاه باسکرویل در تبریز و در گورستان ارامنه است.

٤ روز پیش
٠ رأی
٢ پاسخ
٣٩ بازدید

گویند که: فردا شب باشد شب عید، اما امشب بگمان افگند، ابروی کسی ما را! ✏ «آذر بیگدلی»  

١ هفته پیش
٠ رأی

درود؛ ابروی یار را به هلال ماه نو تشبیه کرده است. معنی بیت: می‌گویند فردا شب عید فطر است(هلال ماه را می‌بینند)  ولی با دیدن هلال ابروی یار گمان کردم که امشب شب عید است. کامیاب باشید.

١ هفته پیش
٠ رأی
٢ پاسخ
٣٢ بازدید

تا باغ همی رفتم، هر روز ببوی گل گم شد در باغ امروز، از بوی کسی ما را! ✏ «آذر بیگدلی»  

١ هفته پیش
٠ رأی

درود؛ معنی بیت: هر روز با دنبال کردن بوی گلها به باغ می‌رفتم(باغ را پیدا می‌کردم) اما امروز بوی کسی به مشامم رسید که در باغ را گم کردم.(در چشم من در باغ گم شد به دلیل بوی خوش کسی که به من رسید و بوی گلها را تشخیص ندادم). پایدارباشید.

١ هفته پیش
٠ رأی
تیک ٢ پاسخ
٣١٦ بازدید

معنی عبارت  استماع گواهی گواهان چیست

١ سال پیش
٠ رأی

درود؛ یعنی «شنیدن شهادت شاهدان». جالب است که معادل فارسی شهادت و شاهدان را آورده اند ولی برای گوش دادن و شنیدن همان واژه«استماع» به کار رفته است. می‌توان گفت: شنیدن گواهی گواهان. تندرست باشید.

١ هفته پیش
١ رأی
تیک ٤ پاسخ
١٦٥ بازدید

ایا منظور از  حلاج  در بیت  فرو ناید سر مردان به نامرد اگر دارم کشند مانند حلاج منصور حلاجه ؟

١ سال پیش
١ رأی

درود؛ منظور «حسین بن منصور حلّاج» از صوفیان و عرفای مشهور قرن سوم هجری قمری است. که به واسطه سخنانش از طرف برخی متعصبین تحمل نشد و به دار آویخته شد.

١ هفته پیش
٠ رأی
تیک ٣ پاسخ
١٣١ بازدید

منظور از کلمه ی  "جاه"  در بیت  من جاه دوست دارم کآزاده زاده‌ام آزادگان به جان نفروشند جاه را

١ سال پیش
١ رأی

درود؛ در اینجا «جاه» به معنی «شرف و عزت» است. در واقع معنی مثبت دارد. امروزه برای ما «جاه طلبی» صفتی است که جنبه منفی دارد ولی در گذشته با توجه به معنی «جاه» که عرض کردم اینگونه نبوده است. پیروز باشید.

١ هفته پیش
١ رأی
تیک ٣ پاسخ
٩٧ بازدید

 منظور از " متاع من" در بیت زیر چیه ؟ جایی روم که جنس وفا را خرد کسی    // نام متاع من به زبان آورد کسی

١١ ماه پیش
١ رأی

درود؛ «متاع» به معنی «کالا» است. معنی بیت: به مکانی بروم که کالای وفاداری را کسی خریدار باشد و نام این جنس و کالای مرا (که وفاداری باشد) دست کم بر زبان آورند(خریدار داشته باشد). کامیاب باشید.

١ هفته پیش
٠ رأی
٢ پاسخ
٦٥ بازدید

حافظ چه نالی گر وصل خواهی خون بایدت خورد درگاه و بیگاه  لطفاً معنی این بیت ؟ درگاه و بیگاه؟ 

٥ ماه پیش
١ رأی

درود؛ «گاه و بی‌گاه» یعنی وقت و بی‌وقت.«در »حرف اضافه است و این واژه را نباید «درگاه» خواند. بلکه جدای از واژه «گاه» به معنی وقت است. «خون بایدت خورد در   گاه و بی‌گاه»: باید وقت و بی‌وقت خون جگر بخوری.    تندرست باشید.

١ ماه پیش
٣ رأی
٢ پاسخ
١٥٩ بازدید

آیا منظور دانشوران  هستند؟

١ سال پیش
٠ رأی

درود؛ باید دید در جمله به چه صورت به‌کار رفته است.  در  زیارت جامعه کبیره می خوانیم :«... وَ خَزَنَةَ لِعِلْمِهِ وَ مُسْتَودِعا لِحِكْمَتِهِ وَ تَراجِمَةً لِوَحْيِهِ ...» یعنی : «و گنجينه دا ...

١ ماه پیش
١ رأی
٥ پاسخ
١٩٧ بازدید

در بیت حدیث طول امل را نمود زلف تو کوته _  _که هرکه جُست بلندی در اوفتاد به پستی در این بیت شعر  قاآنی منظور از حدیث طول امل چیست ؟ آیا حدیث خاصیه که من نشنیدم تاحالا ؟

١ سال پیش
٠ رأی

درود؛ طول امل به معنی آرزوهای دور و دراز یا جاه طلبی بی حد و حصر است که در روایات معصومین بسیار از آن نهی شده و عاملی برای گمراهی قلمداد شده است. احادیث در این مورد کم نیست. پاینده باشید.

١ ماه پیش
١ رأی
٣ پاسخ
٢١٥ بازدید

توی حنجره‌ ام سکندری نیست منظور از سکندری چیست؟

١ سال پیش
١ رأی

درود؛ سکندر یعنی اسکندر همان جنگجوی معروف. اما «ی» اینجا «ی» نکره است. پس معنی جمله می‌شود: در گلوی من اسکندری وجود تدارد. یا جرأت فریاد زدن ندارم. کامیاب باشید.

١ ماه پیش
١ رأی
٢ پاسخ
١٦٧ بازدید

پنداشتی با زبان بی زبانی میخواهد عرض تبریک تهنیت کند لطفا معنای این جمله رو بگین 

١ سال پیش
٠ رأی

درود؛ زبان بی زبانی یعنی منظور خود را بدون حرف زدن به مخاطب فهماندن. معنی جمله فوق اینست : انگار  می‌خواهد بدون حرف زدن، تبریک و تهنیت بگوید. تندرست باشید.

١ ماه پیش
٢ رأی
٤ پاسخ
٩٥٦ بازدید

یه اسم واسه پخش لوازم آرایشی میخوام که با حرف گرافی باشه  اول یا آخرش هم فرق نداره  مثل آروماتیک به معنی معطر  اسم همه پخشا الان تکرار ی شدن   انگارهمش بین ۱۰ تا گزینه باید انتخاب کرد

١ سال پیش
٠ رأی

درود؛ گرافی ریشه یونانی دارد و به معنی نوشتن و به اصطلاح امروز، ثبت کردن است. فتوگرافی : ثبت عکس؛  ژئوگرافی(جغرافی): نوشتن یا ثبت صفات و پدیده‌های زمین. چطور است از پیشوند یا پسوندی به معنای آراستن که فارسی هم هست استفاده کنید؛ مانند«تن‌آرا». کامیاب باشید.

١ ماه پیش
١ رأی
تیک ٢ پاسخ
٢,٤٨٢ بازدید

معنی ضرب المثل   "  «کور کور را میجوره آب گودال را.»"

١ سال پیش
٠ رأی

درود؛ یعنی هر پدیده‌ای هم‌سنخ خود را می‌جوید و می‌خواهد. مشابه: « دیوانه چو دیوانه ببیند خوشش آید» . تندرست باشید.

١ ماه پیش
٢ رأی
٤ پاسخ
١,٤٠٠ بازدید

مفهوم کنایی ایمن ضرب المثل چیه ؟  «استخری که آب نداره، این همه قورباغه می‌خواد چه کار؟»

١ سال پیش
٠ رأی

درود؛ این ضرب‌المثل کنایه از پرداختن به فرعیات و غافل شدن از اصل است یا توجه به حواشی و نادیده گرفتن متن. مشابه آن هم این ضرب‌المثل را داریم : «آفتابه لگن هفت دست؛ شام و ناهار هیچی». مانند آنکه بشقابی را که غذا در آن نیست دائم تزئين کنند.

١ ماه پیش
١ رأی
تیک ٢ پاسخ
٩٢ بازدید

منظور فردوسی شاعر گرانقدر از این بیت چیست ؟  ابرده و دو هفت شد کدخدای  گرفتند هر یک سزاوار جای ، 

١ ماه پیش
٢ رأی

درود؛ این بیت و ابیات قبل و بعد آن در  وصف آفرینش عالم گفته شده است؛ یعنی : بر ده و دو ( منظور دوازده برج فلکی است) هفت (منظور هفت اختر یا هفت سیاره است) سروری و برتری یافت. یعنی دوازده برج فلکی ...

١ ماه پیش
٢ رأی
تیک ٦ پاسخ
٧٦١ بازدید

دموکراسی با دموکرات چه فرقی داره ؟؟!؟

٤٩٩
١ سال پیش
٠ رأی

درود ؛ ریشه این واژه، یونانی و مرکب است از دو واژه «دموس» به معنی «مردم» و «کراتوس» به معنی «حکومت» اجمالا «دموکراسی» یعنی «حکومت مردم» در حالی که «دموکرات» به معنی شخص یا گروه و حزبی است که معتقد به دموکراسی است یا خط مشی آن بر اساس دموکراسی است. به طور خلاصه؛ دموکراسی یعنی مکتب حکومت مردم و دموکرات کسی است که به این مکتب معتقد است.

١ ماه پیش
٣ رأی
تیک ٣٣ پاسخ
٥,٧٤٩ بازدید

کسی میتونه یک بیت شعر برای  موضوع  "هر چی بکاری همونو بر میداری " مثال بزنه ؟

١ سال پیش
٠ رأی

درود؛ دهقان سالخورده چه خوش گفت با پسر کای نور چشم من به جز از کِشته نَدرَوی «حافظ»

١ ماه پیش
٢ رأی
٣ پاسخ
٧٧ بازدید

زندگی می کشد آخربه کجاکارت را بایدازدورتماشابکنی یارت را روزدیدارخودت رابه ندیدن بزنی شب ولی دوره کنی لحظه دیدارت را عاشقش باشی و تا عشق، خریدارت شد دور سازی خودت از خویش خریدارت را دوستش داشته باشی و نبیند هرگز «دوستت دارم» در سینه گرفتارت را

١ ماه پیش
١ رأی

درود؛ منظورتان چهار مصرع آخر است؟ چون کل شعری که درج کرده‌اید چهار بیت است. در ابتدای شعر؛ به طور خلاصه؛ می‌گوید: زندگی کارت را به جایی رسانده که ناچاری یارت را از دور تماشا کنی و او نداند و خودت را ب ...

١ ماه پیش
٠ رأی
تیک ٢ پاسخ
٢٣٧ بازدید

با اين ريش ميخواهي بري تجريش ؟

٣ ماه پیش
١ رأی

درود؛  این ضرب المثل را از دو وجه می‌توان تفسیر کرد. نخست:  سر و وضع و ظاهر کسی با  مکان و فضایی که قصد رفتن به آن را دارد مناسب و متناسب نباشد.   دوم : امکانات مالی و یا توانایی ج ...

٣ ماه پیش
١ رأی
تیک ٤ پاسخ
٢٦٢ بازدید

مدیریت عامل مدیر عامل نگارش متن نامه

٣ ماه پیش
١ رأی

درود؛ برخی واژه‌ها و عبارت‌ها به صورت غلط مصطلح درآمده است. از نظر نگارشی «مدیریت عامل» نادرست است؛ زیرا مدیریت، مصدر و به معنای اداره کردن است. بنابراین مدیریت عامل یعنی اداره کردن عامل!  اگر بگ ...

٣ ماه پیش
١