پیشنهادهای علی باقری (٣٩,٦٨٦)
قسمت استفن ( Steffen house ) :[صنعت قند]قسمتی از کارخانه که در آن فرآیند قند گیری از ملاس به روش استفن انجام می شود.
فرآیند استفن ( Steffen process ) :[صنعت قند]فرآیندی برای باز یافت و استخراج قند از ملاس با اضافه کردن اکسید کلسیم یا هیدروکسید کلسیم به ملاس.
لیکور استاندارد ( Standard liquor ) :[صنعت قند]به عنوان ماده اصلی که برای پخت در پخت یک و یا خوراک دادن در پخت یک استفاده می شود.
گرم کننده ( Scalder ) :[صنعت قند]دستگاهی است که عمل گرم کردن را انجام می دهد.
صابونی شدن ( Saponify ) :[صنعت قند]هیدرولیز یا واکنش با آب . به طور اختصاصی واکنش بین یک اسید چرب و یک ماده قلیایی که منجر به ایجاد صابون می شود.
اشباع شده ( Saturated ) :[صنعت قند]در شیمی آلی منظور از ترکیباتی است که در ساختار آنها اتصالات بین کربنها شامل اتصال دو گانه و سه گانه نبوده و اتصال ...
کیک ساکارات ( saccharate ) :[صنعت قند]قشری از رسوبات که در فرآیند استفن توسط صافی ( صافی خلا ) جداسازی می شود.
ساکاریمتر - ساکاروز سنج ( saccharimeter ) :[صنعت قند]دستگاه پلاریمتر یا پلاریسکوپ که به جای درجه انحراف نور پلاریزه بر اساس درصد ساکارز طراحی شده و ب ...
سنگ گیر ( Sand catcher ) :[صنعت قند]ابزاری برای جداسازی شن و خاک از جریان یک مایع.
رفراکتومتر ( refractometer ) :[صنعت قند]دستگاهی که ضریب شکست را در محلولها اندازه گیری می کند و با توجه به رابطه ای که بین ضریب شکست یک محلول و کل مو ...
پسآ ب ( run - off ) :[صنعت قند]مایعی که از ماسکویت یا ماگما در اثر سانتریفوژ کردن، جداسازی می شود.
شربت خام raw j uice ) ) :[صنعت قند]شربت استخراجی از چغندر قند در دیفیوزر که گذشته از قند، حاوی مواد ناخالصی است و باید تصفیه شود.
ماده احیاءکننده ( reducing substance ) :[صنعت قند]در صنایع تولید شکر معمولا این واژه در مورد قندهای احیا کننده مانند قند انورت استفاده می شود که توان ...
ماسکویت یا پختمایه ( Massrcuite ) :[صنعت قند]مخلوطی از کریستالهای شکر درون پس آب یا شربت کریستال نشده که در پایان مرحله طباخی در دیگهای پخت حاصل می ش ...
ملانوئیدین ( Melanoidin ) :[صنعت قند]مواد رنگی که در اثر واکنشهای ترکیبی بین قندهای احیا کننده و ترکیبات آمین دار بوجود می آیند.
درجه خلوص ( purity ) :[صنعت قند]نسبت درصد ساکارز ( پلاریزاسیون ) به درصد ماده خشک ( بریکس ) ضربدر صد.
آهک زنی اصلی ( main liming ) :[صنعت قند]وارد کردن آهک زیاد به شربت به منظور رسوب دادن ناخالصیها.
مارک ( Mark ) :[صنعت قند]ترکیبات غیر محلول موجود در ریشه چغندر.
آهک ز نی ( liming ) :[صنعت قند]زدن شیر آهک به شربت خام ، به عنوان مرحله ای از تصفیه.
ماگما ( magma ) :[صنعت قند]مخلوطی از کریستال و شربت.
آنزیم اینورتاز ( Invretase ) :[صنعت قند]آنزیمی که شکستن ساکارز را به اجزا تشکیل دهنده آن یعنی گلوکز و فروکتوز کاتالیز می کند.
قند اینورت - قند انور ت ( invert sugar ) :[صنعت قند]مخلوطی از قند گلوکز و فروکتوز که به میزان یکسان از هیدرولیز قند ساکارز بوجود می آیند.
قالب های تیغه ( knife blocks ) :[صنعت قند]قالبهای استیل که تیغه هایی بر آن نصب شده و در دستگاه تولید خلال قرار می گیرند.
هیدرومتر ( hydrometer ) :[صنعت قند]دستگاهی که با غوطه ور سازی آن در یک مایع، وزن مخصوص آن را میتوان تعیین کرد.
سختی ( Hardness ) :[صنعت قند]مواد حل شده در یک محلول ( آب ) مانند نمکهای کلسیم و منیزیم.
تانک گاززنی ( Gassing tank ) :[صنعت قند]دستگاهی که در آن عمل کربناسیون یا زدن گاز کربنیک به شربت انجام می گیرد.
شکر دانه ای - شکر کریستال ی ( greanulated sugar ) :[صنعت قند]شکر کریستالی دارای کیفیت مناسب برای فروش.
دستگاه شستشوی گاز ( gas washer ) :[صنعت قند]دستگاهی که برای جداسازی مواد جامد و ذرات معلق در گاز کربنیک تولیدی در کوره آهک بکار می رود.
دانه بندی ( grain or graining ) :[صنعت قند]پدید آمدن هسته های اولیه کریستال در پایه پخت.
فتومتربا شعله ( flame photometer ) :[صنعت قند]نوعی فتومتر که وجود یک ماده را با توجه به رنگ شعله ای که ماده در آن تزریق شده، اندازه گیری می کند.
آب کانال چغندر ( flume water ) :[صنعت قند]آب مصرفی برای انتقال چغندرها در کانال حمل چغندر.
محلول فهلینگ ( fehling solution ) :[صنعت قند]محلولی شامل سولفات مس و محلولهای قلیایی تارتارات که به عنوان واکنشگر در آزمایشهای قندها بکار می رود.
کیک صافی ( filter cake ) :[صنعت قند]مواد جامدی که در حین فرآیند صاف کردن درپشت صافی به صورت قشری باقی می مانند.
انتالپی ( Enthalpy ) :[صنعت قند]مجموع انرژی داخلی و حاصلضرب فشار در حجم مخصوص.
درینک - خوراک ( Drink ) :[صنعت قند]مایعی حاوی قند که حین فرایند طباخی به محتویات دیگ پخت ( ماسکویت ) اضافه می شود
تخلیه پخت ( dropping the strike ) :[صنعت قند]خالی کردن محتویات دیگ پخت ( ماسکویت ) پس ازپایان مرحله طباخی
پلاریزاسیون مستقیم ( direct polarization ) :[صنعت قند]درصدساکارز که با استفاده ازپلایمتر به طور مستقیم اندازه گیری و تخمین زده می شود.
کشش وزنی شربت خا م ( draft ) :[صنعت قند]درصد وزنی شربت خام تولید شده نسبت به خلال ورودی به دیفیوزر.
انتشار یا دیفیوژن - دیفوزیون ( Diffusion ) :[صنعت قند]مرحله شربت گیری یا استخراج قند از سلولهای خلال چغندر یا قطعات نیشکر با استفاده از اختلاف غلظت ب ...
دناتوره شدن ( Denaturation ) :[صنعت قند]تغییر ساختمان و ساختار پروتئنها در اثر عواملی مانند دما و اسید .
خاک دیاتومه ( Diatomaceous earth ) :[صنعت قند]ماده ای سیلیسی است که به عنوان کمک صافی کاربرد دارد . این ماده از بقایای اسکلت جلبکهای تک سلولی دریایی ...
دیفیوزر - دیفوزر ( Diffuser ) :[صنعت قند]دستگاهی که با استفاده از اختلاف غلظت و خاصیت انتشار ، عمل استخراج مواد قندی را از خلال چغندر قند و یا قطعات ...
سیکلون ( Cyclone ) :[صنعت قند]دستگاهی است که به طور مکانیکی ذرات جامدی را که همراه با جریان هوا ( جریان گاز ) است ، جداسازی می کند . وقتی جریان هوا و ...
دفکو یا کربناسیون ( Defco - carbonation ) :[صنعت قند]روشی برای شربت خام که در آن آهک زنی و زدن گاز کربنیک به شربت به طور همزمان انجام می شود.
کریستالیزر ( Crystallizer ) :[صنعت قند]مخزنی که در زیر دیگ پخت قرار دارد و پس از پایان مراحل طباخی در دیگ پخت، محتویات دیگ یعنی ماسکویت در آن تخلیه م ...
تبلور - کریستالیزاسیون ( Crystallization ) :[صنعت قند]تبدیل کردن قند محلول به کریستال.
کلوخه یا توده ( Conglomerate ) :[صنعت قند]تجمعی از کریستالها که در کنار هم رشد کرده و بهم ملحق شده اند.
خلال ( Cossettes ) :[صنعت قند]نوار باریکی از چغندر که با استفاده از دستگاه آسیاب خلال یا خلال کننده ( slicer ) تهیه می شود.
تقطیر کننده - کندانسور ( condenser ) :[صنعت قند]دستگاهی که برای تقطیر کردن بخار به کار می رود و معمولا در آن از جریان آ ب به عنوان عامل سرد کننده بخا ...
آب کندانسور ( condenser water ) :[صنعت قند]مخلوطی از آب کندانس شده و آب سرد کننده که از کندا ن سور خارج می شود .