پیشنهادهای علی باقری (٤٠,٧٦٣)
بوی شیر از لب کسی آمدن: استعاره است تمثیلی به معنی ”بسیار کم سن و سال بودن “ همی از لبت شیر بوید هنوز، که زد بر کمانِ تو، از جنگ توز؟ نامه ی باستان ...
توز tooz در زبان آذری می شود غبار و خاکی که به هوا بر می خیزد. " توزْ تورْپاق" ترکیبی هست که معادل آن در فارسی می شود" گرد و خاک"
کیوان: ستاره ی زحل، فلک هفتم دکتر کزازی در مورد این واژه می نویسد: > نامه ی باستان ، ج ۳ ، داستان سیاوش ، دکتر کزازی ۱۳۸۴، ص ۳٠۱. 》
پناهیدن: به یزدان پناهید و ز او جُست بخت بدان، تا بیاراید آن نو درخت دکتر کزازی در مورد این واژه می نویسد: > دکتر کزازی واژه ی " ریختار" را در نوشت ...
مصدر برساخته: مصدر جعلی دکتر کزازی " مصدر برساخته" را در نوشته های خود به جای " مصدر جعلی " بکار برده است. نامه ی باستان ، ج ۳ ، داستان سیاوش ، دکتر ...
گریم زیبایی ( اصطلاح آرایشی و زیبایی ) گریم زیبایی مبحثی مهم و جالب در دنیای آرایشی می باشد. این لاین از زیبایی با استفاده از فوندانسیون و تکنیک سایه ...
میکاپ ( اصطلاح آرایشی و زیبایی ) به زبان ساده یعنی آرایش و زیباتر کردن نقاط مختلف چهره که به وسیله رنگ ها و فون های آرایشی انجام می شود. هدف از این ت ...
کابوکی بِراش Kabuki Brush ( اصطلاح آرایشی و زیبایی ) : براش آرایشی با سر انبوهی که برای زدن پودر تثبیت کننده مورد استفاده قرار می گیرد. براش آرایشی ...
دِکولتاژ Decolletage ( اصطلاح آرایشی و زیبایی ) قسمت بالایی گردن خانم ها برای دوختن لباس را می گویند. این اصطلاح به فرانسوی "دِکُلته" هم گفته می شود ...
کات کریس Cut Crease ( اصطلاح آرایشی و زیبایی ) استفاده از سایه ی چشم در قسمت اتصال پلک به استخوان چشم برای داشتن ظاهری دراماتیک. تکنیکی که در آن خط ...
کانتور Contour :استفاده از آرایش و گریم برای ایجاد تصور ( توهم ) ترکیب و خصوصیات اجزای صورت. تکنیکی که برای خلق یا بیشتر کردن خصوصیات و ترکیب بندی ص ...
واترلاین Waterline : قسمت داخلی هر پلک که مرطوب است و به مجرای اشک نزدیک است را واترلاین می گویند. برای دادن معنی و ظاهری درست به هر مدل آرایش، این ق ...
تایت لاین Tightline : پر کردن ریشه مژه ها و فاصله ی بین آن ها از روی پلک به کمک یک خط چشم برای بهتر و پرتر نشان دادن مژه ها. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی ...
استروبینگ Strobing : زدن هایلایت به قسمت هایی از صورت برای داشتن درخششی شبنم طور که به طور طبیعی نور خورشید به آن ها برخورد می کند. ( اصطلاح آرایشی و ...
استیپلینگ Stippling : زدن فونداسیون مایع به صورت حرکات نقطه نقطه برای داشتن پوستی قلم بادی طور ( Aribrushed like ) . این تکنیک باعث محو شدن هرگونه بد ...
روغن گندم ( Wheat germ Oil ) : در محصولات آرایشی طبیعی یافت می شود و به جوانسازی سلول های پوست کمک می کند. همچنین حاوی مقادیر زیادی از ویتامین E نیز ...
توکوفرول ( Tocopherol ) : نام دیگر ویتامین E حل کننده ی چربی است که به پوست کمک می کند پروسه ی تولید را پویا نگاه دارد. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )
تارتاریک اسید ( Tartaric Acid ) : از سیب گرفته می شود و برای بهبود بافت و ساختار پوست مناسب است. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )
تارتاریک اسید ( Tartaric Acid ) : از سیب گرفته می شود و برای بهبود بافت و ساختار پوست مناسب است. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )
سورفاکتانت ( Surfacatant ) : ترکیب موثری - اثر بخش - از آب و روغن را می گویند. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )
بلوکه کننده ی خورشید ( Sunblock ) : لوسیونی است که امواج فرابنفش خورشید را بلوکه کرده و مانع رسیدن آن به پوست می شود. ( بسیار قوی تر از ضدآفتاب عمل م ...
سالیسیلیک اسید ( Salicylic Acid ) : برای درمان اگزما ( Exzema ) به کار می رود و لایه هایی از پوست را در خود حل می کند. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )
شی باتر ( Shea Butter ) : روغنی است که از هسته ی درخت شی ( Shea ) گرفته می شود و در لوسیون هایی برای نرمی، لطافت و آبرسانی به پوست استفاده می شود. ( ...
رتینول ( Retinol ) : یکی از نام های ویتامین A بوده که به کاهش چین و چروک و بهبودی آکنه کمک می کند. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )
فتوسنسیتیویتی ( Photosensitivity ) : یکی از موقعیت های پوستی است که در آن خارش و درد به دلیل استفاده یا خوردن یک ماده یا غذای خاص، در روی پوست و زیر ...
فیتوکازمتیک ( Phytocosmetic ) : محصولات آرایشی زیبایی هستند که بر پایه و موادی گیاهی ساخته شده اند. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )
پانتنول ( Panthenol ) : یا ویتامین B5 که در مرطوب کننده ها استفاده می شود. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )
گل ختمی ( Mallow ) : ماده ی نرم کننده ی گیاهی که به کاهش التهابات، خطوط سن و آماس کمک می کند. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )
ملانین ( Melanin ) : نقاط تیره در پوست و مو را می گویند. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )
مالیک اسید ( Malic Acid ) : از میوه های خام مانند سیب، خانواده ی گیلاس و گوجه فرنگی بدست می آید و مانند عامل گلیکولیک عمل می کند. ( اصطلاح آرایشی و ز ...
لانولین ( Lanolin ) : ماده ای چرب است که از پشم گرفته می شود، هم مرطوب کننده و هم غلیظ کننده است و از طرفی هم به خوبی آب را جذب می کند. ( اصطلاح آرای ...
شیرین بیان ( Licorice ) : ماده ای طبیعی ( البته نه مدل خوردنی آن ) است که برای درمان آکنه و نرم کردن پوستی که از آلرژی آسیب دیده است بکار می رود. ( ا ...
کوجیک اسید ( Kojic Acid ) : برای روشن کردن پوست استفاده می شود. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )
لاکتیک اسید ( Lactic Acid ) : ماده ای طبیعی در بدن است که پوست را مرطوب می کند. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )
کاریته ( Karite ) : ماده ای طبیعی که باعث حفظ سلامت پوست می شود. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )
کراتین ( Keratin ) : ماده ای طبیعی است که حالت ارتجاعی ناخن ها و مو را حفظ می کند. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )
هایپر پیگمنتیشن ( Hyperpigmantation ) : مدلی است که با استفاده از اشعه فرابنفشی که از خورشید می گیرد باعث تیره شدن پوست می شود. ( اصطلاح آرایشی و زیب ...
هیدرات ( Hydrate ) : آبرسانی، وقتی به پوست آبرسانی می کنید، در واقع آن را مرطوب می نماید. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )
هیدروکوئینون ( Hydroquinone ) : ترکیبی کریستالی و سفید است که در محصولات مراقبت از پوست برای سفید کردن استفاده می شود. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )
گلیکولیک پیل ( Glycolic Peel ) : روشی است که به کمک آن سلول های مرده را از سطح پوست جدا می کنند. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )
هومستانت ( Humectant ) : ماده ای است که به حفظ کردن رطوبت کمک می کند. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )
گلیسیرین ( Glycerin ) : در مرطوب کننده ها پیدا می شود و نگه دارنده ی ذرات آب در کنار هم است. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )
گل مغربی ( Evening Primrose ) : یک ماده ی طبیعی است که به عنوان تونر و مرطوب کننده استفاده می شود. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )
اکسفولیت ( Exfoliate ) : وقتی که پوست را اکسفولیت می کنید، یعنی در واقع لایه های پوست های مرده را از آن جدا می سازید. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )
استتیشن ( Esthetician ) : به شخصی گفته می شود که خدمات زیبایی، آرایش مانند آرایش صورت، مانیکور و پدیکور را ارائه می دهد. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )
اپیلاسیون ( Epilation ) : به فرایند زودودن موهای زائد از ریشه گفته می شود. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )
امولیانت ( Emollient ) : ماده ای که برای نرم و لطیف کردن پوست بکار می رود. ( اصطلاح آرایش و زیبایی )
امولسیفیر ( Emulsifier ) : ماده ای که به محصولات اضافه می شود تا غلظت آن ها را افزایش دهد. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )
الکترولیز ( Electrolysis ) : استفاده از دستگاه الکترولیز که با جرقه الکتریکی ریشه ی موهای زائد را از بین می برد. ( اصطلاح آرایش و زیبایی )
اکیناسه ( Echinacea ) : یک ماده ی طبیعی برای کاهش نشانه های سرماخوردگی یا آنفولانزا است که در برخی از محصولات مراقبت پوستی برای از بین بردن خارش پوست ...