دیکشنری
جدیدترین پیشنهادها
نیست دستوری بدین جا قرعِ باب جز امید ، اللهُ اعلَم بالصّواب ( مثنوی مولانا )
تپه های ریگزار
کوفتن درب ، در زدن ، دَقُّ الباب
دستگاهی است که مخترعش لارنس اسپری آمریکایی است . و برای جهت یابی هوایی به کار می رود و به نام مخترعش نامیده می شود. سال 1912 این دستگاه ساخته شد و ا ...
گر بگویم شرح نعمت های قوم که زیادت می شد آن یوماً به یوم مانع آید از سخن های مهم انبیا بردند امرِ فَاستَقِم ( مثنوی معنوی )
جدیدترین ترجمهها
جدیدترین پرسشها
روی یه کارتن محصولات یه کالایی نوشته بود. Rasage به انگلیسی یعنی چی ؟
هر چیزی تویکیهان ، طبیعت ، بدن یه رفت داره یه برگشت : _ هر غذا خوردنی یه دفع کردن داره . _ هر ستاره ای که بدنیا میاد ما به اِزاش یه سیاهچاله داریم که ممکنه روزی اون ستاره &n ...
میدونیم که منظور از آب حیوان آب زندگانی جاویده . چرا این اسم رو روش گذاشتن ؟ آیا داستان خاصی داره ؟ یا جمع کلمۀ حیوة عربی ست ؟
در بیت حدیث طول امل را نمود زلف تو کوته _ _که هرکه جُست بلندی در اوفتاد به پستی در این بیت شعر قاآنی منظور از حدیث طول امل چیست ؟ آیا حدیث خاصیه که من نشنیدم تاحالا ؟
ضرب المثل « فلان چیز به قام سگ نمیارزه » « قامِ سگ » یعنی چی؟
جدیدترین پاسخها
توی شعر مولانا،ان سو مرو این سو بیا، قسمت« من ابوهویره آمدم » یعنی چی؟ ابوهویره به چی معروف بوده و اینجا این به چه معنیه؟
ابوهریره «هر روز» به خدمت مصطفی صلی الله علیه میومد ؛ پیامبر بهش فرمود : « زُرنی غِبّاً، تَزْدَد حُبّاً . یعنی هر روز نیا تا محبت زیاد شود». مولانا گفته من بوهریره آمدم . یعنی هر چ ...
پیر ما گفت خطا بر قلم صنع نرفت آفرین بر نظر پاک خطاپوشش باد
(چون نیک بنگری) ذره ای اشتباه در آفرینش نخواهی دید . ولی از طرف دیگر هر خبط و خطایی که در «رفتار و عملکرد» آفریده های خدا میبینی ، توسط صفت ستاریِ حق پوشیده میشه . تا سر انجام ...
پرداختن ، تسویه ، استقرار یافتن ، قرار گرفتن ، نشستن ، نظر گماشتن
انواع تضاد ها رو توضیح بدید و در بیت "لباسی دوختم بر قامت دل /ز پود محنت و تار محبت" چه نوع تضادی به کار رفته است؟
لباس دیدنیه . و دل آدم که لباس نمیپوشه ! ولی این لباسی که بر دل شاعر به اصطلاح دوخته شده ، از تار محبت و پود رنج و محنت ساخته شده. یعنی برای رسیدن به عشق حقیقی هم محبت لازمه هم کشیدنِ رنج !
قرآن که مهین کلام خوانند آن را گهگاه نه بر دوام خوانند آن را منظور از "مهین کلام" در بیت چیست؟
مِه یعنی بزرگ و مِهین یعنی بزرگتر. قرآن در لغت یعنی خواندنی (کتاب خواندنی) قرآن که میگن بزرگترین کلامه و اون رو میخونند گهگاه بهش التفات میکنن و خوندنشون دائمی نیست. یک آیه تو قرآن داریم که میفرماد : يا رَبِّ إِنَّ قَومِي اتَّخَذوا هٰذَا القُرآنَ مَهجورًا یعنی یه روزی میاد که قرآن در بین امت اسلام مهجور واقع شده ، جدا افتاده شده و کسی دیگه سراغش نمیره.