بحیرا

/bahirA/

فرهنگ اسم ها

اسم: بحیرا (پسر) (عبری) (تلفظ: bohayra) (فارسی: بحیرا) (انگلیسی: bohayra)
معنی: نام عابدی نصرانی که علائم نبوت را در پیشانی پیامبر دید و بشارت داد که در آینده به پیامبری مبعوث خواهد شد، نام عابدی نصرانی که بیست سال قبل از نبوت پیامبر، در حوالی شام با پیامبر مصادف شد و علائم نبوت را در پیشانی پیامبر دید و بشارت داد که در آینده به پیامبری مبعوث خواهد شد
برچسب ها: اسم، اسم با ب، اسم پسر، اسم عبری

لغت نامه دهخدا

بحیرا. [ ب َ ] ( اِخ ) عابدی نصرانی. ( ناظم الاطباء ) . نام راهبی و زاهدی از نصاری بود و قصه شناختن او رسول آخرالزمان را ( ص ) در تاریخها مرقوم و مسطور است. ( هفت قلزم ). نام راهبی که در راه شام آن حضرت ( پیغمبر ) را در ایام طفلی شناخته و ایمان آورده بود. ( غیاث اللغات ) ( آنندراج ). نام راهبی از زمین شام که پیش از نبوت پیغامبر را معلوم کرده بود و نیز ایمان آورده. ( شرفنامه منیری ). و رجوع به تاریخ گزیده ص 131 و تاریخ الخلفاء ص 24 و مجمل التواریخ و القصص ص 238 شود. بحیرا 20 سال قبل از نبوت پیغمبر با ابوطالب عموی آن حضرت و بروایتی با ابوبکر برای تجارت به شام میرفت ، در حوالی بریةالشام با محمد ( ص ) مصادف شد و علائم نبوت را در پیشانی آن حضرت دید و بشارت داد که در آینده به پیغمبری مبعوث خواهد شد و مردم را از بت پرستی نجات خواهد داد. او قبل از بعثت به پیغمبر ایمان آورده بود اما در زمان بعثت درگذشته بود. بحیرا در هیئت و نجوم دست داشت. نصاری او را ساحر و جادوگر خوانده اند. هنگامی که از شام به موصل میرفت صومعه ای ساخت و در آنجا مردم را از بت پرستی منع میکرد. از او کتابی بنام الانباء نام برده اند. سلمان فارسی از شاگردان بحیرا بود. ( از قاموس الاعلام ) :
نشنوده ای که چند بپرسیدست
پیغمبر خدای بحیرا را.
ناصرخسرو.
خط کفش حرز صفا تیغش در او عین الصفا
چون نور مهر مصطفی جان بحیرا داشته.
خاقانی.
به ناقوس و به زنار و به قندیل
به یوحنا و شماس و بحیرا.
خاقانی.
از هر دریچه شکل صلیبی چو رومیان
بر زنگ زنگ روی بحیرابرافکند.
خاقانی.

بحیرا.[ ب َ ] ( اِخ ) بروایتی نام زوجه قعقاع بن ثور است که دختر هانی بوده. ( آنندراج ). و رجوع به بحیره شود.

فرهنگ فارسی

بروایتی نان زوجه قعقاع بن ثور است که دختر هانی بوده است .

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] بَحیرا، راهبی مسیحی که بر اساس روایتی مشهور، حضرت محمد (ص) را در نوجوانی دید و نبوت وی را پیشگویی کرد. درباره هویت و سرگذشت او، جزئیات این روایت و حتی در اصل وقوع آن، اختلاف نظرهایی وجود دارد. هر چند اختلاف در اصل وقوع آن اندک است.
نامش را بَحیری یا بَحیرا، سَرْجِس از قبیله عبدالقیس، بُحیری یا بُحیرا ضبط کرده اند (که صورت اخیر یعنی بُحیرا کاملا متأخر و احتمالا برای آن است که به واژه ای غیرعربی، وزن آشنا و معمول در عربی داده شود). اما برخی مانند طبری و ترمذی هم نام او را ذکر نکرده اند.
واژه بخیرا از واژه آرامی «بخیره» به معنای «برگزیده» است. با توجه به این معنا، شاید بحیرا صفت سرجیوس راهب بوده که بعدها جانشین نام خاص وی در منابع اسلامی شده است.

[ویکی حج] بحیرا راهب مسیحی بشارت دهنده به نبوت پیامبر است عقیده و باور وی اعتقاد به وحدانیت خداوند بوده است و به کتاب های عهدین آشنا بوده و منکر الوهیت مسیح و تثلیث بیان شده است. بنابر گزارش ها، کاروان بازرگانی قریش در سفری که رهسپار شام بود و پیامبر(ص) نیز همراه عمویش ابوطالب در این کاروان بوده در کنار دیر او توقف داشته اند و بحیرا بنابر آگاهی هایی که از طریق کتاب های آسمانی کسب کرده بود نشانه های پیامبر موعود را در حضرت دید و قریش را نسبت به این که پیامبر، سرور و رسول جهانیان است آگاه ساخت. در رابطه با واکنش ابوطالب در مورد سخنان بحیرا نقل های مختلف وجود دارد، یک نقل این است که از ادامه سفر منصرف شد و به مکه بازگشت، نقل دیگر این است که به سفر ادامه داد و حضرت را همراه ابوبکر و بلال به مکه فرستاد که این نقل دور از ذهن می باشد.
بحیرا/ بحیری واژه ای غیر عربی، از ریشه آرامی بخیره و به معنای منتخب و برگزیده است.نام اصلی او سرجس/ سرجیس/ جرجیس/ جرجیوسبود. او را عالمو عابدو راهبی مسیحی از قبیله عبدالقیسدانسته اند. گروهی نیز او را از یهودیان منطقه تیما در شام شمرده اند.
وی آشنا به کتاب های عهدین، منکر الوهیت مسیح و تثلیث، و باورمند به وحدانیت خدا وصف شده و به این سبب از کلیسای بَرِیّة الشام و سپس از طور سینا رانده گشت و ناگزیر در سرزمین «بُصری» در جنوب شرقی دمشق، عبادتگاهی ساخت و در آن جا مردم را از بت پرستی منع می کرد.مکان دقیق دیر وی را در روستایی به نام کفرنزدیک سرزمین «بصری» در شام دانسته اند.افزون بر نام دیر بحیرا، نام هایی دیگر همچون دیر باعقی، دیر بصریو دیر نجرانبرای این مکان یاد شده است.

[ویکی فقه] بحیرا (ابهام زدایی). بحیرا ممکن است اسم برای اشخاص ذیل باشد: • بحیرا (راهب شامی)، راهبی از اهل کتاب و ملاقات کننده پیامبر در نوجوانی• بحیرای راهب، از جمله مومنان اهل کتاب و نزول آیاتی در شأن وی
...

[ویکی فقه] بحیرا (راهب شامی). بَحیرا، راهبی از اهل کتاب است که بر اساس روایتی مشهور، حضرت محمد صلّی اللّه علیه وآله را در نوجوانی دید و نبوت وی را پیش گویی کرد. درباره هویت و سرگذشت او و همچنین در جزئیات این روایت و به ندرت در اصل وقوع آن، اختلاف نظرهایی وجود دارد.
نامش را بَحیری یا بَحیرا ، سَرْجِس از قبیله عبد القیس ، بُحیری یا بُحیرا و اکثر منابع متأخر، همچون حسن ابراهیم حسن، کتاب تاریخ الاسلام. ضبط کرده اند که صورت اخیر، کاملاً متأخر و احتمالاً برای آن است که به واژه ای غیر عربی، وزن آشنا و معمول در عربی داده شود.
اما برخی نیز چون طبری و ترمذی نام او را ذکر نکرده اند.

واژه بحیرا در لغت
واژه بحْیرا، از آرامی بخیره به معنی برگزیده است. با توجه به این معنی، شاید بحیرا صفت سرجیوس راهب بوده که بعدها جانشین نام خاص وی در منابع اسلامی شده است.

القاب بحیرا
او را حِبْری یعنی دانشمندی یهود از شهر تیماء (در اطراف شام) ، راهبی نصرانی ، سریانی یا نسطوری پیرو آریوس دانسته اند که در علم هیئت و نجوم دست داشت.

علّت اقامت در دیر
...

دانشنامه آزاد فارسی

بَحیرا
(یا به احتمال: جرجیس؛ سِرجس؛ سرجیوس پسر اسکندر) راهبی مسیحی که، طبق برخی روایات اسلامی، مردم را به ایمان آوردن به خداوند و رسالت مسیح تشویق می کرد و چون پیامبر اسلام (ص) را قبل از بعثت در سن ۹ یا ۱۲ یا ۱۳سالگی، در سفری که پیامبر (ص) به همراه ابوطالب به شام داشت، در شهر بُصری (از شهرهای سوریه کنونی) دید، نبوّت او را پیش بینی کرد. او با دقت رفتارهای پیامبر (ص) آیندۀ اسلام را زیر نظر داشت و پس از این که از رسالت وی یقین حاصل کرد، از ابوطالب خواست که از او در مقابل یهودیان مواظبت کند و به او مژده داد که جبرئیل بر محمد نازل خواهد شد و او به پیامبری مبعوث خواهد گردید.

پیشنهاد کاربران

بَحیرا با نام کامل بحیرا سرجیوس، به گفته روایات اسلامی، راهب مسیحی بود که در سال ۵۸۲ میلادی ( سال ۴۱ پیش از هجرت ) وقتی که ابوطالب و محمد به سفر تجاری شام رفته بودند، ایشان را ملاقات کرد. بحیرا به آنان تأکید می کند که محمد شخص معمولی نیست و دارای نشان های پیامبری است.
...
[مشاهده متن کامل]

بَحیرا نامی است در زبان سریانی که به معنای فردی است که توسط خداوند آزموده شده و پیروز بیرون آمده است.

بحیرا
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/بحیرا
بحیر بر وزن فعیل اسم مصغر بحر ، به معنای دریاچه و بحیرایی به معنای دریاچه ای و تلفظ آن به ضمه می باشد
سه سال پیش بدنیا اومده پسرم ولی ثبت احوال قبول نکرد اسمش رو ولی ما تو خونه بحیرا صداش میکنیم ب عشق پیامبر از خرم آباد لرستان بعدا دوباره درخواست میدم واسه عوض کردن اسم پسرم آخه شناسنامه ای اسمش بهامین شد
پیشنهاد ایجانب بحیرایی را مورد ارزیابی قرار دادهددر فرهنگ لغات و لطفاردر صورت صحیح بودن در معنی لغات وتلفظ صحیح بحیرایی ب به ضم اول وح به فتحه جهت تلفظ صحیح درسایت قرار دهید با تشکر

بپرس