اشپزی عربی

دانشنامه عمومی

آشپزی عربی. آشپزی عربی ( عربی: المطبخ العربی ) شامل خوراکی ها و غذای مردم عرب است، که به عنوان غذاهای مختلف منطقه ای در جهان عرب از مغرب تا هلال بارور و شبه جزیره عربستان تعریف می شود. غذاهای عربی اغلب قرن ها قدمت دارند و فرهنگ تجارت عالی ادویه جات، گیاهان و غذاها را بازتاب می دهند. سه منطقه اصلی که به نام های مغرب، هلال بارور و شبه جزیره عربستان نیز شناخته می شوند، شباهت های زیادی دارند، اما همچنین دارای سنت های منحصر به فرد بسیاری هستند. این غذاها تحت تأثیر آب و هوا، امکان پرورش حیوانات و گیاهان، و همچنین امکانات تجارت انواع خوراکی تحت تأثیر قرار گرفته اند.
نان سفید یا برازیدهاج با آرد گندم با کیفیت بالا، شبیه نان راقاق اما ضخیم تر، تهیه می شد، خمیر تخمیر شده را معمولاً با مخمر و «بوره نانوا» ( بوراغ ) تهیه می کردند و در تنور می پختند.
نان رقاق در دو رقم، لابیک ( نرم و نازک ) و جارمازاج ( خشک با طعم گز ) ساخته شده بود.
در آشپزی عربی از غذاها و ادویه جات خاص و بعضاً منحصر به فرد استفاده می شود. برخی از آن غذاها عبارتند از:
• گوشت: گوشت گوسفند و مرغ بیشترین استفاده را دارند و پس از آن گوشت گاو و بز قرار دارند. ماکیان دیگری در بعضی مناطق و ماهی در مناطق ساحلی از جمله دریای مدیترانه، اقیانوس اطلس یا دریای سرخ استفاده می شود. گوشت خوک برای اعراب مسلمان کاملاً ممنوع است، زیرا این یک تابوی فرهنگی و مذهبی ( حرام ) است و طبق قوانین اسلامی ممنوع می باشد. بسیاری از اعراب مسیحی نیز گوشت خوک نمی خورند. [ ۱]
• فراورده های لبنی: از لبنیات به ویژه ماست، دوغ و پنیر سفید بسیار استفاده می شود. کره و خامه نیز بسیار استفاده می شود.
• گیاهان و ادویه ها: مقادیر و انواع استفاده شده معمولاً در مناطق مختلف متفاوت است. گیاهان و ادویه جات عبارتند از: کنجد، زعفران، فلفل سیاه و سفید، فلفل شیرین، زردچوبه، سیر، زیره، دارچین، جعفری، گشنیز و سماق. مخلوط ادویه شامل بهارات، رأس الحانوت، زائاتار و هاریساست.
• نوشیدنی ها: نوشیدنی های گرم بیشتر از سرد سرو می شوند، قهوه در بالای فهرست نوشیدنی های کشورهای خاورمیانه و چای در بالای کشورهای مغرب قرار دارد. در اردن، فلسطین، مصر، برخی از مناطق سوریه، مراکش و الجزایر، چای به عنوان یک نوشیدنی بسیار مرسوم است. از دیگر نوشیدنی های عربی می توان به اسموتی آووکادوی اندلس و هورچاتا اشاره کرد.
• غلات: برنج ماده اصلی است و برای بیشتر غذاها استفاده می شود. گندم منبع اصلی تهیه نان است. بلغور و سمولینا همچنین به طور گسترده استفاده می شود. طبق دستورالعمل های تاریخی شناخته شده از کتابهای آشپزی عربی، غلات در درجه اول برای تهیه غذاهای هریسه و پاستا در غذاهای عربی تا قرن ۱۲ استفاده می شد. دو نوع پاستا در آشپزی این مناطق شناخته شده بود: ایتریا، ماکارونی خشک کوتاه از ریشه یونانی مشابه orzo و رشته که دارای ریشهٔ پارسی است.
• حبوبات: عدس در همه رنگها و همچنین باقلا، بادام زمینی، نخود ( لوبیای گاربانزو ) ، لوبیای قرمز، نخود سبز، لوپینی، لوبیای سفید و لوبیای قهوه ای بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
• سبزیجات: غذاهای عربی به سبزیجاتی مانند هویج، بادمجان، کدو سبز، کنگر فرنگی، بامیه، پیاز و زیتون علاقه دارند. در فرهنگ عربی سیب زمینی به عنوان سبزیجات نیز مصرف می شود.
• میوه ها: غذاهای عربی میوه هایی مانند انار، خرما، انجیر، پرتقال، مرکبات، هندوانه، طالبی، خربزه عسلی، انگور، هلو و شلیل را ترجیح می دهد.
• آجیل: بادام، دانه کاج، پسته و گردو اغلب در غذاها گنجانده می شوند یا به عنوان میان وعده خورده می شوند.
• سبزها: جعفری، گشنیز و نعناع به عنوان چاشنی در بسیاری از غذاها محبوب هستند، در حالی که از اسفناج و ملوخیه ( برگهای گیاه کتان هندی ) در غذاهای پخته شده استفاده می شود.
• سس ها و چاشنی ها: محبوب ترین سس ها شامل ترکیبات مختلف روغن زیتون، آب لیمو، جعفری یا سیر و همچنین تهین ( رب کنجد ) است. لبانه ( ماست صاف شده ) اغلب با نعناع، پیاز یا سیر چاشنی می شود و به عنوان سس با غذاهای مختلف سرو می شود.
عکس آشپزی عربیعکس آشپزی عربیعکس آشپزی عربیعکس آشپزی عربیعکس آشپزی عربیعکس آشپزی عربی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس