قهوه

/qahve/

برابر پارسی: کهوه، بَنَک

معنی انگلیسی:
coffee

لغت نامه دهخدا

قهوه. [ ق َهَْ وَ ] ( ع اِ ) قهوة. خمر. ( اقرب الموارد ) ( فرهنگ نظام ). شراب. ( آنندراج ). می. ( منتهی الارب ). نوعی از خمر غلیظ که بزودی شارب خود را سیر میگرداند، سکر آن محکم و قوی است. گویند: انه عبدالشهوة، اسیرالقهوة و گویند خمر را بدین نام خوانند چه شهوت و میل طعام را ببرد. ( از اقرب الموارد ). || درختچه ای است از تیره روناسیان که ارتفاعش بین 2 تا 12 متر متغیر است. گلهایش سفید و با بوی مطبوع ، ساقه اش استوانه ای شکل و شاخه هایش متقابلند، برگهایش ساده و بیضوی و نوک تیز و کناره های پهنک موج دار است. رنگ برگها سبز تیره و شفاف و در سطح فوقانی همراه با دو گوشوارک است. کاسه و جام گل آن شامل 5 تقسیم و پرچمهایش نیز بتعداد 5 است. میوه اش سفت و ابتداء سبزرنگ و پس از رسیدن قرمز میشود و محتوی دو دانه است هر دانه قهوه به اندازه یک نخود درشت و دارای یک سطح مستوی و یک سطح محدب است بر روی سطح مستوی یک شکاف وجود دارد. دانه قهوه محتوی مقداری آلبومن سخت و شاخی است ( مانند هسته خرما ). در حدود 33 نوع از این گیاه شناخته شده که در نقاط مختلف بحالت وحشی میرویند. اصل این گیاه از آفریقا و از منطقه سودان است و از آنجا به عربستان جنوبی در حدود قرون 14 و 15 میلادی برده شده و بعداً از آنجا به هندوستان و سپس به قاره جدید حمل و اکنون در برزیل بمقدار بسیار فراوان کشت میشود. میوه قهوه به بزرگی یک گیلاس و کمی کشیده است. دانه های قهوه بویی مخصوص و طعمی ملایم و گس دارند ولی بر اثر بو دادن بوی مخصوص و پسندیده ای پیدا میکنند.در آلبومن قهوه مقادیری مواد چرب و قند و سلولز و مواد آزته و کافئین موجود است. کافئین نخستین بار در سال 1820 م. توسط رونگ درآلمان بدست آمد و بعدها در سال 1861 م. رابطه اش با تئوبرومین که آلکالوئید موجود در چای است مشخص شد.
( اثراتی مشابه یکدیگر دارند و مخصوصاً مقوی قلب هستند ) در قهوه بوداده علاوه بر کافئین ، ماده معطری به نام کافئون نیز وجود دارد که ماده ای است روغنی و فرار که به مقدار بسیار کم چند لیتر آب را معطر میکند. قهوه بوداده مدر و محرک اعصاب است و بعنوان رفع مسمومیت از تریاک و مواد مخدر دیگر حتی الکل ( هنگام مستی ) بکار میرود. قهوه سبز دارای اثر رفع اسهال و تب بر و ضد سیاه سرفه است. کافئین که آلکالوئید موجود در قهوه است فرمولش C8H10N4O2 و مقوی قلب و مدر است و در ضعف قلب و بیماریهای عفونی ( ذات الریه ، تیفوئید ). مصرف میشود. کافئین در استعمال داخلی بمقدار 0/5تا 1/5 گرم در 24 ساعت مصرف میشود: درخت قهوه. بن. شجرةالبن. قهوه آغاجی. قهوه عربی. ( فرهنگ فارسی معین ). و رجوع به فرهنگ نظام و گیاه شناسی گل گلاب چ دانشگاه ص 257 شود.بیشتر بخوانید ...

فرهنگ فارسی

درخت کوچکی بابرگهای بیضوی نوک تیزوگل سفیدمعطر
۱ - درختچه ایست از تیره روناسیان که ارتفاعش بین ۲ تا ۱۲ متر متغیر است . گلهایش سفید و با بوی مطبوع ساقه اش استوانه یی شکل و شاخه هایش متقابلند . برگهایش ساده و بیضوی و نوک تیز و کناره های پهنک موج دار است . رنگ برگها سبز تیره و شفاف در سطح فوقانی و همراه با دو گوشوارک است . کاسه و جام گل آن شامل ۵ تقسیم و پرچمهایش نیز به تعداد ۵ است میوه اش شفت و ابتدا سبز رنگ و پس از رسیدن قرمز می شود و محتوی دو دانه است . هر دانه قهوه یی باندازه بک نخود درشت و دارای یک سطح مستوی و یک سطح مستوی یک شکاف وجود دارد . دانه قهوه محتوی مقداری آلبومن سخت و شاخی است ( مانند هسته خرما ) در حدود ۳۳ نوع از این گیاه شناخته شده که در نقاط مختلف به حالت وحشی می رویند . اصل این گیاه از افریقا و از منطقه سودان است و از آنجا به عربستان جنوبی در حدود قرون ۱۴ و ۱۵ م . برده شده و بعدا از آنجا به هندوستان و سپس بقاره جدید حمل و اکنون در برزیل به مقدار بسیار فراوان کشت می شود میوه قهوه ببزرگی یک گیلاس است و می کشیده است . دانه های قهوه بوی مخصوص و طعمی ملایم و گس دارند ولی بر اثر بو دادن بوی مخصوص و پسندیده ای پیدا می کنند . در آلبومن قهوه مقادیری مواد چرب و قند و سلولز و مواد آزته و کافئین موجود است . کافئین نخستین بار در سال ۱۸۲٠ م . توسط رونگ در آلمان بدست آمد و بعدها در سال ۱۸۶۱ رابطه اش با تئوبرومین که آلکالوئید موجود در چای است مشخص شد ( اثراتی مشابه یکدیگر دارند و مخصوصا مقوی قلب هستند ) در قهوه بو داده علاوه بر کافئین ماده معطری به نام کافئون نیز وجود دارد که ماده ایست روغنی و فرار که بمقدار بسیار کم چند لیتر آب را معطر می کند . قوه بو داده مدور و محرک اعصاب است و به عنوان رفع مسمومیت از تریاک و مواد مخدر دیگر حتی الکل ( هنگام مستی ) به کار می رود . قهوه سبز دارای اثر رفع اسهال و تب بر و ضد سیاه سرفه است . کافئین که آلکالوئید موجود در قهوه مقوی قلب و مدر است و در ضعف قلب و بیماریهای عفونی ( ذات الریه تیفوئید ) مصرف می شود . کافئین در استعمال داخلی به مقدار ۵ / . تا ۱ / ۵ گرم در ۲۴ ساعت مصرف میشود درخت قهوه بن شجره البن قهوه آغاجی قهوه عربی . یا قهوه سودانی . درخت کلا ۲ - قهوه خانه : مرا در قهوه خانه بودن بهتر از بزم شهان باشد که اینجا را منتی بر میزبان باشد . ۳ - شیر بی آمیغ ۴ - شراب سرخ : بزرگ مجلس از عذوبت آب قهوه ( سرور ) باد نخوت و غرور در برودت انداخت .
منسوب است به قهوه یا رنگ قهوه ای رنگی شبیه به قهوه برشته .

فرهنگ معین

(قَ وِ ) [ ع . ] (اِ. ) نوشیدنی که از جوشاندن ساییدة دانه های بو داده درخت قهوه به دست می آید.

فرهنگ عمید

۱. نوشیدنی تیره رنگی که از دَم کردن دانه های بودادۀ گیاه قهوه تهیه می شود و محرک اعصاب است.
۲. (زیست شناسی ) دانه های تیره رنگ گیاه قهوه که بو دادۀ آن را جوشانده و می نوشند.
۳. (زیست شناسی ) گیاهی درختی با برگ های بیضوی نوک تیز و گل های سفید معطر که در مناطق گرمسیر.
* قهوۀ قجری: در دورۀ قاجار، قهوۀ آمیخته به زهر که به بعضی اشخاص می خورانیدند.

دانشنامه عمومی

قَهوِه گونه ای نوشیدنی رایج است که از دانه های بوداده و آسیاب شدهٔ گیاه قهوه به دست می آید. قهوه کمی اسیدی است و به علت داشتن کافئین بالا، یک مادهٔ محرک است. [ ۲] این نوشیدنی، محبوب ترین نوشیدنی گرم در جهان است. [ ۳] صنعت جهانی قهوه بسیار گسترده است و تا سال ۲۰۲۳ میلادی دارای گردش مالی به ارزش حدود ۴۹۵/۵۰ میلیارد دلار بوده است. [ ۴]
گیاه قهوه بومی یمن و آفریقا است اما بسیار بیش از این مناطق، در مناطق نیمه گرمسیری و گرمسیری قارهٔ آمریکا و جنوب شرقی آسیا همچنین به نسبت کمتر در برخی از نواحی جنوب آسیا مانند هند کشت می شود، [ ۵] هنگام رسیدن میوهٔ گیاه قهوه، دانه های قهوه را برداشت و فرآوری می کنند. دانه های قهوهٔ خشک شده به درجات مختلف برشته می شوند، بسته به عطر و طعم موردنظر، درجه بندی های گوناگونی برای برشته کاری دانه های این محصول درنظر گرفته شده است. دو نوع از دانهٔ قهوه ای که بیشتر از همه رشد می کنند عبارت هستند از قهوه کانفورا ( یا روبوستا ) و قهوه عربیکا. [ ۶]
از سال ۱۵۸۲ میلادی، واژه کافی ( به انگلیسی: coffee ) از زبان هلندی و با برگردان واژه کوفی ( به هلندی: koffie ) وارد زبان انگلیسی شد. هلندی ها نیز این واژه را از عثمانی ها وام گرفته بودند که در زبان ترکی عثمانی ( به ترکی استانبولی: kahve ) نامیده می شد، ترک های عثمانی نیز این واژه را از واژهٔ عربی ( به عربی: qahwah ) اقتباس کرده بودند[ ۷] [ ۸] . فرهنگ نویسان عرب قرون وسطی می گویند واژهٔ قهوه در اصل نام گونه ای شراب بوده است که سپس نام این نوشیدنی شده و همچنین می گویند ریشهٔ این واژه، فعلِ «قها» ( تلفظ: qahā ) به معنی بی اشتها بودن است[ ۹] ؛ زیرا در گذشته تصور بر این بود که این مایع باعث بی اشتهایی می شود.
چندین دلیل دیگر برای نامگذاری قهوه آورده شده که یکی از مشهورترین های آن این است که این واژه از یک زبان اتیوپیایی یا یک زبان آفریقایی دیگر گرفته شده باشد و در اصل نام منطقه ای به نام کفا در جنوب غربی اتیوپی بوده است. گمان می رود که گیاه قهوه نخست آن جا یافت شده، در ضمن مردم آن منطقه به این گیاه بون می گویند. [ نیازمند منبع]
دین اسلام، نوشیدنی های الکلی را حرام به شمار می آورد و نوشیدنی قهوه به عنوان جایگزینی برای نوشیدنی های الکلی استفاده می شد. این نوشیدنی از قرن ۱۳ میلادی بسیار محبوب و مقبول شد و تا آغاز قرن ۱۵ میلادی در مصر، شام و عثمانی بسیار مصرف می گردید و در همهٔ این شهرها قهوه خانه هایی برپا شد، مقامات مذهبی در مکه، قاهره و استانبول تلاش کردند تا مصرف آن را ممنوع کنند، شیخ ها بر سر شباهت اثرات قهوه و الکل بحث می کردند و برخی به این اشاره می کردند که دست به دست کردن قوری قهوه، بی شباهت به دست به دست کردن پیالهٔ شراب، نوشیدنی ممنوعه در اسلام نیست، اما در پایان با نوشیدن قهوه موافقت کردند.
عکس قهوهعکس قهوهعکس قهوهعکس قهوهعکس قهوهعکس قهوه

قهوه (رنگ). قهوه یک رنگ قهوه ای است که نشان دهندهٔ رنگ دانه قهوه بوداده است. انواع مختلف دانه های قهوه هنگام برشته شدن، رنگ های متفاوتی دارند - رنگ قهوه نشان دهنده میانگین است.
نخستین استفاده ثبت شده از قهوه به عنوان نام رنگ در انگلیسی در سال ۱۶۹۵ بود. [ ۱]
عکس قهوه (رنگ)عکس قهوه (رنگ)عکس قهوه (رنگ)عکس قهوه (رنگ)

قهوه (گیاه). گیاه قهوه ( نام علمی: Coffea ) سرده ای است از گیاهان گلدار از خانوادهٔ روناسیان که در نواحی گرمسیری رشد می کند. بلندی آن بین ۳ تا ۱۰ متر است و ۳ تا ۵ سال پس از کاشته شدن محصول می دهد. گل های سفیدرنگ و خوشبوی قهوه بسیار به گل یاسمین شباهت دارند. میوه های قهوه تخم مرغی شکل اند و به صورت خوشه آویزان می شوند. هر درخت قهوه حدود ۲۰۰۰ میوه می دهد. بین ۶ تا ۹ ماه زمان لازم است تا میوهٔ قهوه از رنگ سبز به زرد و بعد قرمز یا بنفش بدل شود و کاملاً برسد . میوهٔ رسیدهٔ قهوه را با دست می چینند، می شویند و معمولاً در نور خورشید خشک می کنند. البته روش های صنعتی نیز برای خشک کردن قهوه وجود دارد. برای حفظ یکدستی محصول، معمولاً میوه ها را بر اساس وزن و اندازه جدا و بسته بندی می کنند. میوهٔ برشته و ساییده شده همان چیزی ست که به عنوان قهوه شناخته می شود. از هر درخت قهوه تقریباً نیم کیلو قهوه برشته به دست می آید. دانه های قهوه را در جای خشک و خنک نگهداری می کنند.
• قهوه بنگالی Coffea benghalensis
• قهوه عربیکا Coffea arabica
قهوه کاریریانا Coffea charrieriana
• قهوه کانفورا Coffea canephora
• قهوه لیبریکا Coffea liberica
• Coffea abbayesii
• Coffea affinis
• Coffea alleizettii
• Coffea ambanjensis
• Coffea ambongensis
• Coffea andrambovatensis
• Coffea ankaranensis
• Coffea anthonyi
• Coffea arenesiana
• Coffea augagneurii
• Coffea bakossii
• Coffea bertrandii
• Coffea betamponensis
• Coffea bissetiae
• Coffea boinensis
• Coffea boiviniana
• Coffea bonnieri
• Coffea brassii
• Coffea brevipes
• Coffea bridsoniae
• Coffea buxifolia
• Coffea carrissoi
• Coffea cochinchinensis
• Coffea commersoniana
• Coffea congensis
• Coffea costatifructa
• Coffea coursiana
• Coffea dactylifera
• Coffea decaryana
• Coffea dubardii
• Coffea ebracteolata
• Coffea eugenioides
• Coffea fadenii
• Coffea farafanganensis
• Coffea floresiana
• Coffea fotsoana
• Coffea fragilis
• Coffea fragrans
• Coffea gallienii
• Coffea grevei
• Coffea heimii
• Coffea heterocalyx
• Coffea homollei
• Coffea horsfieldiana
• Coffea humbertii
• Coffea humblotiana
• Coffea humilis
• Coffea jumellei
• Coffea kapakata
• Coffea kianjavatensis
• Coffea kihansiensis
• Coffea kimbozensis
• Coffea kivuensis
• Coffea labatii
• Coffea lancifolia
• Coffea lebruniana
• Coffea leonimontana
• Coffea leroyi
• Coffea liaudii
• Coffea ligustroides
• Coffea littoralis
• Coffea lulandoensis
• Coffea mabesae
• Coffea macrocarpa
• Coffea madurensis
• Coffea magnistipula
• Coffea malabarica
• Coffea mangoroensis
• Coffea manombensis
• Coffea mapiana
• Coffea mauritiana
• Coffea mayombensis
• Coffea mcphersonii
• Coffea melanocarpa
• Coffea merguensis
• Coffea millotii
• Coffea minutiflora
• Coffea mogenetii
• Coffea mongensis
• Coffea montekupensis
• Coffea montis - sacri
• Coffea moratii
• Coffea mufindiensis
• Coffea myrtifolia
• Coffea namorokensis
• Coffea neobridsoniae
• Coffea neoleroyi
• Coffea perrieri
• Coffea pervilleana
• Coffea pocsii
• Coffea pseudozanguebariae
• Coffea pterocarpa
• Coffea racemosa
• Coffea rakotonasoloi
• Coffea ratsimamangae
• Coffea resinosa
• Coffea rhamnifolia
• Coffea richardii
• Coffea sahafaryensis
• Coffea sakarahae
• Coffea salvatrix
• Coffea sambavensis
• Coffea sapinii
• Coffea schliebenii
• Coffea semsei
• Coffea sessiliflora
• Coffea stenophylla
• Coffea tetragona
• Coffea togoensis
• Coffea toshii
• Coffea travancorensis
• Coffea tricalysioides
• Coffea tsirananae
• Coffea vatovavyensis
• Coffea vavateninensis
• Coffea vianneyi
• Coffea vohemarensis
• Coffea wightiana
• Coffea zanguebariae
عکس قهوه (گیاه)عکس قهوه (گیاه)عکس قهوه (گیاه)عکس قهوه (گیاه)عکس قهوه (گیاه)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

قهوه (coffee)
نوشیدنی حاصل از دانه های لوبیامانند، بوداده و خردشدۀ چندین گونه درختچه، از جنس Coffea، خانواده روناس. منشأ آن اتیوپی است و اکنون در سراسر مناطق استوایی کشت می شود. دانۀ این گیاه حاوی مادۀ محرک کافئین است. این درختچه به صورت طبیعی حدود پنج متر بلندی دارد، اما آن را هرس می کنند و به دو متر می رسانند. درخت پنج یا شش ساله به باردهی کامل می رسد و حدود ۳۰ سال محصول می دهد. قهوه در کوه پایه هایی با بارندگی متوسط، که خطر یخبندان نداشته باشد، به خوبی می روید. برزیل، کلمبیا، و ساحل عاج بزرگ ترین تولیدکنندگان قهوۀ جهان اند. در اندونزی، اتیوپی، هند، هاوایی، و جامائیکا نیز قهوه تولید می شود. در سال های اخیر، بازار به سبب فراوانی محصول، دچار مشکل شده است. در اوایل دهه ۱۹۹۰، بهای قهوه کمتر از هزینۀ تولید آن بود.تاریخچه. نوشیدن قهوه در کشورهای عربی در قرن ۱۴م آغاز شد و مصرف آن تا ۳۰۰ سال پیش در اروپا رواج نداشت. درآن زمان، نخستین فروشگاه قهوه در وین آغاز به کار کرد و پس از آن، مغازه های مشابهی در پاریس و لندن نیز افتتاح شدند. در مستعمره نشینان امریکا، قهوه زمانی که دولت بریتانیا بر چای مالیات وضع کرد، جایگزین چای شد.

جدول کلمات

بن

مترادف ها

coffee (اسم)
قهوه، درخت قهوه

فارسی به عربی

قهوة

پیشنهاد کاربران

قهوه: همتای پارسی این واژه ی عربی، این است:
کالپان kālpān ( سنسکریت: kālapāniya )
لازم به ذکر لست که قهوه در عربی بن گفته میشود
کافه یا کافه ای.
کافی یا کافه ای
بَن ، بَنَک
دانه انرژیزا یا کافئین قهوای یا دان تلخ
قهوه Coffee
نام علمی Coffea arabica
کلمه قهوه در oxford;
Kahve ترکی عثمانی = cafeeفرانسوی
که ریشه آن قوه عربیست
منبع؛ لغت نامه انگلیسی آکسفورد
میتونید اتیمولوژی رو بخونید
قهوه کلمه است عربی در کل
این واژه از �قهوه� پارسی درون انگلیسی شده و چون در این زبان �ق� نیست پس بدین گونه قهوه، کهوه یا کهفه گفته میشده و سپس به کافه تغییر یافته
واژه ی " قهوه " از زبان سامی ( عربی وعبری ) علاوه بر زبان فارسی وارد زبان های اروپایی نیز شده است . و با تغییر لهجه و معنی در زبان های غربی در ریخت " کافه " دوباره به زبان فارسی بازگشته است . و امروزه با همان شکل تغییر یافته در زبان فارسی نیز کاربرد دارد .
قهوه ، می تواند معرب " تلخه " پارسی باشد. در هر حال ، تلخه واژه مناسبی به نظر میرسد.
یک واژه فرانسوی که به معنی قهوه میباشد.
قهوه=coffee
بن، کهوه، بَنَک
قهوه فرانسه
تلخینه
بن
Cappuccino is a kind of Italian coffee
این واژه عربی است و پارسی آن این است:
پانیا ( سنسکریت: پانیَ )
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١٩)

بپرس