چای ماسالا

دانشنامه عمومی

چای ماسالا ( به انگلیسی: Masala chai ) یک نوع نوشیدنی چای است که از ترکیب چای سیاه، شیر و چندین ادویه و گیاه معطر تهیه می شود. [ ۱] منشأ اولیهٔ این نوشیدنی، جنوب آسیا است.
نام این نوشیدنی از دو واژه تشکیل شده که واژه اول از اصل چینی و واژه دوم ( مصالح یا مصالحه ) لغتی عربی و رایج در فارسی قدیمی تر به معنای ادویه های کوبیده شده است. [ ۲]
دربارهٔ مصالح در فرهنگ ناظم الاطبا آمده است: داروهای مانند هل و دارچین و ریشهٔ جوز و خلال بادام و پسته و خلال مرکبات و زعفران و گوشت قیمه کرده با لپهٔ نخود و برنج که در گیپا و جز آن آگنده کنند.
چای ماسالا در کافه ها و چای خانه ها در سراسر دنیا شناخته شده است و تنوع زیادی در طرز تهیهٔ آن وجود دارد. دستورالعمل ثابتی برای تهیه این چای وجود ندارد ولی آب، چای، شیر، هل، فلفل سیاه، زنجبیل و شکر، در بسیاری از دستورالعمل ها به کار گرفته شده است. چای ماسالا در جهان غرب، با نام چای لاته نیز شناخته می شود و طعم آن در مقایسه با نوع هندی آن، شیرین تر و با تندی کمتر است و ادویه جات کمتری در آن استفاده می شود.
برخی از ادویه ها و ترکیبات مورد استفاده در انواع مختلف این نوشیدنی، عبارت اند از: هل سبز، بادیان ختایی، دارچین، رازیانه، جوز هندی، میخک، وانیل و عسل. [ ۳] [ ۴] در نوع کشمیری این نوشیدنی، از چای سبز به جای چای سیاه، بادام و گاهی از زعفران نیز استفاده می شود. ماسالا در بوپال هند، حاوی اندکی نمک است و گیاهانی از قبیل هل سیاه، فلفل تند، گشنیز، رز و گاهی شیرین بیان و علف لیمو به دیگر ترکیبات این چای، افزوده می شود.
برای تهیهٔ این چای، ابتدا یک واحد شیر، با دو تا چهار واحد آب، حرارت دیده یا جوشانده می شود. در تهیهٔ سنتی ماسالا در هند، از شیر گاومیش استفاده می شود. [ ۵] [ ۶]
برای شیرین کردن چای ماسالا، شکر، شکر قهوه ای، شیره و عسل، مورد استفاده هستند.
پیشینهٔ چای ماساله به ۵۰۰۰ هزار سال ( یا ۹۰۰۰ هزار سال ) پیش در آسیای جنوبی بازمی گردد. در آن دوره، پادشاهان، این چای را به عنوان نوشیدنی که خاصیت دارویی داشت استفاده می کردند. در آن زمان چای ماسالا هم به صورت سرد و هم گرم سرو می شد و از انواع ادویه ها در تهیه آن استفاده می شد.
در سال ۱۸۳۵ وقتی که بریتانیا شروع به کشت چای سیاه در ایالت آسام ( شمال شرقی کشور هندوستان ) کرد، صنعت چای در هندوستان رشد چشمگیری پیدا کرد و تنوع در تهیهٔ چای نیز آغاز شد. چای ماسالا که امروزه ما آن را می شناسیم در همین دوران به وجود آمد.
عکس چای ماسالاعکس چای ماسالاعکس چای ماسالاعکس چای ماسالا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس