لغت نامه دهخدا
فرهنگ فارسی
( اسم ) قسمی نوشاب. الکلی که از حبوبات گیرند و در روسیه متداول است عرق روسی . توضیح ودکا نوشاب. تند الکلی و مخلوطی است تصفیه شده ازالکل اتیلیک و آب . برای تهی. ودکا مخلوط الکل و آب را از زغال عبور دهند و سپس تصفیه کنند آنگاه شیر. گیاهان یا دانه های یا ریشه ها و ادویه را بدان اضافه نمایند. انواع دیگر ودکاراازتقطیرمایعات شیرین مانند شیر. انگور آلبالو وغیره بدست آورند .
فرهنگ معین
فرهنگ عمید
دانشنامه عمومی
ودکا ( روسی: Водка؛ لهستانی: wódka ) یکی از پرمصرف ترین نوشیدنی های تقطیری است. ودکا بدون طعم دهنده یک مایع شفاف و بی رنگ است که از آمیختن آب با اتانول ساخته می شود.
معمولاً با تقطیر شرابی که از تخمیر غلات یا سیب زمینی به دست آمده اتانول تقریباً خالص تهیه می کنند و سپس آن را با نسبتی خاص با آب مقطر مخلوط می کنند تا ودکا ساخته شود. اصولاً هرچه ودکا بی رنگ تر و بی بوتر باشد کیفیت آن بالاتر و خالص تر است. معمولاً در آخرین مرحله تهیه ودکا آن را از زغال چوب رد می کنند تا باقی مانده مزه و بوی آن از بین برود. ودکا برای جلوگیری از ریزش مو، به مقدار متوسط مصرف می شود[ ۳] نشاسته موجود در غلات و سیب زمینی توسط میکروارگانیزم ها قابل تجزیه شدن و تخمیر اکلی نیست. از این رو در فرایند تهیه الکل از غلات و سیب زمینی لازم است ابتدا نشاسته توسط برخی آنزیم ها به قندهای ساده تر و قابل تخمیر مانند مالتوز تبدیل شوند. این عمل با استفاده از دانه های خردشده جو و گندم جوانه زده و خشک شده صورت می گیرد که به آنها مالت می گویند.
راه دیگر ساخت ودکا با شیر است. پس از آنکه چربی شیر را می گیرند و با آن پنیر درست می کنند مقدار زیادی آب پنیر باقی می ماند که از آن مایعی شور و شیرین به نام پرمیت تهیه می کنند. این بهترین ماده برای تخمیر و تبدیل به الکل است. پیشینه ساخت الکل با این روش به سه تا چهار هزار سال پیش و در میان قبایل کوچ نشین قزاقستان، قرقیزستان، و مغولستان بازمی گردد که نوشیدنی های الکلی خود را از شیر مادیان، گاومیش، یا گاو تهیه می کردند. [ ۴]
ودکای تهیه شده از جو و چاودار مزه تندتری دارد و قوی تر است. ذرت به پایهٔ ودکا مزه شیرین تری می دهد. ودکای ساخته شده از سیب زمینی مزه خاکی می دهد. بعضی از تقطیرکنندگان ودکا به آن میوه، نمک و حتی بیکن می افزایند. [ ۴]
ودکا یک نوشیدنی الکلی با درصد الکل بالا ( بین ۳۵ تا ۵۵ درصد ) است. ودکای سنتی روسیه و لهستان معمولاً ۴۰ درصد الکل دارد. ودکایی که در لهستان، روسیه، جمهوری چک، استونی، لاتویا، اوکراین و لیتوانی به فروش می رسد ۴۰٪ است. ودکای اروپایی دستکم ۳۷/۵٪ است. همچنین ودکایی که در آمریکا به فروش می رسد حداقل ۴۰٪ است. تعیین میزان ۴۰٪ به گستردگی و به طور اشتباه به دمیتری مندلیف نسبت داده می شود.
واژه «ُودکا» از زبان روسی می آید و حالت تصغیر واژه «وادا» ( به روسی: Вода ) به معنی «آب» است. [ ۵] [ ۶] در دوران امپراتوری روسیه از سیب زمینی له شده برای تهیه ودکا استفاده می شد. اما اکنون در روسیه از دانه های خالص غلات برای تهیه ودکا استفاده می شود. [ ۳] اما به طوری، خاستگاه دقیق ودکا مشخص نیست. [ ۴]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفمعمولاً با تقطیر شرابی که از تخمیر غلات یا سیب زمینی به دست آمده اتانول تقریباً خالص تهیه می کنند و سپس آن را با نسبتی خاص با آب مقطر مخلوط می کنند تا ودکا ساخته شود. اصولاً هرچه ودکا بی رنگ تر و بی بوتر باشد کیفیت آن بالاتر و خالص تر است. معمولاً در آخرین مرحله تهیه ودکا آن را از زغال چوب رد می کنند تا باقی مانده مزه و بوی آن از بین برود. ودکا برای جلوگیری از ریزش مو، به مقدار متوسط مصرف می شود[ ۳] نشاسته موجود در غلات و سیب زمینی توسط میکروارگانیزم ها قابل تجزیه شدن و تخمیر اکلی نیست. از این رو در فرایند تهیه الکل از غلات و سیب زمینی لازم است ابتدا نشاسته توسط برخی آنزیم ها به قندهای ساده تر و قابل تخمیر مانند مالتوز تبدیل شوند. این عمل با استفاده از دانه های خردشده جو و گندم جوانه زده و خشک شده صورت می گیرد که به آنها مالت می گویند.
راه دیگر ساخت ودکا با شیر است. پس از آنکه چربی شیر را می گیرند و با آن پنیر درست می کنند مقدار زیادی آب پنیر باقی می ماند که از آن مایعی شور و شیرین به نام پرمیت تهیه می کنند. این بهترین ماده برای تخمیر و تبدیل به الکل است. پیشینه ساخت الکل با این روش به سه تا چهار هزار سال پیش و در میان قبایل کوچ نشین قزاقستان، قرقیزستان، و مغولستان بازمی گردد که نوشیدنی های الکلی خود را از شیر مادیان، گاومیش، یا گاو تهیه می کردند. [ ۴]
ودکای تهیه شده از جو و چاودار مزه تندتری دارد و قوی تر است. ذرت به پایهٔ ودکا مزه شیرین تری می دهد. ودکای ساخته شده از سیب زمینی مزه خاکی می دهد. بعضی از تقطیرکنندگان ودکا به آن میوه، نمک و حتی بیکن می افزایند. [ ۴]
ودکا یک نوشیدنی الکلی با درصد الکل بالا ( بین ۳۵ تا ۵۵ درصد ) است. ودکای سنتی روسیه و لهستان معمولاً ۴۰ درصد الکل دارد. ودکایی که در لهستان، روسیه، جمهوری چک، استونی، لاتویا، اوکراین و لیتوانی به فروش می رسد ۴۰٪ است. ودکای اروپایی دستکم ۳۷/۵٪ است. همچنین ودکایی که در آمریکا به فروش می رسد حداقل ۴۰٪ است. تعیین میزان ۴۰٪ به گستردگی و به طور اشتباه به دمیتری مندلیف نسبت داده می شود.
واژه «ُودکا» از زبان روسی می آید و حالت تصغیر واژه «وادا» ( به روسی: Вода ) به معنی «آب» است. [ ۵] [ ۶] در دوران امپراتوری روسیه از سیب زمینی له شده برای تهیه ودکا استفاده می شد. اما اکنون در روسیه از دانه های خالص غلات برای تهیه ودکا استفاده می شود. [ ۳] اما به طوری، خاستگاه دقیق ودکا مشخص نیست. [ ۴]
wiki: ودکا
مترادف ها
عرق، ودکا، عرق روسی
فارسی به عربی
پیشنهاد کاربران
برای یادسپاری آسانتر می توان از کلمات مشابه استفاده کرد و یا با کلمات بازی کرد و داستان ساخت.
ودکا ( vodka ) در ولگا ( Volga )
ودکا از مشروبات الکلی ( زهرماری ) که در روسیه متداول است. عروق روس.
ولگا، درازترین رود اروپا که در روسیه جاری است و به دریای خزر ریزد.
ودکا ( vodka ) در ولگا ( Volga )
ودکا از مشروبات الکلی ( زهرماری ) که در روسیه متداول است. عروق روس.
ولگا، درازترین رود اروپا که در روسیه جاری است و به دریای خزر ریزد.
ودکا یک نوع عرق یا شراب است که در روسیه تولید می شود
به غیر از این معنی آب را هم دارد
در واقع این واژه مانند drink است
Drink هم به معنای نوشیدنی ( شراب و مشروب ) است و هم به معنای نوشیدن
به غیر از این معنی آب را هم دارد
در واقع این واژه مانند drink است
Drink هم به معنای نوشیدنی ( شراب و مشروب ) است و هم به معنای نوشیدن
اصلا در روسیه به آبvody گفته می شود . و ودکا از این واژه گرفته شده است .