غذاهای کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس

دانشنامه عمومی

غذاهای عربی خلیج فارس ( عربی: المطبخ العربی من الخلیج فارس ) شامل غذای هایی است که توسط ساکنین منطقه ساحلی شرق شبه جزیره عربستان تهیه می شود غذاهای دریایی بخش مهمی از رژیم غذایی مردم ساحل خلیج فارس را تشکیل می دهد. این نوع غذاها مورد علاقه مردم این منطقه است و معمولاً ماهی با برنج خورده می شود. غذاهای شرق جزیره العرب با غذای حجاز و نجد و دیگر نقاط شبه جزیره متفاوت است. حلیم نیز یکی از غذاهای ملی این منطقة محسوب می شود.
در اصل رژیم غذایی اعراب خلیج متشکل از گندم، جو، برنج و گوشت و انواع مختلف خرما است و نیز بر محصولات شیر مانند ماست ( ماست بدون چربی ) تکیه دارد و با جهانی شدن و برقراری ارتباط با تمدن های باستانی مانند رومی ها و ایرانی ها و بعداً با عثمانی ها، ارتباط نزدیکی را با غذاهای چندین فرهنگ دیگر برای آن ها به ارمغان آورد و چندین عنصر جدید در رژیم غذایی آن ها وارد شد.
در اصل رژیم غذایی آن همانند بسیاری از فرهنگ های آسیایی است، منشأ آن به غذاهای ایرانی، هندی و چینی بر می گردد. در واقع ساختار این غذاها از تمدن ایرانی - عربی نشأت گرفته که از روش های نوین پخت وپز در ایران باستان آغاز شد و توسط ایرانیان در سلسله ساسانی بکار گرفته می شد. با گسترش امپراتوری عثمانی، ارتباط میان فرهنگ عرب و امپراتوری عثمانی ایجاد شد و غذاهای ترکیه به فرهنگ عربی وارد شد که شامل انواع کباب ها بود که این غذاها ابتدا بخشی از غذاهای ایرانی بودند اما ترک ها نیز آن ها را ترجیح می دادند. [ ۱]
این تعدد فرهنگی پس از ظهور اسلام و با رشد نفوذ اعراب پس از فتح ایران، بالکان و شمال آفریقا امکان پذیر شد و این امکان را برای تاجران کشورهای مختلف فراهم کرد که به این کشورها سفر کنند و ارتباط برقرار کنند و تحت تأثیر غذاهای محلی آن ها قرار گیرند. تبادل آداب و رسوم و نیز غذا بین دوطرف برقرار شد، و اعراب نیز ترجیح دادند که مواد غذایی خود را مانند خرما و انجیر به مناطق که فتح می کردند یا به آن سفر می کردند صادر کنند، از جمله امپراتوری ایران و مردم ترکیه که در بالکان بودند را شامل می شد. تبادل کالاها و شیوه زندگی این کشورها جدیدترین رژیم غذایی عربی را تشکیل دارد که تا کنون ادامه دارد. جالب است که اعراب در فتوحات خود به آفریقا این مواد غذایی تازه به دست آمده را به آنجا منتقل کردند. به ویژه در شمال آفریقا، غرب آفریقا و جنوب اسپانیا. در واقع برخی دسرهای اسپانیایی مانند کیک های عجیب و غریب و کاستارد و کارامل و چیزهای دیگر را به آنجا منتقل کردند بنحوی که مراکشی ها به طور قابل توجهی تحت تأثیر آن قرار گرفتند. اعراب بومی شبه جزیره عربستان، با گسترش به سمت غرب و به سمت مصر و مراکش، غذاهای چینی و هندی و عربی و ایرانی را در آنجا رواج دادند و در نهایت رژیم غذائی مردم شمال آفریقا از این غذاها تشکیل شد. [ ۲]
عکس غذاهای کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارسعکس غذاهای کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارسعکس غذاهای کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس