خوراک انسان به مجموعه موادی گفته می شود که بدن برای ادامه حیات خود به آن ها نیازمند است. انسان بدون غذا می تواند ۲ تا ۸ هفته زنده بماند اما در این زمان به قدری ضعیف خواهد شد که نمی تواند حرکت کند. البته این در صورتی امکان پذیر است که آب در اختیار داشته باشد وگرنه می تواند تنها ۳ روز زنده بماند.
غذا به چیزی گفته می شود که بتواند در بدن ماده و انرژی تولید کند. به عبارت دیگر موادی که نتوانند به طور مستقیم یا غیر مستقیم در تولید ماده و انرژی شرکت داشته باشند غذا محسوب نمی شوند. فرایندی که طی آن غذا به درون سلول های بدن راه می یابد و مورد استفاده قرار می گیرد تغذیه نام دارد.
قندها را به سه دسته تک قندی ( مونوساکارید ) ، دی ساکارید ( دو قندی ) و چندقندی ( پلی ساکارید ) تقسیم بندی می کنند. قندها انرژی زا هستند، مانند قند میوه ها که دارای گلوکوز و فروکتوز هستند و همچنین لاکتوز قندی است که در شیر است و قند و شکر که از چغندر قند یا نیشکر به دست می آید دارای ساکارز است. [ ۱]
نشاسته به صورت دانه هایی در گیاهان ذخیره می شوند. مولکول های نشاسته در لوله گوارش به گلوکز تجزیه می شوند و پس از ورود به خون به صورت گلیکوژن و سپس به چربی در زیر پوست ذخیره می شوند. [ ۱]
دارای دو نوع محلول و نامحلول در آب هستند و فیبرهای محلول در آب در دانه ها ( جو و سبزیجات ) و میوه هایی مانند سیب و موز وجود دارند. این فیبرها به کلسترول مواد می چسبند و جذب آن را در روده کاهش می دهند. فیبرهای نامحلول نیز رشته های سلولزی هستند و در سبزیجات، سبوس و گندم وجود دارند این فیبرها از بروز سرطان روده بزرگ جلوگیری می کنند زیرا مقداری زیادی آب جذب می کنند و عمل دفع را آسان می کنند. [ ۱]
ویتامین A برای عملکرد چشم مفید است در نتیجه چشم باید ویتامین A مصرف کند. ویتامین A دندان ها و استخوان ها را قوی و پوست را شاداب تر می کند.
ویتامین هایی مثل A به مدت زیادی در بدن ذخیره می شوند و نیاز نیست که هر روز به بدن برسند. ویتامین A رنگدانهٔ حساس به نور در گیرنده شبکیه چشم را به ماده دیگری تبدیل می کند و نقش مهمی در بینایی دارد. [ ۲]
کمبود ویتامین A بیش از صد هزار کودک را در سر تا سر جهان آزار می دهد. اگرچه کمبود ویتامین A مستقیماً سبب خشک شدن چشم نمی شود اما ممکن است روی کرهٔ چشم آسیب هایی را ایجاد کند و با شکافتن کره چشم سبب کوری کامل شود.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفغذا به چیزی گفته می شود که بتواند در بدن ماده و انرژی تولید کند. به عبارت دیگر موادی که نتوانند به طور مستقیم یا غیر مستقیم در تولید ماده و انرژی شرکت داشته باشند غذا محسوب نمی شوند. فرایندی که طی آن غذا به درون سلول های بدن راه می یابد و مورد استفاده قرار می گیرد تغذیه نام دارد.
قندها را به سه دسته تک قندی ( مونوساکارید ) ، دی ساکارید ( دو قندی ) و چندقندی ( پلی ساکارید ) تقسیم بندی می کنند. قندها انرژی زا هستند، مانند قند میوه ها که دارای گلوکوز و فروکتوز هستند و همچنین لاکتوز قندی است که در شیر است و قند و شکر که از چغندر قند یا نیشکر به دست می آید دارای ساکارز است. [ ۱]
نشاسته به صورت دانه هایی در گیاهان ذخیره می شوند. مولکول های نشاسته در لوله گوارش به گلوکز تجزیه می شوند و پس از ورود به خون به صورت گلیکوژن و سپس به چربی در زیر پوست ذخیره می شوند. [ ۱]
دارای دو نوع محلول و نامحلول در آب هستند و فیبرهای محلول در آب در دانه ها ( جو و سبزیجات ) و میوه هایی مانند سیب و موز وجود دارند. این فیبرها به کلسترول مواد می چسبند و جذب آن را در روده کاهش می دهند. فیبرهای نامحلول نیز رشته های سلولزی هستند و در سبزیجات، سبوس و گندم وجود دارند این فیبرها از بروز سرطان روده بزرگ جلوگیری می کنند زیرا مقداری زیادی آب جذب می کنند و عمل دفع را آسان می کنند. [ ۱]
ویتامین A برای عملکرد چشم مفید است در نتیجه چشم باید ویتامین A مصرف کند. ویتامین A دندان ها و استخوان ها را قوی و پوست را شاداب تر می کند.
ویتامین هایی مثل A به مدت زیادی در بدن ذخیره می شوند و نیاز نیست که هر روز به بدن برسند. ویتامین A رنگدانهٔ حساس به نور در گیرنده شبکیه چشم را به ماده دیگری تبدیل می کند و نقش مهمی در بینایی دارد. [ ۲]
کمبود ویتامین A بیش از صد هزار کودک را در سر تا سر جهان آزار می دهد. اگرچه کمبود ویتامین A مستقیماً سبب خشک شدن چشم نمی شود اما ممکن است روی کرهٔ چشم آسیب هایی را ایجاد کند و با شکافتن کره چشم سبب کوری کامل شود.
wiki: خوراک انسان