ابوطلحه انصاری

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] زیدبن سهل بن اسودبن حزام انصاری خزرجی از اصحاب پیامبر ابوطلحه، از تیره بنی نجّار و همسرش ام سُلَیم مادر انس بن مالک است.
وی در بیعتِ• عقبه دوم حضور یافت و به اسلام گروید و از نقیبان شد و پس از هجرت ، پیامبر او را با ارقم و به نقلی ابو•عبیده برادر کرد.
اقدامات در زمان پیامبر
ابوطلحه، از تیراندازان زبردست بود.
← شرکت در جنگ ها
براساس نقلی، پیامبر در واپسین روزهای عمر خود، به ابوطلحه فرمود تا سلامش را به قوم خود برساند و سپس آنان را به عفاف و استقامت ستود. قبر پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) را ابوطلحه آماده ساخت.
روزه داری زیاد
...

[ویکی شیعه] زید بن سهل بن اسود بن حرام خزرجی، معروف به اَبوطَلْحه انصاری، از انصار و صحابی مشهور پیامبر (ص) و از دلاوران و تیراندازان برجسته صدر اسلام، که در جنگ های بدر و احد و خندق حضور داشت و روایاتی نیز از پیامبر(ص) نقل کرده است.
پیش از هجرت پیامبر، ابوطلحه همراه اهالی یثرب در بیعت عقبه حضور یافت و با پیامبر بیعت کرد و به عنوان یکی از نُقَبای مردم یثرب انتخاب شد. نقل شده است پیامبر پس از هجرت به مدینه، بین او و ارقم بن ابی ارقم پیمان برادری بست. در جنگ های بدر و احد و خندق و حنین حضور داشت. در منابع آمده است او در جنگ احد پیشاپیش پیامبر تیر می انداخت و صدایی چندان مهیب داشت که پیامبر اکرم(ص) آن را، برای رعب افکندن در دل دشمن، برتر از گروهی از مردان جنگی می دانست.
همچنین درباره او نقل شده است روزی ابوطلحه پس از مشاهده آثار گرسنگی در چهره پیامبر(ص)، ایشان را برای صرف غذا به خانه خود دعوت کرد. پیامبر نیز همراه اصحاب خود به خانه او رفت و به غذای اندکی که فراهم شده بود، دعایی خواند و سپس اصحاب را گروه گروه به خانه فراخواند و همه از آن خوردند و سیر شدند.

[ویکی اهل البیت] این صفحه مدخلی از دائرة المعارف قرآن کریم است
زید بن سهل بن اسود بن حزام انصاری خزرجی از اصحاب پیامبر.
ابوطلحه از تیره بنی نجار و همسرش ام سُلَیم مادر انس بن مالک است. وی در بیعتِ عقبه دوم حضور یافت و به اسلام گروید و از نقیبان شد و پس از هجرت، پیامبر او را با ارقم و به نقلی ابوعبیده برادر کرد.
ابوطلحه از تیراندازان زبردست بود. در بدر حضور یافت و در اُحُد پیشاپیش رسول خدا صلی الله علیه و آله تیر می انداخت. او صدای مهیبی داشت؛ از این رو پیامبر درباره اش فرمود: نهیب ابوطلحه بر دشمن، از نیروی 100 مرد بهتر است.
به گفته خودش، در جنگ خیبر دوشادوش رسول خدا صلی الله علیه و آله بوده و در غزوه حنین 20 نفر از مشرکان را از پای درآورده و وسایلشان را از آنِ خود ساخته است.
گفته اند: روزی ابوطلحه با مشاهده آثار گرسنگی در پیامبر برای ایشان غذایی تهیه کرد و حضرت را به آن فراخواند. پیامبر نیز با دست مبارک خود آن غذای اندک را میان اصحاب قسمت کرد و همه سیر شدند.
به نقلی او پس از نزول آیه «لَن تَنالوا البِرَّ حَتّی تُنفِقوا مِمّا تُحِبّونَ...»؛ هرگز به (حقیقت) نیکوکاری نمی رسید؛ مگر این که از آنچه دوست دارید، انفاق کنید. (سوره آل عمران/3، 92)
نخلستان آبادی را که روبروی مسجد مدینه داشت به پیامبر واگذاشت و به پیشنهاد حضرت، آن را برای خویشانش وقف کرد. وی از جمله راویان حدیث پیامبر است.

[ویکی حج] ابوطلحه انصاری، از انصار پیامبر اسلام(ص) و از نقبای دوازده گانه پیامبر در بیعت عقبه دوم. ابوطلحه تیزاندازی ماهر بود و در همه غزوه های پیامبر شرکت کرد. در غَزوه اُحُد نقشی مؤثر داشت و کمانش شکست. در غزوه حُنَین نیز بیست تن را از پا درآورد. او صدای بلندی داشت که پیامبر(ص) آن را از نیروی هزار مرد برتر می دانست. وی اهل انفاق بود؛ تا آنجا که می گویند آیه ای از قرآن درباره او نازل شده است. در وفات پیامبر، ابوطلحه قبر او را کند. در ماجرای شواری عمر برای تعیین خلیفه، ابوطلحه به دستور عمر مأمور بود تا اگر خلیفه را تعیین نشد، اعضای شورا گردن بزند.
زید بن سهل بن اسود، مشهور به ابوطلحه انصاری، از تیره بنی نجّارِ خزرج و مادرش عُباده دختر مالک بن عَدِی بود. از زندگی روزگار جاهلی وی گزارشی در دست نیست. در بیعتِ عَقَبه دوم به سال سیزدهم بعثت حضور داشت و از سوی پیامبر(ص) به عنوان یکی از نقیبان دوازده گانه قبایل اوس و خزرج برگزیده شد. پیامبر(ص) پس از هجرت، میان او و ارقم بن ابی ارقم و بر پایه گزارشی، ابوعبیدة بن جراح پیمان برادری بست. ابوطلحه از راویان احادیث پیامبر بود.

[ویکی فقه] ابوطلحه انصاری (قرآن). زید بن سهل بن اسود بن حزام انصاری خزرجی مشهور به ابوطلحه انصاری از اصحاب پیامبر اسلام (صلی الله علیه و اله وسلّم)؛ متعلق به تیره بنی نجار از قبیله خزرج و از بدریون است.
در منابع تاریخی از زندگی وی قبل از اسلام آوردن گزارشی مهمی در دست نیست.
← نام و نسب
برخی مفسران در شان نزول آیاتی از وی نام برده اند.
← انفاق نخلستان
۱. ↑ دینوری، ابن قتیبه، المعارف، ص۲۷۱.
...

دانشنامه عمومی

ابوطلحه زید بن سهل بن الاسود بن حرام خزرجی از صحابه پیامبر اسلام محمد و از انصار بود. [ ۱] او از قبیله بنو خزرج بود، که بعد از هجرت به انصاری معروف شد. او بیشتر به عنوان مبارزی دلاور و تیرانداز ماهر اوایل دوره اسلامی شناخته می شد. معروف بود که ابوطلحه سوارکار محمد بود. [ ۲] و در بیعت عقبه و جنگ های بدر، احد و خیبر در کنار محمد بود. [ ۳]
عکس ابوطلحه انصاری
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس