گرسنگی

/gorosnegi/

مترادف گرسنگی: جوع، غلا، قحطی، گشنگی، مجاعه

متضاد گرسنگی: اشباع، سیری

معنی انگلیسی:
famine, hunger

لغت نامه دهخدا

گرسنگی. [ گ ُ رِ/ رُ ن َ / ن ِ / گ ُ س َ / س ِ ن َ / ن ِ ] ( حامص ) مقابل سیری است. ( آنندراج ). اشتهای طعام پس از هضم طعام پیش. اِستِجاعَة. وَبنَه. هُنبُغ؛ گرسنگی سخت. تَقَع. مخمصه و خَمصَة. جُلبَة. وَأج. هِلَّکَس. نَکَظ. هَمج. هِلقَس ، گرسنگی سخت. قَیس. ( منتهی الارب ). سَغب. ( دهار ). تَغب. جوع. عَوَق. ( منتهی الارب ) :
ازتشنگی و گرسنگی دارد راحت
سیری شمرد خیر و همه گرسنگی شر.
ناصرخسرو.
چون نیابد به گه گرسنگی کبک و تذرو
چه کند گر نخورد شیر ز مردار کباب.
ناصرخسرو.
از گرسنگی چون میخراشم
صمغی ز درخت میتراشم.
نظامی.
با گرسنگی قوت پرهیز نماند
افلاس عنان از کف تقوی بستاند.
سعدی.
یکی از حکما پسر را نهی کرد از بسیار خوردن که سیری مردم را رنجور کند گفت ای پدر گرسنگی خلق را بکشد. ( گلستان ).
- تن به گرسنگی نهادن ؛ گرسنگی را تحمل کردن : تن به بیچارگی و گرسنگی بنه و دست پیش سفله مدار. ( گلستان ).
- گرسنگی خوردن ؛ گرسنگی کشیدن. گرسنه ماندن. گرسنه بودن :
نه تشنگی و گرسنگی باید خورد
نوبت گرسنگی خوردن بردیم بسر.
فرخی.

فرهنگ فارسی

گرسنه بودن احتیاج بخوردن داشتن جوع مقابل سیری : تن به بیچارگی و گرسنگی بنه و دست پیش سفله مدار .

فرهنگ معین

(گُ رُ نِ ) (حامص . ) حالت یا وضعیت گرسنه بودن .

فرهنگ عمید

گرسنه بودن، گرسنیا.

واژه نامه بختیاریکا

باد کمنیدِن

دانشنامه عمومی

نیاز بدن به غذا گرسنگی نام دارد. واژهٔ گرسنگی اغلب به معنای آمادگی بدن برای دریافت غذاست. پس از مدت زمان معین که بدن غذایی دریافت نکرده است، احساس گرسنگی به وجود آمده و حالا، بدن آماده غذا خوردن است. اگر هنگام گرسنگی، بدن غذایی دریافت نکند کم کم این حس، دردناک شده و ناراحتی معده را به همراه دارد.
گرسنه ماندن برای مدت طولانی دلیل می شود که افراد، دست به خوردن موادی بزنند که هیچگونه ارزش غذایی ندارند. معده با خوردن چنین موادی صرفاً پر شده و احساس گرسنگی از بین می رود. اما در صورت ادامه نرسیدن مواد غذایی به بدن، بر اثر فقر غذایی، به مرگ می انجامد. وقتی فردی گرسنه پس از مدت خیلی طولانی غذا بخورد، معده غذا را نمی پذیرد و منجر به استفراغ می شود.
عکس گرسنگی

گرسنگی (ترانه فلورنس اند د مشین). «گرسنگی» ( انگلیسی: Hunger ) ترانه ای است از گروه موسیقی ایندی راک بریتانیایی فلورنس اند د مشین برای چهارمین آلبوم استودیویی شان های از هوپ ( ۲۰۱۸ ) . سرایش ترانه توسط فلورنس ولچ، امیلی هینی، توماس بارتلت و توبیاس جسو جونیور و تهیه توسط ولچ و هینی انجام شد. این ترانه در ۳ مه ۲۰۱۸ به عنوان دومین تک آهنگ از آلبوم منتشر شد. [ ۱] [ ۲] [ ۳] [ ۴] این تران در ۱۸ ژوئن ۲۰۱۸ برای تأثیر به رادیوهای معاصر بزرگسالان ایالات متحده ارسال شد. [ ۵] همچنین این ترانه در ژوئن ۲۰۱۸ به پنجمین تک آهنگ رتبه یک گروه در جدول ترانه های آلترنیتیو بزرگسالان در بیلبورد ایالات متحده تبدیل شد. [ ۶]
این ترانه به مبارزات در نوجوانی خواننده اش، فلورنس ولچ با یک اختلال در خوردن می پردازد. [ ۷] رایان رید از رولینگ استون برای «گرسنگی» نوشت: ولچ در طول ترانه در رابطه ای بین زیبایی، عاشقانه و مرگ و میر تفکر می کند. [ ۸]
• «گرسنگی» ( ریمیکس کلاپتون )
عکس گرسنگی (ترانه فلورنس اند د مشین)

گرسنگی (رمان). گرسنگی ( به نروژی: Sult ) نام رمانی از کنوت هامسون رمان نویس مطرح نروژی است. این رمان به شکل کتاب در ۱۸۹۰ و پیشتر به صورت دنباله دار در مجله ای در ۱۸۸۸ چاپ شد. این رمان در فهرست ۱۰۰۱ کتاب که باید قبل از مرگ بخوانید و همچنین فهرست روزنامه گاردین ( ۱۰۰۰ رمان که هر شخص باید بخواند ) قرار دارد.
رمان دربارهٔ گرسنگی و وضع فلاکت بار جوان بی نامی در خیابان های شهر اسلو و در قرن نوزدهم است. او پول اندکی از قبل فروش مقاله و داستان به روزنامه، گدایی و دزدی به دست می آورد. رمان به شکل اول شخص راوی روایت می شود. این رمان به شکلی حیرت آور و روان شناختی گرسنگی و فلاکت را به توصیف می کشد. به طور مثال در قسمتی از رمان شاهد ریزش موهای قهرمان داستان بر اثر گرسنگی و سوءتغذیه شدید او هستیم.
با انتشار رمان روانکاوانه و نیمه خود زندگی نامه گرسنگی در سال ۱۸۹۰ شهرت هامسون به اوج خویش رسید. برخی منتقدین فرانتس کافکا را در نوشتن داستان کوتاه هنرمند گرسنه متأثر از این رمان می دانند.
• ترجمه دکتر غلامعلی سیار، بنگاه ترجمه و نشر کتاب، تهران ۱۳۳۵
• ترجمه سیدحبیب گوهری راد که انتحالی از ترجمه دکتر سیار است. [ ۱]
• ترجمه احمد گلشیری انتشارات نگاه تحت عنوان گرسنه
• ترجمه قاسم صنعوی از انتشارات گل آذین
از این رمان تاکنون دو فیلم سینمایی با عنوان گرسنگی ساخته شده است.
• گرسنگی ( ۱۹۶۶ ) به کارگردانی هنینگ کارلسن
• گرسنگی ( ۲۰۰۱ ) به کارگردانی ماریا گیسه
عکس گرسنگی (رمان)

گرسنگی (فیلم ۱۹۶۶). گرسنگی ( دانمارکی: Sult ) فیلمی سیاه و سفید به کارگردانی هنینگ کارلسن با بازی پر اسکارشون بازیگر سوئدی است که در سال ۱۹۶۶ منتشر شد. این فیلم بر اساس رمان گرسنگی از کنوت هامسون نویسنده نروژی برنده جایزه نوبل ساخته شده است. فیلم گرسنگی که در اسلو فیلمبرداری شده نخستین فیلمی بود که با کار مشترک سه کشور اسکاندیناوی ساخته شد.
این فیلم با تمرکز بر زندگی فردی فقیر و دست از جان شسته شاهکاری در جنبش رئالیسم اجتماعی محسوب می شود. مورخان سینما باور دارند که این اولین فیلم دانمارکی پس از کارهای کارل تئودور درایر است که توانسته در جهان مورد توجه جدی قرار بگیرد.
داستان فیلم دربارهٔ پونتوس ( اسکارشون ) ، نویسنده ای گرسنه و تنها، در سال ۱۸۹۰ است که در خیابان های کریستیانیا ( اسلو ) به دنبال عشق و به چاپ رساندن کارهایش پرسه می زند.
این فیلم نامزد نخل طلایی در جشنواره فیلم کن و برنده جایزه بودیل برای بهترین فیلم دانمارکی در سال ۱۹۶۷ شد. اسکارشون برندهٔ جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره فیلم کن ۱۹۶۶، جایزه بهترین بازیگر مرد در چهارمین دوره جوایز گولدباگن، جایزه بودیل ۱۹۶۷ و جایزه انجمن ملی منتقدان فیلم در آمریکا برای بهترین بازیگر در سال ۱۹۶۸ شد. گرسنگی همچنین در سی و نهمین دوره جوایز اسکار به عنوان فیلم دانمارکی شرکت کننده برای جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی زبان برگزیده اما برای نامزدی انتخاب نشد.
عکس گرسنگی (فیلم ۱۹۶۶)

گرسنگی (فیلم ۱۹۷۴). «گرسنگی» ( انگلیسی: Hunger ( 1974 film ) ) فیلمی در ژانر پویانمایی رایانه ای است.
عکس گرسنگی (فیلم ۱۹۷۴)

گرسنگی (فیلم ۱۹۸۳). گرسنگی ( انگلیسی: The Hunger ) فیلمی در ژانر ترسناک به کارگردانی تونی اسکات است که در سال ۱۹۸۳ منتشر شد. این فیلم خارج از رقابت در جشنواره فیلم کن ۱۹۸۳ نمایش داده شد.
کاترین دنو
دیوید بویی
سوزان ساراندون
دن هدایا
بسی لاو
• آنا مگنوسون
عکس گرسنگی (فیلم ۱۹۸۳)

گرسنگی (فیلم ۲۰۰۹). «گرسنگی» ( انگلیسی: Hunger ) فیلمی در ژانر ترسناک است که در سال ۲۰۰۹ منتشر شد.
عکس گرسنگی (فیلم ۲۰۰۹)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

احساسی ناخوشایند که عموماً با میل به خوردن غذا همراه است. علت این احساس تولید هورمونی در هیپوتالاموس مغز است که از طریق جریان خون به معده می رسد و باعث انقباض ماهیچه های آن می شود. این انقباض های دردناک عموماً ۱۲ تا ۲۴ ساعت پس از خوردن آخرین وعدۀ غذا پدید می آید و با تمدید گرسنگی و پایین آمدن قند خون مدام بر شدت آن افزوده می شود و پس از ۳ تا ۴ روز به اوج خود می رسد؛ ولی بعداً از شدت آن کاسته می شود و نوعی بی حسی و بی حالی در انسان پدید می آید که سرانجام پس از گذشت چند هفته منجر به مرگ می شود. گرسنگی اصولاً پدیده ای اجتماعی است و به میزان تولید مواد غذایی و نحوۀ توزیع آن بستگی دارد. در گذشته کمبود مواد غذایی و مشکل توزیع آن به قحطی می انجامید و قحطی گرسنگی شدید و شایع را پدید می آورد و اصولاً جنبۀ محلی داشت و معمولاً به عنوان وضعیتی موقت در نظر گرفته می شد که عامل اصلی آن جنگ و خشکسالی بود. امروزه ماهیت قحطی تغییر کرده است و کمبود شدید مواد غذایی به جای آن که امری محلی و زودگذر و محدود به زمان و مکانی خاص باشد، در میان تمام مردم فقیر جهان عمومیت یافته است و نابرابری میان کشورهای فقیر و غنی را منعکس می کند. تولید مواد غذایی در جهان پیوسته رو به افزایش بوده و رشد جمعیت بر آن پیشی نگرفته است. بنابراین عامل گرسنگی دیگر کمبود یا نبود مواد غذایی در جهان نیست. توزیع این مواد هم با پیشرفت فناوری حمل ونقل جدید دیگر مشکل قدیمی رساندن کمک به مناطق دوردست را ندارد. بنابراین گرسنگی امروزه صرفاً مسئله ای اجتماعی و اقتصادی است و فقر عامل عمدۀ پدید آمدن آن است. کشورهای صنعتی پیشرفته اکثراً مازاد موادغذایی دارند، و اگر هم نداشته باشند قدرت خرید آن را از نقاط دیگر جهان دارند. ولی از کمک به کشورهای فقیر خودداری می کنند. از سوی دیگر بسیاری از کشورهای جهان سوم به رغم این واقعیت که بسیاری از مردم خودشان گرسنه اند، چون قدرت خرید موادغذایی را ندارند، تهیه کنندۀ مهم این مواد برای غرب و کشورهای صنعتی هستند. از این رو شاهد گسترده ترین شرایط سوءتغذیه و گرسنگی و قحطی در میان آن ها هستیم. امروزه بیش از ۱۰میلیون نفر هرساله به علت گرسنگی در جهان می میرند که بیش از نیمی از آن ها کودک اند. نزدیک به۱.۵میلیارد نفر هم دچار سوءتغذیه اند و غذای کافی به آن ها نمی رسد و عامل اصلی آن هم فقر و نداری است. به طور کلی پدیدۀ گرسنگی را می توان به علل و عوامل زیر نسبت داد: جنگ، خشکسالی، عدم اصلاحات صحیح ارضی و مالکیت زمین های کشاورزی، کمبود ابزار کشاورزی پیشرفته، شیوه های ناکارآمد کشت زمین و بهره وری پایین که تولید موادغذایی را با مشکل مواجه می کند و به کمبود موادغذایی و درنتیجه شیوع سوءتغذیه و گرسنگی می انجامد.

جدول کلمات

گروس

مترادف ها

hunger (اسم)
اشتیاق، گرسنگی، قحطی

esurience (اسم)
از، حرص، پر خوری، جوع، گرسنگی، ولع

starvation (اسم)
گرسنگی، قحطی، قحطی زدگی، رنج و محنت

فارسی به عربی

جوع

پیشنهاد کاربران

معنی اصطلاحات عامیانه و امروزی - > قُزل قورت
گرسنگی شدید
احساس ضعف کردن ( دل ضعف کردن ) قاروقور کردن شکم
جوع

بپرس