کهکشانها در قران

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] کهکشانها در قرآن. کهکشانها در قرآن نوشتۀ لطفعلی سمیعی و به زبان فارسی است.نویسنده در این کتاب به بررسی موضوع کهکشانها و ستارگان از دیدگاه قرآن کریم می پردازد.آسمانهای هفت گانه، پدید آمدن کهکشانها از ابرهای اولیه و تبدیل سحابی های داغ و سوزان به ستاره ها،جزایر کهکشانی، سحابی ها، مراحل شکل گیری اجرام از انفجار بزرگ تا تشکیل ستارگان، مواد اولیه جهان آغازین،چگونگی شکل گیری و تولد زمین،جو و اتمسفر زمین که چونان سقفی از آن محافظت می کند، اقمار سیارات مختلف و قطر هریک و نیز فاصله هریک از مرکز، معرفی کهکشان راه شیری و صورتهای فلکی آسمان و...از جمله مطالبی است که در این کتاب بدانها پرداخته شده و اعجاز قرآن کریم در این زمینه بیان شده است.
کتاب ظاهرا دارای دو جلد است.اما جلدی که اکنون در اختیار ماست دارای یک مقدمه و دوازده فصل ذیل می باشد:
فصل اول:رب السماوات و الارض و...
فصل دوم:بدیع السماوات و الارض
فصل سوم:خداوند همه چیز را از روی علم خلق کرده

[ویکی فقه] کهکشانها در قرآن (کتاب). «کهکشانها در قرآن» نوشته لطفعلی سمیعی و به زبان فارسی است.
نویسنده در این کتاب به بررسی موضوع کهکشانها و ستارگان از دیدگاه قرآن کریم می پردازد. آسمانهای هفت گانه ، پدید آمدن کهکشانها از ابرهای اولیه و تبدیل سحابی های داغ و سوزان به ستاره ها ، جزایر کهکشانی، سحابی ها، مراحل شکل گیری اجرام از انفجار بزرگ تا تشکیل ستارگان، مواد اولیه جهان آغازین، چگونگی شکل گیری و تولد زمین ، جو و اتمسفر زمین که چونان سقفی از آن محافظت می کند، اقمار سیارات مختلف و قطر هریک و نیز فاصله هریک از مرکز، معرفی کهکشان راه شیری و صورتهای فلکی آسمان و... از جمله مطالبی است که در این کتاب بدانها پرداخته شده و اعجاز قرآن کریم در این زمینه بیان شده است.
ساختار کتاب
کتاب ظاهرا دارای دو جلد است. اما جلدی که اکنون در اختیار ماست دارای یک مقدمه و دوازده فصل ذیل می باشد: فصل اول: رب السماوات و الارض و... فصل دوم: بدیع السماوات و الارض فصل سوم: خداوند همه چیز را از روی علم خلق کرده فصل چهارم: نظر اجمالی به ذرات تشکیل دهنده جهان هستی فصل پنجم: اثر انرژی دورانی در فرایند چگالش و تولد ستارگان فصل ششم: مواد اولیه جهان آغازین از سوره های قرآن . فصل هفتم: ذرات تشکیل دهنده جهان آغازین و تکوین کائنات از آیات قرآن. فصل هشتم: بخشی از منظومه شمسی فصل نهم: کهکشان شیری فصل دهم: کهکشان شیری و کهکشانهای دیگر فصل یازدهم: بی عیب و نقص بودن نظام اجرام عالم هستی از آیات قرآن فصل دوازدهم: دیدگاه نهج البلاغه . در انتها هم فهرست مطالب کتاب آمده است. در ضمن کتاب و نیز در پایان آن نویسنده تصاویر بسیاری را که با مطالب کتاب مرتبط است بدان ضمیمه کرده است. در ساختار کتاب به مطالب بسیار متنوعی برمی خوریم که ارتباطی به موضوع اصلی کتاب ندارد بلکه به مناسبتهای مختلف نویسنده بدانها پرداخته است. از این رو تهیه ساختاری جامع از این کتاب دشوار می نماید.
نسخه شناسی
کتاب به قلم آقای لطفعلی سلیمی نگاشته و در قطع وزیری با جلد شومیز در ۴۲۰ صفحه اولین بار در سال ۱۳۸۱ شمسی توسط «انتشارات انصاری» قم به چاپ رسیده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس