نشخوارکنندگان

/noSxArkonandegAn/

فرهنگ عمید

حیوانات علف خوار با معدۀ چهارقسمتی که دست وپای آن ها دارای دو انگشت منتهی به سم است، مانند گاو و گوسفند و شتر و گوزن، سم شکافته.

دانشنامه عمومی

در جانورشناسی، نُشخوارکنندگان ( Ruminantia ) گروهی از جانوران گیاه خوار و یک زیر راسته از راستهٔ جفت سم سانان هستند. تا کنون حدود دویست گونه از این پستانداران شناسایی شده اند. ه
پستاندارانی مانند گاو، بز، گوسفند، آهو، زرافه و غزال از جمله نشخوارکنندگان هستند. این جانوران پستاندارانی با معده چهار قسمتی هستند که در معدهٔ آن ها انواع بافت های گیاهی به کمک باکتری ها به قندها، پروتئین و چربی هایی تبدیل می شود که حیوان قادر به گوارش آنها است. در این حیوانات ابتدا غذای نیمه جویده به سرعت بلعیده و وارد سیرابی می شود. مولکول های درشت مثل سلولز در غذای نیمه جویده شده در معرض آنزیم سلولاز میکروب ها قرار می گیرد. میکروب ها به کمک حرارت بدن و ترشح مایعات و حرکات سیرابی تا حدودی غذا را گوارش می دهند. توده های غذایی پس از عبور از نگاری و مری به دهان بر می گردند تا به طور کامل جویده شوند و غذای کامل جویده شده دوباره به سیرابی وارد شده و بیشتر حالت مایع پیدا می کند و سپس به نگاری جریان می یابد ( در تمام این مراحل غذا دو بار از سیرابی عبور می کند ) . مواد از نگاری به هزارلا وارد و تا حدودی آبگیری شده و سرانجام وارد شیردان می شوند. در نشخوارکنندگان گوارش سلولز قبل از گوارش سایر ترکیبات آلی صورت می گیرد. [ ۱]
در پستانداران نشخوارکننده مثل گاو، گوزن، گوسفند و بز که معده چهار قسمتی دارند، گوارش میکروبی پیش از گوارش آنزیمی صورت می گیرد، اما در غیرنشخوارکنندگانی مثل فیل ابتدا گوارش آنزیمی صورت گرفته، سپس گوارش میکروبی انجام می شود.
موش آهوان ( Tragulidae )
مشکان ( Moschidae )
گوزن ها ( Cervidae )
زرافگان ( Giraffidae )
شاخ چنگالان ( Antilocapridae )
گاوان ( Bovidae )
عکس نشخوارکنندگان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس