نشخوارکنندگان
/noSxArkonandegAn/
فرهنگ عمید
دانشنامه عمومی
در جانورشناسی، نُشخوارکنندگان ( Ruminantia ) گروهی از جانوران گیاه خوار و یک زیر راسته از راستهٔ جفت سم سانان هستند. تا کنون حدود دویست گونه از این پستانداران شناسایی شده اند. ه
پستاندارانی مانند گاو، بز، گوسفند، آهو، زرافه و غزال از جمله نشخوارکنندگان هستند. این جانوران پستاندارانی با معده چهار قسمتی هستند که در معدهٔ آن ها انواع بافت های گیاهی به کمک باکتری ها به قندها، پروتئین و چربی هایی تبدیل می شود که حیوان قادر به گوارش آنها است. در این حیوانات ابتدا غذای نیمه جویده به سرعت بلعیده و وارد سیرابی می شود. مولکول های درشت مثل سلولز در غذای نیمه جویده شده در معرض آنزیم سلولاز میکروب ها قرار می گیرد. میکروب ها به کمک حرارت بدن و ترشح مایعات و حرکات سیرابی تا حدودی غذا را گوارش می دهند. توده های غذایی پس از عبور از نگاری و مری به دهان بر می گردند تا به طور کامل جویده شوند و غذای کامل جویده شده دوباره به سیرابی وارد شده و بیشتر حالت مایع پیدا می کند و سپس به نگاری جریان می یابد ( در تمام این مراحل غذا دو بار از سیرابی عبور می کند ) . مواد از نگاری به هزارلا وارد و تا حدودی آبگیری شده و سرانجام وارد شیردان می شوند. در نشخوارکنندگان گوارش سلولز قبل از گوارش سایر ترکیبات آلی صورت می گیرد. [ ۱]
در پستانداران نشخوارکننده مثل گاو، گوزن، گوسفند و بز که معده چهار قسمتی دارند، گوارش میکروبی پیش از گوارش آنزیمی صورت می گیرد، اما در غیرنشخوارکنندگانی مثل فیل ابتدا گوارش آنزیمی صورت گرفته، سپس گوارش میکروبی انجام می شود.
• موش آهوان ( Tragulidae )
• مشکان ( Moschidae )
• گوزن ها ( Cervidae )
• زرافگان ( Giraffidae )
• شاخ چنگالان ( Antilocapridae )
• گاوان ( Bovidae )
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفپستاندارانی مانند گاو، بز، گوسفند، آهو، زرافه و غزال از جمله نشخوارکنندگان هستند. این جانوران پستاندارانی با معده چهار قسمتی هستند که در معدهٔ آن ها انواع بافت های گیاهی به کمک باکتری ها به قندها، پروتئین و چربی هایی تبدیل می شود که حیوان قادر به گوارش آنها است. در این حیوانات ابتدا غذای نیمه جویده به سرعت بلعیده و وارد سیرابی می شود. مولکول های درشت مثل سلولز در غذای نیمه جویده شده در معرض آنزیم سلولاز میکروب ها قرار می گیرد. میکروب ها به کمک حرارت بدن و ترشح مایعات و حرکات سیرابی تا حدودی غذا را گوارش می دهند. توده های غذایی پس از عبور از نگاری و مری به دهان بر می گردند تا به طور کامل جویده شوند و غذای کامل جویده شده دوباره به سیرابی وارد شده و بیشتر حالت مایع پیدا می کند و سپس به نگاری جریان می یابد ( در تمام این مراحل غذا دو بار از سیرابی عبور می کند ) . مواد از نگاری به هزارلا وارد و تا حدودی آبگیری شده و سرانجام وارد شیردان می شوند. در نشخوارکنندگان گوارش سلولز قبل از گوارش سایر ترکیبات آلی صورت می گیرد. [ ۱]
در پستانداران نشخوارکننده مثل گاو، گوزن، گوسفند و بز که معده چهار قسمتی دارند، گوارش میکروبی پیش از گوارش آنزیمی صورت می گیرد، اما در غیرنشخوارکنندگانی مثل فیل ابتدا گوارش آنزیمی صورت گرفته، سپس گوارش میکروبی انجام می شود.
• موش آهوان ( Tragulidae )
• مشکان ( Moschidae )
• گوزن ها ( Cervidae )
• زرافگان ( Giraffidae )
• شاخ چنگالان ( Antilocapridae )
• گاوان ( Bovidae )
wiki: نشخوارکنندگان
پیشنهاد کاربران
معادل اصطلاح علمی bovine
( دامپزشکی )
( دامپزشکی )