محمد صادقی تهرانی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] محمد صادقی تهرانی (۱۳۰۵ - ۱۳۹۰ ه. ش) فقیه و مفسّر شیعی است. وی محوریت علوم اسلامی را بر پایه قرآن می دانست و به نقد روش های متداول در حوزه های علمیه شیعی پرداخت. پیش از انقلاب، از مبارزین سیاسی بود و در سال ۱۳۴۱ش. به سبب سخنرانی تند در مسجد اعظم قم علیه محمدرضا پهلوی تحت تعقیب قرار گرفت. او هفده سال در کشورهای عربستان، عراق و لبنان در کنار فعالیت های علمی، علیه حکومت پهلوی فعالیت می کرد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در برخی شهرها نماز جمعه برپا کرد اما بعد ها تا آخر عمر فقط به تالیف و تدریس مشغول شد. تفسیر سی جلدی «الفرقان فی تفسیر القرآن بالقرآن و السنه» نوشته اوست.
محمد صادقی تهرانی، در سال ۱۳۰۵ در تهران، متولد شد. پدرش شیخ رضا لسان المحققین (لسان الواعظین) خطیب و منبری بود. صادقی دوره دبستان و متوسطه را در مدارس جدید گذراند. دروس مقدماتی اسلامی را در مدرسه سپهسالار (قدیم) آغاز کرده و در درس اخلاق و تفسیر محمدعلی شاه آبادی شرکت کرد. درس ها را در مدرسه مروی ادامه داد و در دروس شیخ محمد حسین زاهد، میرزا باقر آشتیانی، سیدصدرالدین جزایری، میرزا مهدی آشتیانی، میرزا احمد آشتیانی، سیدابوالحسن رفیعی شرکت کرد.در سال ۱۳۲۰ عازم قم شد و در فیضیه ساکن شد. در روزهای تعطیل به تهران رفته و در درس شاه آبادی شرکت می کرد. در درس فلسفه امام خمینی و فقه آیت الله بروجردی شرکت کرد. علامه طباطبایی نیز از استادانی بود که صادقی خود را متاثر از او می داند. به گفته خودش هشت ـ نه سال در درس تفسیر علامه شرکت کرده است.
مجله بینات، گفت وگو با آیت الله دکتر محمّد صادقی تهرانی، شماره ۳۰ تابستان ۱۳۸۰.
• محمدعلی شاه آبادی.• محمد حسین زاهد.• میرزا باقر آشتیانی.• سیدصدرالدین جزایری.• میرزا مهدی آشتیانی.• میرزا احمد آشتیانی.• سیدابوالحسن رفیعی.• سیدروح الله خمینی.• سیدحسین بروجردی.• سیدمحمدحسین طباطبایی.
پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله صادقی تهرانی.
فعالیت های سیاسی صادقی تهرانی در کنار امام خمینی، به پیش از انقلاب و بعد از انقلاب، تقسیم می شود.
← پیش از انقلاب
...

[ویکی شیعه] محمد صادقی تهرانی (۱۳۰۵ - ۱۳۹۰ ه. ش) فقیه و مفسّر شیعی. وی محوریت علوم اسلامی را بر پایه قرآن می دانست و به نقد روش های متداول در حوزه های علمیه شیعی پرداخت. پیش از انقلاب، از مبارزین سیاسی بود و در سال ۱۳۴۱ش. به سبب سخنرانی تند در مسجد اعظم قم علیه محمدرضا پهلوی تحت تعقیب قرار گرفت. او هفده سال در کشورهای عربستان، عراق و لبنان در کنار فعالیت های علمی، علیه حکومت پهلوی فعالیت می کرد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در برخی شهرها نماز جمعه برپا کرد اما بعد ها تا آخر عمر فقط به تألیف و تدریس مشغول شد. تفسیر سی جلدی «الفرقان فی تفسیر القرآن بالقرآن و السنه» نوشته اوست.
محمد صادقی تهرانی، در سال ۱۳۰۵ در تهران، متولد شد. پدرش شیخ رضا لسان المحققین (لسان الواعظین) خطیب و منبری بود. صادقی دوره دبستان و متوسطه را در مدارس جدید گذراند. دروس مقدماتی اسلامی را در مدرسه سپهسالار (قدیم) آغاز کرده و در درس اخلاق و تفسیرمحمدعلی شاه آبادی شرکت کرد. درس ها را در مدرسه مروی ادامه داد و در دروس شیخ محمد حسین زاهد؛ میرزا باقر آشتیانی، سید صدرالدین جزایری، میرزا مهدی آشتیانی، میرزا احمد آشتیانی، سید ابوالحسن رفیعی شرکت کرد.
در سال ۱۳۲۰ عازم قم شد و در فیضیه ساکن شد. در روزهای تعطیل به تهران رفته و در درس شاه آبادی شرکت می کرد. در درس فلسفه امام خمینی و فقه آیت الله بروجردی شرکت کرد. علامه طباطبایی نیز از استادانی بود که صادقی خود را متأثر از او می داند. به گفته خودش هشت ـ نه سال در درس تفسیر علامه شرکت کرده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس